Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Δυναμική επιστροφή του Ιράν με το δάχτυλο στην «κάνουλα»

Δυναμική επιστροφή του Ιράν με το δάχτυλο στην «κάνουλα»

Η Τεχεράνη αποκλείει συμμετοχή σε πάγωμα της παραγωγής. Σε επίπεδα του 2011 αυξήθηκαν οι εξαγωγές τον Απρίλιο. Διστακτικές οι ευρωπαϊκές τράπεζες να συνεργαστούν με τη χώρα, αν και η τελευταία έχει αποκαταστήσει μεγάλο μέρος των δεσμών.

Lex για Ελλάδα: «Κάν' το όπως η Ιρλανδία»

Lex για Ελλάδα: «Κάν' το όπως η Ιρλανδία»

Οι Γερμανοί έχουν δίκιο που πιέζουν για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Παρά τις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις στα Eurogroup, οι εξαγωγές παραμένουν χαμηλές και η ανεργία υψηλή. Γιατί η καινοτομία είναι το «κλειδί» που θα ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη.

H EKT ετοιμάζεται να επαναφέρει το waiver για Ελλάδα

H EKT ετοιμάζεται να επαναφέρει το waiver για Ελλάδα

Ελληνες αξιωματούχοι είναι αισιόδοξοι ότι το Δ.Σ. της ΕΚΤ θα δώσει το «πράσινο φως» για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως collateral. Γιατί η κίνηση θα δώσει ώθηση στις ελληνικές τράπεζες. Πόση απόσταση χωρίζει ακόμα την Ελλάδα από την ένταξη στο QE.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τι περιμένουμε μετά τη συμφωνία του Eurogroup

Τι περιμένουμε μετά τη συμφωνία του Eurogroup

Η Ελλάδα ξεπερνά τον σκόπελο του Ιουλίου. Η ΕΚΤ μπορεί να επαναφέρει το waiver προσθέτοντας 500 εκατ. στα τραπεζικά κέρδη. Η χώρα έχει δυνατότητα υπό προϋποθέσεις να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ περιμένει και... DSA.

Τα αναπάντητα ερωτήματα της απόφασης του Eurogroup

Τα αναπάντητα ερωτήματα της απόφασης του Eurogroup

Η «υπαναχώρηση» του ΔΝΤ από την άμεση ρύθμιση του χρέους και η δέσμευση της Γερμανίας να καλύψει τις απαιτήσεις ενός «δύσκολου» DSA. Ερώτημα τα πλεονάσματα μετά το 2018. Η συμφωνία επί των μέτρων για το χρέος και η… απουσία αριθμών.

Wolf: Πώς θα ηττηθεί ο δεξιός λαϊκισμός

Η άνοδος του Τραμπ είναι σύμπτωμα της οικονομικής στασιμότητας και της αποτυχίας των ελίτ. Γιατί ο προστατευτισμός δεν είναι η λύση που ψάχνει η μεσαία τάξη. Ποιες είναι οι πολιτικές που θα μειώσουν την ανισότητα και θα οδηγήσουν σε οικονομική ανάκαμψη.

Η «σταυροφορία» για την ανατροπή του Μαδούρο

Οι τεράστιες ουρές για τρόφιμα και φάρμακα και οι λεηλασίες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο πλέον στη Βενεζουέλα. Η «σταυροφορία» για να φύγει ο Νικόλας Μαδούρο από την εξουσία και ο κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης.

«Καμπανάκι» για Ευρώπη η ακροδεξιά στροφή της Αυστρίας

Η οριακή ήττα του ακροδεξιού υποψηφίου στην Αυστρία δεν είναι λόγος για εφησυχασμό. Κερδίζει έδαφος η ξενοφοβία στην Ευρώπη. Λάθος η στρατηγική των παραδοσιακών κομμάτων απέναντι στον λαϊκισμό. Γιατί πρέπει να πείσουν ότι τα ανοιχτά σύνορα είναι η καλύτερη ασφάλεια.

Παγκόσμια Τράπεζα – Κίνδυνος πανδημίας

Το νέο ταμείο μπορεί να σώσει ζωές και να εξοικονομήσει χρήματα, λέει ο επικεφαλής της Τράπεζας. Θα καλύψει ένα κενό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εκτιμά το Κέντρο για την Παγκόσμια Ανάπτυξη. Τίθεται πάντως το ερώτημα για το ποιοι δικαιούνται βοήθεια.

Το ΔΝΤ «βλέπει την μπλόφα» Βερολίνου για την Ελλάδα

Αν η Ευρώπη θέλει να συνεχίσει το «παράταση και προσποίηση» για την Ελλάδα, ας το κάνει, αλλά θα πρέπει να το κάνει με δικά της χρήματα. Η προσπάθεια του ΔΝΤ να αποκτήσει ξανά την... αγνότητά του και το ψέμα της Μέρκελ.

Τι σημαίνουν οι επιλογές του ΔΝΤ για το χρέος

Δώρα στην Αθήνα και τυράκι στο ΔΝΤ ετοιμάζει η ΕΕ

Ο Σόιμπλε ψάχνει συμφωνία με το ΔΝΤ για Ελλάδα

Wolf: Οι διεφθαρμένες ελίτ έφεραν την άνοδο του Τραμπ

Kόντρα Ε.Ε. με Netflix και Amazon για τις ευρωπαϊκές παραγωγές

Lex: Η καινοτομία δεν είναι εισιτήριο για υψηλότερα κέρδη

Τα ελληνικά ομόλογα «τιμολογούν» λύση για το χρέος

Το χρήμα από το ελικόπτερο και οι μεγάλες αυταπάτες

Lex: Ο Μπάφετ, η Apple και τα... αξιοπρεπή γεράματα

«Απόδραση» προσφύγων από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης

v