Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Γιατί με το Brexit χάνουν όλα τα «στρατόπεδα»

Γιατί με το Brexit χάνουν όλα τα «στρατόπεδα»

Η Βρετανία έχει εμπλακεί σε «γολγοθα» αναθεώρησης και αναδιαπραγμάτευσης. Στο τέλος του δρόμου οι ψηφοφόροι του Leave θα αισθάνονται προδομένοι και οι ψηφοφόροι του Remain θα είναι πανικόβλητοι. Το Brexit δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή της πολιτικής αναταραχής.

Γιατί το ντόμινο στα funds ακινήτων θυμίζει Lehman Brothers

Γιατί το ντόμινο στα funds ακινήτων θυμίζει Lehman Brothers

Η ανακοίνωση της Standard Life ότι παγώνει συναλλαγές σε fund προκάλεσε τριγμούς στη βρετανική αγορά ακινήτων. Η φούσκα που περίμενε να σκάσει και οι παραβλέψεις των ρυθμιστικών αρχών. Ποια είναι η επικίνδυνη ανισορροπία στα funds ανοικτού τύπου.

Οι «αντάρτες» της Ευρώπης αμφισβητούν την Κομισιόν!

Οι «αντάρτες» της Ευρώπης αμφισβητούν την Κομισιόν!

«Σάκος του μποξ» για τους πολιτικούς της ΕΕ, η Κομισιόν. Αμφισβητείται η ηγεσία και η αξιοπιστία της, ενώ ο Γιούνκερ ψάχνει τη μέση οδό. Προκλήσεις τα δημοψηφίσματα στα κράτη-μέλη, αλλά και η οργή της ανατολικής Ευρώπης.

Wolf: Πώς πρέπει να αντιδράσει η Ευρώπη στο Brexit

Wolf: Πώς πρέπει να αντιδράσει η Ευρώπη στο Brexit

Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι απειλή αλλά ενδεχομένως και ευκαιρία. Η Eυρώπη δεν πρέπει να μετατραπεί σε φυλακή αλλά σε καταφύγιο. Βασικό στοίχημα η επιστροφή στην ευημερία και η σύγκλιση μεταξύ των κρατών-μελών.

Ιταλικές τράπεζες: Ο νέος αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης

Ιταλικές τράπεζες: Ο νέος αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης

Tα €360 δισ. σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια δημιουργούν φόβους για τον ιταλικό τραπεζικό τομέα. Απώλειες 56% έχει καταγράψει ο τραπεζικός δείκτης στο Μιλάνο από την αρχή του 2016. Ανησυχίες αξιωματούχων στις Βρυξέλλες. Σχέδιο για fund μη εξυπηρετούμενων δανείων.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Πώς θα κλείσει η τρύπα στον κοινοτικό κορβανά λόγω Brexit

«Καταλύτης» για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση η τελική συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ. Κρίσιμος ο χρόνος της αποχώρησης για το σχεδιασμό του επόμενου προϋπολογισμού. «Κόψε-ράψε», νέοι φόροι και παράκαμψη των εθνικών Υπουργείων για να κλείσει η τρύπα στον τρέχοντα.

Γιατί η Ε.Ε. πρέπει να αφήσει τον Ρέντσι να σώσει τις τράπεζες

Mε επανάληψη της κρίσης του 2011 είναι αντιμέτωπη η ευρωζώνη. Οι πιέσεις της ΕΚΤ στη Monte dei Paschi di Siena και η «καυτή πατάτα» των κόκκινων δανείων. Ο πανικός από το Brexit και οι χρόνιες αδυναμίες των ιταλικών τραπεζών. Ποιες είναι οι πέντε διαθέσιμες επιλογές.

«Μονομερή» διάσωση των τραπεζών ετοιμάζει ο Ρέντσι

Ετοιμη να αψηφήσει Βρυξέλλες και Βερολίνο και να διασώσει με κρατικό χρήμα τις ιταλικές τράπεζες εμφανίζεται η Ρώμη. Η κίνηση που μπορεί να τινάξει στον αέρα την τραπεζική ένωση και η μέση λύση που προσπαθεί να περάσει η Κομισιόν.

Οι επιλογές της Βρετανίας μετά το δημοψήφισμα

Η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. είναι αναπόφευκτη, υποστηρίζει ο Wolfgang Munchau. Ποιες είναι οι δύο βασικές εναλλακτικές για τη νέα σχέση με το μπλοκ των 28. Το νορβηγικό μοντέλο και η λύση μιας χαλαρής εμπορικής συμφωνίας. Πότε πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 50.

Η ηλιακή ενέργεια φέρνει επανάσταση στα αεροπλάνα!

Δείτε το νέο επίτευγμα στον τομέα των ηλιακών αεροπλάνων, με το άνοιγμα φτερών ενός 747 αλλά και το βάρος ενός... Toyota Corolla, στο εντυπωσιακό video των FT. Τι δηλώνουν οι πιλότοι και οι κατασκευαστές.

Οι επενδυτές «τρέχουν» προς καταφύγια μετά το σοκ του Brexit

Με βρετανική ψυχραιμία απαντάει η ΕΚΤ στο Brexit

Η Βρετανία αρχίζει να μιμείται την... Ελλάδα

Η Deutsche Börse επιμένει στο ντιλ με LSE και μετά το Brexit

Το Brexit και η επίθεση των hedge funds στη στερλίνα

Τι πρέπει να κάνει ο επόμενος Βρετανός πρωθυπουργός

Πως η «αναβλητική» Μέρκελ μπορεί να σώσει τη Βρετανία

Rachman: Γιατί δεν πιστεύω ότι θα γίνει το Brexit

Υποτίμησαν τον Ραχόι και το... πλήρωσαν

Το επόμενο «λάθος» που μπορεί να καταστρέψει το ευρώ

v