Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Πού θα την «πατήσει» ο Τραμπ στην οικονομία

Πού θα την «πατήσει» ο Τραμπ στην οικονομία

Βιαστική η θετική αντίδραση των αγορών στη δέσμευση Τραμπ για επενδύσεις σε υποδομές. Λανθασμένος ο σχεδιασμός της δημοσιονομικής επέκτασης. Γιατί θα βγει χαμένη η εργατική τάξη. Γράφει ο Lawrence Summers.

Το 2016 είναι η πιο ζεστή χρονιά στην ιστορία!

Το 2016 είναι η πιο ζεστή χρονιά στην ιστορία!

Μια σειρά γεγονότων έχουν οδηγήσει τη θερμοκρασία σε υψηλότερα επίπεδα. Επείγουσα η δράση για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού αλλά και πονοκέφαλος από τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ντιλ Πούτιν-Τραμπ με σφραγίδα... Κίσινγκερ

Ντιλ Πούτιν-Τραμπ με σφραγίδα... Κίσινγκερ

Η κυβέρνηση Τραμπ θα επιδιώξει επιστροφή στην προσέγγιση Νίξον απέναντι στη Μόσχα, εκτιμά ο G. Rachman. Ποια θα είναι τα ανταλλάγματα και οι παραχωρήσεις μεταξύ των δύο δυνάμεων. Πιθανή η ανάληψη ρόλου από τον Κίσινγκερ.

«Τέλος εποχής» για την ανεξαρτησία των Κεντρικών Τραπεζών

«Τέλος εποχής» για την ανεξαρτησία των Κεντρικών Τραπεζών

Μπορεί η παγκόσμια οικονομία να πλέει σε αχαρτογράφητα ύδατα λόγω Τrump και Brexit, αλλά ένα φαίνεται να είναι σίγουρο: oι κυβερνήσεις θα επιχειρήσουν να ελέγξουν τις κεντρικές τράπεζες. Γράφει ο W. Munchau.

«Ο Τραμπ καταλαβαίνει τα βάσανα της μεσαίας τάξης»

«Ο Τραμπ καταλαβαίνει τα βάσανα της μεσαίας τάξης»

Ο Τραμπ δεν σκέφτεται σαν πολιτικός, ούτε μιλά ή ηθικολογεί σαν πολιτικός, γράφει οικονομικός του σύμβουλος. Αναγνωρίζει τα βάσανα της μεσαίας τάξης των ΗΠΑ και δεν είναι δογματικός στις θέσεις πολιτικής του.

Ο λαϊκιστικός εθνικισμός και η νέα παγκόσμια τάξη

Την έλευση μιας νέας εποχής «λαϊκιστικού εθνικισμού» που θα αναδιαμορφώσει την παγκόσμια τάξη προβλέπει ο Φρ. Φουκουγιάμα, που είχε διακηρύξει το «τέλος της ιστορίας». Που απέτυχε η αριστερά σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Οι κίνδυνοι από την νίκη Τραμπ.

Επενδυτικά tips για την εποχή του Ντόναλντ Τραμπ

Εντελώς διαφορετική υπήρξε η αντίδραση των αγορών στην εκλογή του νέου προέδρου έναντι αυτής μετά το Brexit. Οι δηλώσεις για την οικονομία, τα ερωτήματα και τα επόμενα μέτωπα.

Ο Τραμπ, οι αγορές και οι βεβαιότητες που χάθηκαν

Μια σειρά βεβαιότητες που θεωρούνταν δεδομένες εξανεμίζονται. Η ακραία μεταβλητότητα είναι το μόνο σίγουρο, πράγμα που εντείνεται από τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του νέου Αμερικανού προέδρου. Βαθιά απαισιοδοξία και οργή στο εκλογικό σώμα.

Πώς ο Τραμπ μπορεί να δικαιώσει τους κεϋνσιανούς

Μία από τις πολιτικές που προτείνει ο Τραμπ είναι αυτό που ζητούν αρκετοί αριστεροί-φιλελεύθεροι οικονομολόγοι. Η θετική αντίδραση των αγορών και οι προσδοκίες για δημοσιονομική τόνωση. Γιατί είναι «κλειδί» η απελευθέρωση των επενδύσεων.

Editorial: Το δημοκρατικό μοντέλο μπαίνει σε νέα δοκιμασία

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ προσέλκυσε τους υποστηρικτές του εθνοφυλετισμού και του προστατευτισμού και είχε απήχηση σε εκατομμύρια που ένιωσαν περιθωριοποιημένοι λόγω της παγκοσμιοποίησης. Η νίκη του, πλήγμα για τη φιλελεύθερη διεθνή τάξη.

TAGS Οι κρίσιμες κάλπες στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ αλλάζει το μεταπολεμικό status quo

H ανισότητα και τα «οικονομικά των αποκλεισμένων»

Επτά πολιτικές Τραμπ που θα φέρουν τα πάνω κάτω

Πού θα κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ

«Το μη χείρον βέλτιστον» για τα λόμπι η Κλίντον

Πρώτη προτεραιότητα των ΗΠΑ η Ευρώπη

Τα τελευταία όπλα στη μάχη Χίλαρι-Τραμπ

Δια της... απουσίας σφίγγει η Μέρκελ τους δεσμούς με το CSU

Οι επιλογές της Μέι μετά το χτύπημα των Βρετανών δικαστών

Η κλιματική αλλαγή και η… τακτική της στρουθοκαμήλου

v