Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η Ευρώπη γέμισε... Μαρίες Αντουανέτες

Η Ευρώπη γέμισε... Μαρίες Αντουανέτες

Το πολιτικό τοπίο αλλάζει, αλλά... το κατεστημένο δεν αλλάζει μυαλά. Εκτός πραγματικότητας οι ηγέτες, κοιτάνε να παγιώσουν την εξουσία τους αντί να λύσουν τα προβλήματα του χρηματοοικονομικού τομέα, των ροών ανθρώπων και της άνισης κατανομής του εισοδήματος.

Τα τελευταία χαρτιά Ρέντσι στη μάχη για το «ναι»

Τα τελευταία χαρτιά Ρέντσι στη μάχη για το «ναι»

Τις τακτικές της καμπάνιας του Ομπάμα επιστρατεύει ο Ρέντσι. Στοίχημα το υψηλό ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Η «σιωπηλή πλειοψηφία» και η προσαρμογή της αμερικανικής τεχνογνωσίας στην ιταλική κουλτούρα.

Σε μια κλωστή κρέμονται oκτώ ιταλικές τράπεζες

Σε μια κλωστή κρέμονται oκτώ ιταλικές τράπεζες

Οι ανησυχίες φουντώνουν, λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ιταλία, που μπορεί να οδηγήσει σε παραίτηση Ρέντσι και μεγάλη αστάθεια στις αγορές. Ποιες είναι οι επικίνδυνες τράπεζες και γιατί είναι έντονα τα σενάρια για bail in.

Η Μέση Ανατολή ερίζει για τα... μάτια του Τραμπ

Η Μέση Ανατολή ερίζει για τα... μάτια του Τραμπ

Οι πολιτικές Τραμπ για τη Μέση Ανατολή παραμένουν μυστήριο, δυσκολεύοντας τους αξιωματούχους της περιοχής καθώς ξεκινά η μάχη για την εύνοια του νέου προέδρου. Πιθανοί πρώτοι κερδισμένοι, η ακροδεξιά του Ισραήλ και ο Αμπντούλ Φατάχ αλ Σίσι της Αιγύπτου.

Οι μπίζνες γίνονται τώρα… διαστημικές

Οι μπίζνες γίνονται τώρα… διαστημικές

Επιχειρήσεις προχωρούν τα σχέδιά τους για εκμετάλλευση του Διαστήματος. «Κλειδί» για όλες τις επιχειρήσεις το κόστος. Πόσο κοντά είναι ένα επανδρωμένο ταξίδι στον Αρη.

Ο Τραμπ δεν «αντέχει» να χαλάσει τους δεσμούς με την Ευρώπη

Οι απειλές του επερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ για «εγκατάλειψη» του ΝΑΤΟ και επιστροφή στον προστατευτισμό πρέπει να κινητοποιήσουν τη Ευρώπη. Ο Τραμπ ωστόσο έχει πολλά να χάσει αν σπάσει παραδοσιακές φιλίες και «πουλήσει» συμμάχους.

Οι ψευδείς ειδήσεις και η... διαδικτυακή περεστρόικα

Το τίμημα των ψευδών ειδήσεων μας αποκαλύπτει το πραγματικό κόστος του διαδικτύου. Έχουμε αποδεχτεί ένα μοντέλο που επιδιώκει το κέρδος με ηθικά αμφιλεγόμενα μέσα. Οι εσωτερικές ανισορροπίες και οι ομοιότητες με τον κεντρικό σχεδιασμό επί ΕΣΣΔ.

Editorial: Αδικο να ζητούν από την Ελλάδα πλεονάσματα 3,5%

Θέση στη διελκυστίνδα για το ελληνικό χρέος παίρνουν οι Financial Times. Τονίζουν πως το ΔΝΤ ορθά επιμένει σε χαλάρωση των στόχων. Αντιπαραγωγικές και δονκιχωτικές οι απαιτήσεις των Ευρωπαίων, που επιδεικνύουν «βάναυση επιμονή» στη λιτότητα.

Οι παραστρατιωτικοί προκαλούν χάος στη Μέση Ανατολή

Παραστρατιωτικές ομάδες χρησιμοποιούνται από όλους τους μεγάλους παίκτες στη Συρία και στο Ιράκ. Η δύναμή τους όμως είναι πλέον τέτοια που πιθανότατα θα εξελιχθούν σε καθοριστικούς παράγοντες για την επόμενη (δύσκολη) μέρα.

Μετά τη β' αξιολόγηση θα αποφασίσει το ΔΝΤ για Ελλάδα

Μάχη με τον χρόνο για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα. Το Ταμείο θέλει λεπτομέρειες για την ελάφρυνση χρέους. Το "αγκάθι" του πρωτογενούς πλεονάσματος και γιατί ο χρόνος πιέζει λόγω και του... Τραμπ.

Wolf: Ο Τραμπ, η παγκοσμιοποίηση και ο δράκος

Η αχίλλειος πτέρνα του Ματέο Ρέντσι

H Λεπέν απειλεί την Ε.Ε. με τον... Τραμπ

Η ώρα της αλήθειας για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας

Το ιταλικό δημοψήφισμα και η αρχή του τέλους της ευρωζώνης

Ενα hi tech θερμοκήπιο ελπίζει να... ταΐσει τον πλανήτη

H Deutsche Bank εξετάζει clawback για μπόνους πρώην στελεχών

Το φάντασμα της Βαϊμάρης πλανιέται πάνω από τις ΗΠΑ

H Μέρκελ έτοιμη να πάρει από τον Ομπάμα τη φιλελεύθερη σκυτάλη

Πώς θα δώσουμε στη Βρετανία μια δεύτερη ευκαιρία

v