Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Oι ξένοι ηγέτες ψάχνουν «χημεία» με τον Τραμπ

Oι ξένοι ηγέτες ψάχνουν «χημεία» με τον Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ είναι δομημένος σαν οικογενειακή επιχείρηση. Οι ανησυχίες για τη Β. Κορέα και οι προσπάθειες ξένων κρατών να σπάσουν τον στενό κύκλο του προέδρου. Το κόλπο του Μακρόν και η αποτυχία της Μέι.

Το ράλι του 2017 και οι παρακαταθήκες για τις μετοχές στις ΗΠΑ

Το ράλι του 2017 και οι παρακαταθήκες για τις μετοχές στις ΗΠΑ

Σημαντικά πλουσιότεροι οι επενδυτές του S&P 500 το 2017. Οι πέντε τίτλοι που έκαναν τη διαφορά και το εμπόδιο που καλούνται τώρα να ξεπεράσουν οι αμερικανικές μετοχές.

Η Πολωνία δοκιμάζει την ενότητα της Ευρώπης

Η Πολωνία δοκιμάζει την ενότητα της Ευρώπης

Η διαμάχη της Κομισιόν με την πολωνική κυβέρνηση μπορεί να έχει μακροχρόνιες και επικίνδυνες συνέπειες για την ενότητα του μπλοκ. Το ρήγμα Ανατολής-Δύσης, το μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού και η κόντρα για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Πτώχευσε πλατφόρμα bitcoin μετά από επίθεση hackers

Πτώχευσε πλατφόρμα bitcoin μετά από επίθεση hackers

H πλατφόρμα ανταλλαγής Youbit στη Νότια Κορέα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης μετά την επίθεση χάκερ. Πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις ότι τα ανταλλακτήρια γίνονται στόχος λόγω των ρεκόρ του bitcoin.

Η ανισότητα απειλεί τις δημοκρατίες μας

Η ανισότητα απειλεί τις δημοκρατίες μας

Συγκλονιστικά τα στοιχεία από τη διεύρυνση των ανισοτήτων στη Δύση. Πώς αναδύθηκαν οι νέες ελίτ και ποια είναι τα μαθήματα από το παρελθόν. Οι τρεις λόγοι (μερικής) αισιοδοξίας και ο κίνδυνος του «πλουτοκρατικού λαϊκισμού».

Η νέα μάχη για τις κεντρικές τράπεζες

Στην Ευρωζώνη ακόμα και η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο, σημειώνει το Editorial των FT. FED και BOE επίσης απολαμβάνουν τους καρπούς των κινήσεών τους. Ωστόσο το 2018 θα αντιμετωπίσουν νέα διλήμματα.

Rachman: Κι όμως οι Γερμανοί έχουν δίκιο!

H οικονομική πολιτική δεν πρέπει να αφορά μόνο την ανάπτυξη αλλά και τη δικαιοσύνη. Πώς η ατιμωρησία των τραπεζών άνοιξε τον δρόμο στους λαϊκιστές. Η κριτική Μόντι στο Βερολίνο και η Μέρκελ.

Τσουνάμι ξένου χρήματος «απειλεί» την Κίνα

Η ένταξη της Κίνας σε μεγάλους δείκτες ομολόγων θα μπορούσε να παρέχει στη χώρα εισροές ύψους 779 δισ. δολαρίων. Τα βήματα του Πεκίνου για το άνοιγμα της αγοράς σε ξένους επενδυτές και τα σενάρια.

Η μεγάλη μάχη της… μπαταρίας

Ο πολλαπλασιασμός των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων θέτει νέα δεδομένα στην αγορά. Το κυνήγι της πρώτης ύλης και της τεχνολογίας που θα δώσει προβάδισμα σε χώρες και εταιρείες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η επάνοδος της Ρωσίας φέρνει νέα διλήμματα στις ΗΠΑ

Θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για όλα τα μεγάλα θέματα του πλανήτη έχει αποκτήσει η Μόσχα. Η χρήση στρατιωτικής και διπλωματικής ισχύος και η μεγάλη αδυναμία της Ρωσίας. Τι πρέπει να κάνουν οι ΗΠΑ.

Η νέα επανάσταση στη μετακίνηση

Η φιλανθρωπία αλλάζει το επενδυτικό μοντέλο

Το Brexit, ο Τραμπ και η γενιά των ανίκανων πολιτικών

Oι Γερμανοί αγαπάνε τον Μακρόν αλλά όχι το όραμά του

Κρύβει ευκαιρίες το ελληνικό Χρηματιστήριο

Οι δάφνες της ΕΚΤ και τα νέα εσωτερικά μέτωπα

Η Τουρκία του Ερντογάν δεν πείθει τους επενδυτές

Επενδυτική στροφή στις αγορές εμπορευμάτων

Ο «άγνωστος x» που μπορεί να ρίξει τις αγορές το 2018

Τρία κρίσιμα ερωτήματα της εβδομάδας στις αγορές

v