Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 21 2024

Ο Μυτιληναίος προειδοποιεί, στις Βρυξέλλες καθεύδουν

Η ΕΕ να στηρίξει την ευρωπαϊκή βιομηχανία για τις σπάνιες γαίες, το αίτημα του Ευάγγελου Mυτιληναίου.
"Αναμένουμε ουσιαστική δράση" το μήνυμα -προειδοποίηση- του προέδρου της Metlen που από την θεσμική θέση του προέδρου και της Eurometaux έχει κάθε λόγο να παρεμβαίνει.

Και πως να μην, όταν το Πεκίνο συνεχίζει να περιορίζει τις εξαγωγές μετάλλων και σπάνιων γαιών, όταν μέχρι στιγμής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παραλείψει να ορίσει απτά μέτρα για τη στήριξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Στις 9 Ιουνίου έγιναν οι Ευρωεκλογές και όπως εύστοχα σημειώνει μία νέα Επιτροπή ante portas δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο σε συζητήσεις, απαιτείται ουσιαστική δράση.

Στο δια ταύτα, στις Βρυξέλλες -η προηγούμενη διοίκηση- δεν βρήκε τρόπους διαχείρισης των επιπτώσεων της πολιτικής Inflation Reduction Act -επί θητείας Biden- και κατά πως φαίνεται δεν θα έχει βρει-η νέα διοίκηση- ακόμη και μετά την κάλπη της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Οπως και το ότι εδώ και μήνες ο πρόεδρος της Metlen και της Eurometaux έχει καταστήσει σαφή την πρόθεση (και δυνατότητα) του να ετοιμάσει μεγάλη επένδυση για παραγωγή γαλλίου, ικανής να καλύψει τις ανάγκες της ΕΕ.

Πότε είχε αναφερθεί σχετικά; στις 18 Απριλίου... αλλά στις Βρυξέλλες good wines που θα έλεγαν στο χωριό μου, το Παγκράτι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v