Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 20 2024

Τράπεζες: Ερχονται ενισχύσεις...

Στις 13 Σεπτεμβρίου η σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Τράπεζας Κύπρου, προκειμένου να εγκριθούν η διαγραφή των μετοχών από το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με συνακόλουθη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στα μακροπρόθεσμα στρατηγικά οφέλη αναφέρεται σχετικό θέμα του Euro2day.gr, το ενδεχόμενο ευρύτερων αλλαγών στον κλάδο δεν αποκλείσουν παράγοντες της αγοράς στην περίπτωση που ισχυροί μέτοχοι μειοψηφίας μειώσουν τη συμμετοχή τους ή ακόμη και απο-επενδυθούν πλήρως. Με ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει -δυνητικά πάντα- σε μία περίοδο που το σχήμα αναδόχων για το τι μέλλει γενέσθαι με το 18,39% που έχει το ΤΧΣ στην Εθνική θα λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις, η Eurobank θα ενισχύει περαιτέρω την θέση της στην Κύπρο (μέσω Ελληνικής), θα προχωρά η δημιουργία του νέου σχήματος Attica Bank-Παγκρήτιας, θα προωθείται η αυτόνομη είσοδος της Συνεταιριστικής Χανίων στο ΧΑ, κ.ά.

Προϊδεάζει η συγκυρία πως ο Σεπτέμβριος θα είναι ακόμη πιο "τραπεζοκεντρικός", με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για όσους "κυνηγούν" τις αποδόσεις (είτε long στην υποκείμενη-είτε short στα Παράγωγα).

Σημείο αυτής της συγκυρίας και η άνοδος της Εθνικής στην δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης με βάση την χρηματιστηριακή αξία των 7,423 δισ. ευρώ με την Eurobank των 7,402 δισ. ευρώ στην τρίτη.

Αν μη τι άλλο η συνέχεια προοιωνίζεται ενδιαφέρουσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v