Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Και στον ορίζοντα, είσοδος της Intralot Inc στη Wall Street, σύμφωνα με όσα -μεταξύ άλλων- είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Σωκράτης Κόκκαλης.

Η Μαρία Μόσχου έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ και για τη διεκδίκηση νέων συμβολαίων σε ΗΠΑ και Αυστραλία μέσα στο 2024. Προοπτική περαιτέρω μεγέθυνσης για τη φετινή χρήση (*), που θα μπορούσε να είναι ένα κατ' αρχάς δέλεαρ για πιο μεσο-μακροπρόθεσμη προσέγγιση της εισηγμένης.

Με συμβολαιοποιημένες συμβάσεις άνω του 1,5 δισ. (2023) και σε συνδυασμό με τη συνεχή μείωση του κόστους, η εταιρεία έχει φτιάξει τον ισολογισμό, που σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Χρυσόστομο Σφάτο χαρακτηρίζεται από ισχυρό cash flow. Στο monitoring της διοίκησης 16 διαγωνισμοί για νέα έργα. Επιπλέον δέλεαρ.

Επιβεβαίωση της απόκτησης της ΗΛΕΚΤΩΡ από τη Motor Oil, δια στόματος Πέτρου Τζαννετάκη, στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης αναλυτών από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου.

Ο Δημήτρης Αβαρλής έχει το ρεπορτάζ, στο επόμενο βήμα αναφερόταν ο Εκηβόλος πρόσφατα (23 Μαΐου).
Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται και στην «επόμενη ημέρα» της ΜΟΗ στο μ.κ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ευρύτερα.

Οσον αφορά στο μέλλον της συμμετοχής, ο Πέτρος Τζαννετάκης ήταν αρκετά σαφής «... να δούμε τι θα γίνει μεταξύ των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ όπως και με το call option της Reggeborgh. Επίσης πρέπει να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία για την ΗΛΕΚΤΩΡ και αφού διανεμηθούν τα μερίσματα, θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε στη συνέχεια...».

Εύλογο το ενδιαφέρον της κοινότητας για τη σημερινή Γ.Σ μετόχων της Intracom Holdings. Η, κατά πάσα βεβαιότητα, ανακοίνωση της απόκτησης ασφαλιστικής εταιρείας υλοποιώντας ένα «έξυπνο» deal για την αξιοποίηση των ακινήτων που διαθέτουν οι ΚΛΜ και Intracom Properties προσδίδει μία άλλη προοπτική ευρύτερα για τον όμιλο.

Στην κοινότητα προεξοφλείται πως η διοίκηση θα προχωρήσει και σε άλλες συμπληρωματικού χαρακτήρα κινήσεις -μέσα στο 2024-. συνεκτιμώντας ότι η πλευρά Κόκκαλη -μεταξύ άλλων- αυξάνει τη θέση της στη Selena Enterprices Company Ltd (θυγατρική της ΛΑΜΨΑ που εξαγόρασε τα ποσοστά των τραπεζών -33,91%- που ελέγχει τα καζίνο Πάρνηθας -νυν project Voria- και Θεσσαλονίκης).

«Το πρώτο σημείο της χώρας που ένας ξένος βλέπει την Ελλάδα είναι το αεροπλάνο με το οποίο θα ταξιδέψει σε αυτή τη χώρα, όραμα το οποίο συνεχίζουμε να υπηρετούμε, συμβάλλοντας κι εμείς από την πλευρά μας στην ποιοτική εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας...» συνήθιζε να λέει ο οραματιστής-ιδρυτής Θεόδωρος Βασιλάκης.

Σήμερα, 28 Μαΐου, συμπληρώνονται ακριβώς 25 χρόνια λειτουργίας και αυτή την περίοδο η αεροπορική εταιρεία και ο τουρισμός αναπτύσσονται αλληλένδετα, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία τόσο επιχειρηματικά όσο και σε όρους ΑΕΠ. Διαγραμματικά η 25ετία ανάπτυξης ελληνικού τουρισμού - εταιρείας είναι παράλληλη, καθώς αποτελεί τον κύριο μεταφορέα προσφέροντας 19,5 εκατ. θέσεις (2024) από/προς 47 χώρες, σε περισσότερους από 155 προορισμούς.

Από εχθές μέχρι και αύριο πραγματοποιείται στην Αθήνα η 49η Ετήσια Σύνοδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς.

Το summit του IOSCO -φιλοξενεί/διοργανώνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οικοδεσπότης η πρόεδρός της Βασιλική Λαζαράκου-, διεθνές γεγονός ιδιαίτερης βαρύτητας, πραγματοποιείται στην Ελλάδα για πρώτη φορά στα πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού.

Απόρροια της αναπτυξιακής τροχιάς που καταγράφει η εθνική οικονομία και η κεφαλαιαγορά αλλά και της ενεργού συμμετοχής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο Διοικητικό Συμβούλιο του IOSCO. Στις συνεδριάσεις της Συνόδου, αλλά και στο Συνέδριο της ΕΚ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, 29 Μαΐου 2024, θα τεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τις κεφαλαιαγορές, όπως οι προκλήσεις και οι προοπτικές στον τομέα της πράσινης μετάβασης καθώς και οι εξελίξεις στη συμμόρφωση των εταιρειών με τα κριτήρια ESG.

v