Μικρός όγκος, premium στα ΣΜΕ του FT 20 (update)

Χαμηλός όγκος για τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, που συνέχισαν να διαπραγματεύονται με premium. Αντίθετα, κοντά στις θεωρητικές τους τιμές κινήθηκαν τα ΣΜΕ του Mid 40. Στα ΣΜΕ επί μετοχών ενδιαφέρον παρουσίασε το συμβόλαιο της Alpha και της ΕΤΕ.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας

Η ελληνική αγορά συνέχισε την ανεξάρτητη πορεία της σε σχέση με το εξωτερικό κλείνοντας με αρνητικό πρόσημο. Ο FTSE 20 έκλεισε οριακά θετικά στις 1.263,50 μονάδες.

Αγοραστικό ενδιαφέρον σημείωσε η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ πίεση δέχτηκε προς το τέλος της συνεδρίασης η μετοχή της Alpha γυρνώντας αρνητική.

Τα συμβόλαια συνέχισαν να διαπραγματεύονται σε premium, ενώ ο όγκος παραμένει χαμηλός στα 3.605 συμβόλαια.

Το συμβόλαιο του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης έσπασε τις 2.000 μονάδες, ενώ πραγματοποιήθηκαν 186 συμβόλαια σε τιμές κοντά στις θεωρητικές.

Αυξημένη η συναλλακτική δραστηριότητα για τα stock futures σε σχέση με τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ενδιαφέρον παρουσίασε το συμβόλαιο της Alpha και της ΕΤΕ που διαπραγματεύονταν σε μικρό discount προς το τέλος της συνεδρίασης.

Ενδιαφέρον παρουσίασε και το συμβόλαιο της Ιντρακόμ.

Πραγματοποίηθηκαν 1.540 calls και 799 puts. Ενδιαφέρον παρουσίασαν τα calls Σεπτεμβρίου 1.300 - 1.325, ενώ το volatility διαπραγματευόταν κοντα στο 17%.

-----------------------

Δεν έχουν τέλος οι υποτονικές συνεδριάσεις στην Αγορά Παραγώγων, έστω και αν σήμερα και προς το τέλος οι πωλητές ενεργοποιήθηκαν σχετικά.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκαν μεταξύ 1268,5 και 1278 μονάδων διατηρώντας τις οριακές υπερτιμήσεις, με οριακό discount αυτά της μεσαίας που το εύρος διακύμανσης ήταν μεταξύ 1997 και 2025 μονάδων, δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ σχετικά αυξημένες ήταν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (442), ΟΤΕ (194), Εθνική (274), Ιντρακόμ (676) και ΟΠΑΠ (212).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v