Premium για τα ΣΜΕ του FT 20

Με premium διαπραγματεύτηκαν τα ΣΜΕ σειράς Αυγούστου στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ο όγκος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας

Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον που παρουσιάσθηκε για μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ειδικά των τραπεζών, οδήγησαν το γενικό δείκτη υψηλότερα, για να κλείσει με κέρδη της τάξης του 1%.

Ο FTSE/ASE 20 έκλεισε στις 1.263,78 μονάδες στο +1,30%, ενώ δεν υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με τον Mid 40 να κλείνει με απώλειες της τάξης του 0,10%, στις 2.037,22 μονάδες.

Αρκετά αυξημένος ήταν ο όγκος συναλλαγών στα ΣΜΕ του FTSE/ASE 20, με 20.487 συμβόλαια, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου οφείλεται σε μετακυλήσεις θέσεων.

Το spread Ιουλίου-Αυγούστου, ενώ μέχρι την Πέμπτη διαπραγματευόταν σε θετικές τιμές, σήμερα γύρισε σε αρνητικά επίπεδα, μέχρι και το -9.

Η σειρά Αυγούστου διαπραγματευόταν με premium σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Στα ΣΜΕ του Mid 40, ο όγκος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα παρά τις μετακυλήσεις θέσεων, με μόλις 642 συμβόλαια.

Το spread Ιουλίου-Αυγούστου εκεί διαπραγματεύθηκε μεταξύ -1 και 0,25.

Στα δικαιώματα αγοράς του FTSE/ASE 20, ο όγκος συναλλαγών παρουσίασε μεγάλη αύξηση με 2.689 calls έναντι μόλις 757 puts, με την at the money τεκμαρτή μεταβλητότητα να παραμένει στο 18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v