Στη θεωρητική τους τιμή τα ΣΜΕ του FT20 (update)

Κοντά στη θεωρητική τους τιμή διαπραγματέυτηκαν τα ΣΜΕ για το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, περιορισμένο ήταν το ενδιαφέρον για τα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδας

Ο όγκος συναλλαγών συνεχίζει να μειώνεται στην αγορά των παραγώγων. Συγκεκριμένα, στα ΣΜΕ του FTSE/ASE 20 έγιναν μόλις 7014 συμβόλαια, 1.418 λιγότερα σε σχέση με χθές, και τη σειρά Ιουνίου να διαπραγματεύεται κοντά στη θεωρητική τιμή.

Το ενδιαφέρον για τα ΣΜΕ του Mid 40 ήταν και αυτό περιορισμένο, παρά τη δραστηριότητα που υπήρξε στις αντίστοιχες μετοχές του δείκτη.

Αντίθετα υπήρξε ενδιαφέρον για τα δικαιώματα αγοράς του Mid 40, όπου έγιναν 73 συμβόλαια. Στα δικαιώματα του FTSE/ASE 20 ο όγκος ήταν χαμηλός, όμως αξίζει να τονίσουμε ότι τα δικαιώματα αγοράς έκαναν διπλάσιο όγκο σε σχέση με τα δικαιώματα πώλησης, με 1.809 και 609 συμβόλαια αντίστοιχα.

Στα μετοχικά συμβόλαια το μεγαλύτερο όγκο έκανε η Intracom με 665 συμβόλαια.

Υπήρξε ενδιαφέρον για δανεισμό (re-repo) 47.000 μετοχών του ΟΤΕ. Στις υπόλοιπες μετοχές ο δανεισμός ήταν αμελητέος.

------------

Υποτονικών συνεδριάσεων συνέχεια, με χαμηλό όγκο συναλλαγών και μικρό εύρος ημερήσιας διακύμανσης (15,75 μονάδες) που δεν επέτρεψαν τις ”intraday” κινήσεις.

Οι ξένοι φαίνεται να κρατούν τις θέσεις χωρίς να προχωρούν σε περαιτέρω αγορές, ενώ οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι απλά προσπαθούν να προβλέψουν την βραχυπρόθεσμη τάση.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν κοντά στο υψηλό ημέρας, με σχετικό premium αυτά της μεσαίας και οι περισσότεροι εκτιμούν ότι οι πιθανότητες ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα παραμένουν οριακά μεγαλύτερες.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (47000 ΟΤΕ, 9600 Εθνική) και σαφώς μειωμένες οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (623), ΟΤΕ (610), Εθνική (663), Ιντρακόμ (665), ΔΕΗ (214) και ΟΠΑΠ (211).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v