Με μικρό premium τα ΣΜΕ του FT20 (update)

Μικρό premium εμφάνισαν τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ συνολικά η δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων ήταν περιορισμένη. Στα stock futures το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε στον ΟΤΕ και την Alpha Bank.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Χαμηλότερη σε σχέση με την Τετάρτη ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 11.518 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στον Μάρτιο σε επίπεδα ελαφρά ανώτερα των θεωρητικών τους.

To implied volatility αντίστοιχα στα ΑΤΜ options παρέμεινε κοντά στο 20%, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.733 calls και 1.128 puts.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 414 ΣΜΕ σε τιμές που και εδώ κινήθηκαν σε επίπεδα ελαφρά ανώτερα των θεωρητικών τους.

Εξάλλου, στα stock futures, το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε για τον ΟΤΕ και την Alpha Bank, όπου πραγματοποιήθηκαν 1.844 και 1.555 ΣΜΕ αντίστοιχα.

-------------------------

Συνεδρίαση δύο όψεων στην αγορά παραγώγων, όπως και στην υποκείμενη, με πτωτικό ξεκίνημα και εν συνεχεία αντίδραση που έφερε κέρδη, όμως οι περισσότεροι των αγοραστών μάλλον προσδοκούν απλά μία βραχύβια ανοδική αντίδραση.

Μετά από πολλές συνεδριάσεις τα συμβόλαια του FTSE με οριακές υποτιμήσεις, με μικρό premium αυτά του FTSEM, δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ σχετικά μειωμένες ήταν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (1.555), OTE (1.844), Εθνική (573) και Ιντρακόμ (336).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v