Premium για τα ΣΜΕ υψηλής Ιουνίου

Με υψηλούς όγκους και premium διαπραγματεύονται τα ΣΜΕ της υψηλής για τον Ιούνιο, ενώ με discount αυτά του Ιουλίου. Μικρότερη από χθες η δραστηριότητα στα stock futures με τον ΟΤΕ να κλείνει το discount.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Εντυπωσιακή η συνεδρίαση του ΧΠΑ και σήμερα με υψηλούς όγκους (8.000 συμβόλαια). Ο Ιούνιος διαπραγματεύεται σε premium, ενώ ο Ιούλιος με μικρό discount (μετά τα μερίσματα).

Το συνολικό open interest ελαφρώς μειωμένο κατά 535 συμβόλαια στα 24110. Το premium στον Ιούνιο οδηγεί αρκετές θέσεις arbitrage (long future- short cash) σε κλείσιμο. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες, έκλεισαν περίπου 1.500 συμβόλαια.

Ο Midcap κινείται στο γνωστό μοτίβο με μικρό όγκο (160 συμβόλαια), ελάχιστο discount και το open interest στα 800 συμβόλαια.



Στα stock futures, η δραστηριότητα σε σχέση με χτες είναι μικρή με τον ΟΤΕ να έχει κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του discount. Discount της τάξης του 0,5% για ΕΤΕ και Alpha.

Εξάλλου, το stock borrowing στην ΕΤΕ άνοιξε με 1.500 συμβόλαια.

Στα δικαιώματα, ικανοποιητικός εμφανίζεται ο όγκος με 2.100 calls και 1.100 puts με το implied volatility Ιουνίου στο 30% και του Ιουλίου στο 28%.

Σημαντικό το open interest στα strikes 850- 900 Iουνίου (delta 0.75-0.40).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v