Στα θεωρητικά επίπεδα τα ΣΜΕ της υψηλής

Κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα διαπραγματεύονται τα συμβόλαια της υψηλής κεφαλαιοποίησης με τον όγκο να εμφανίζεται ικανοποιητικός. Αντίθετα εξαιρετικά μικρός είναι ο όγκος στη μεσαία, ενώ στα stock futures, ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται με discount 1%.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Με την υποκείμενη αγορά να κινείται έντονα ανοδικά (+2,4%) και να μηδενίζει τις απώλειες από την αρχή του έτους, το συμβόλαιο του Ιουνίου έχει κλείσει το discount και διαπραγματεύεται σε θεωρητικές τιμές.

Ο όγκος συναλλαγών στην υψηλή εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιητικός, στα 5.800 συμβόλαια, ενώ το open interest έχει αυξηθεί κατά 1.300 συμβόλαια από την Παρασκευή κοντά στα 24.700.

Ο Midcap απλώς ακολουθεί με ελάχιστο όγκο 50 συμβόλαια.

Στα stock futures ο OTE διαπραγματεύεται σε discount 1% ενεργοποιώντας θέσεις arbitrage και δικαιολογώντας τον όγκο των 1000+ συμβολαίων.

Το συμβόλαιο της ΕΤΕ με αναπροσαρμοσμένη τιμή και τεμάχια (από 100 σε 110) σε ελάχιστο discount.

To pool της ETE άνοιξε σήμερα με 9.650 συμβόλαια να δανείζονται προς την ΕΤΕΣΕΠ. Από αύριο θα είναι διαθέσιμα για stock borrowing.

Στα δικαιώματα, μέτριος είναι ο όγκος με 1.364 calls και 1.362 puts και το implied volatility Ιουνίου στο 29% και Ιουλίου στο 27% με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε calls και puts με strike 850 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v