Στο 3% το discount στα ΣΜΕ της υψηλής

Στο 3% διαμορφώθηκε το discount στα ΣΜΕ της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο δείκτη της μεσαίας, όπου τα 472 ΣΜΕ διατήρησαν το discount στο 3,5-4%. Υψηλή η συναλλακτική δραστηριότητα στα stock futures.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Η έντονα ανοδική κίνηση της αγοράς διατήρησε σε υψηλά επίπεδα τη συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 12.992 συμβόλαια σε τιμές που προς το τέλος της συνεδρίασης άνοιξαν υψηλό discount στον Μάιο της τάξεως του 3% (συμπεριλαμβάνεται η μερισματική απόδοση του υποκείμενου δείκτη).

Αντίστοιχη εικόνα είχαμε και στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπου τα 472 ΣΜΕ που πραγματοποιήθηκαν διατήρησαν στον Μάιο discount της τάξης του 3,50-4,00%.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options του Ftase-20 αυξήθηκε στο 24%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 3.788 calls και 3412 puts. Υψηλή η συναλλακτική δραστηριότητα στα stock futures με την Alpha Bank να πρωταγωνιστεί, ενώ πραγματοποιήθηκαν 376 ΣΜΕ σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v