Στο 3% το discount στα ΣΜΕ Μαίου του FT-20

Στο 3% διαμορφώθηκε το discount στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ αντίθετα στα ΣΜΕ του δείκτη της μεσαίας το discount διατηρήθηκε στο 0,5%.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Στις 783,30 μονάδες 1,26% υψηλότερα από την Παρασκευή έκλεισε ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης. Με το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών να συνεχίζει να αυξάνεται στους 20 πόντους η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 13589 ΣΜΕ σε τιμές που στον Μάιο κινήθηκαν σε discount της τάξεως του 3,00%. Οι τιμές διαπραγμάτευσης αντίστοιχα στον Απρίλιο που λήγει την Παρασκευή διατήρησαν μικρό discount της τάξεως του 0,50%.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 402 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στον Απρίλιο σε discount της του 0,50%.

Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ στην spot αγορά διατήρησε σε υψηλά επίπεδα την συναλλακτική δραστηριότητα και στο stock future της υποκείμενης μετοχής. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 427 ΣΜΕ σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v