Μείωσαν το discount τα ΣΜΕ Φεβρουαρίου της υψηλής

Μειωμένο στο 2% ήταν το discount στα συμβόλαια Φεβρουαρίου της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στα ΣΜΕ της μεσαίας το discount διατηρήθηκε στο 3,5%. Στα stock futures, η Εθνική τράπεζα συγκέντρωσε τo ενδιαφέρον.

Το σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Στις 849,04 μονάδες με άνοδο της τάξεως του 0,70% έκλεισε ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ του υποκείμενου δείκτη κινήθηκε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 15.392 ΣΜΕ σε τιμές που στον Φεβρουάριο μείωσαν το discount στο 2,0%. Το spread αντίστοιχα, μεταξύ των δύο πρώτων μηνών μειώθηκε στους 10 πόντους.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε 0,21% υψηλότερα από την Τετάρτη στις 182,20 μονάδες, ενώ τα 623 ΣΜΕ που πραγματοποιήθηκαν στον υποκείμενο δείκτη διατήρησαν στον Φεβρουάριο discount της τάξεως του 3,50%.

Το implied volatility στα ΑΤΜ options του Φεβρουαρίου κινήθηκε στο 28%, ενώ πραγματοποιήθηκαν 3.448 calls και 3.300 puts.

Στα stock futures, η Εθνική τράπεζα συγκέντρωσε την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, όπου πραγματοποιήθηκαν 103 ΣΜΕ σε τιμές κατώτερες των θεωρητικών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v