Discount για τα ΣΜΕ υψηλής και μεσαίας

Με discount συννέχισαν να διαπραγματεύονται τα συμββόλαια της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιποίησης. Αυξημένη η συναλλακτική δραστηριότητα στα stock futures, με το ΣΜΕ του ΟΤΕ να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος (1.129 συμβόλαια).

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Ανοδικά κινήθηκε ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κλείνοντας στις 898,48 μονάδες, 0,92% υψηλότερα. Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τον τραπεζικό κλάδο και συγκεκριμένα για τις μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας.

Πραγματοποιήθηκαν 8.380 συμβόλαια. Τα συμβόλαια συνέχισαν να διαπραγματεύονται σε τιμές χαμηλότερες των θεωρητικών τους, ενώ το spread διαπραγματευόταν στους 10-11 πόντους.

Πτωτικά κινήθηκε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κλείνοντας στις 200,52 μονάδες, 0,52% χαμηλότερα. Πίεση δέχτηκαν οι μετοχές της Τεχνικής Ολυμπιακής και των ΚΑΕ.

Πραγματοποιήθηκαν 696 συμβόλαια σε τιμές χαμηλότερες των θεωρητικών τους.

Αυξημένη η συναλλακτική δραστηριότητα για τα stock futures με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στο συμβόλαιο του ΟΤΕ (1.161 συμβόλαια) και της Ιντρακόμ (329 συμβόλαια).

Στην αγορά των δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκαν 3.884 calls και 2.938 puts. To volatility μειώθηκε ελαφρώς σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα στο 21% για το συμβόλαιο Δεκεμβρίου και στο 22% για το συμβόλαιο Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v