Ενδιαφέρον για stock futures ΟΤΕ, Panafon

Κοντά στις θεωρητικές τους τιμές διαπραγματεύτηκαν τα ΣΜΕ στον FTSE 20, ενώ στον FTSE 40, το discount, έως 1%, έκλεισε προς το τέλος της συνεδρίασης. Τα stock futures τoυ OTE και της Panafon συγκεντρώσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Σχόλιο από τη Μarfin Ελληνική ΑΧΕΠΕΥ

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκε ο Γενικός Δείκτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, κλείνοντας στις 2.461,01 μονάδες, μειωμένος κατά 1,12%.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης διαμορφώθηκε στις 1.335,13, 1,33% χαμηλότερα, καθώς έντονες ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν στον τραπεζικό κλάδο και στη μετοχή του ΟΤΕ. Ο όγκος των συμβολαίων ανήλθε στα 3.500, των οποίων η διαπραγμάτευση πραγματοποιήθηκε κοντά στις θεωρητικές τους τιμές.

Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 1,27%, κλείνοντας στις 272,91 μονάδες. Τα συμβόλαια διατήρησαν τη χαμηλή συναλλακτική τους δραστηριότητα, φτάνοντας τα 761. Η διαπραγμάτευση των συμβολαίων κατά την έναρξη της συνεδρίασης γινόταν σε discount (έως 1%), το οποίο όμως έκλεισε προς τα τέλη της συνεδρίασης, όπου τα συμβόλαια διαπραγματεύονταν κοντά στις θεωρητικές τους τιμές.

Τα stock futures τoυ OTE και της Panafon συγκεντρώσαν το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ η διαπραγμάτευση των συμβολαίων γινόταν σε μικρό discount.

Μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα σημειώθηκε στην αγορά των options, καθώς πραγματοποιήθηκαν 892 calls και 1.997 puts στον FTASE 20. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα volatilities έπεσαν για τον FTASE 20 στα επίπεδα του 21%-24%. Στον mid cap πραγματοποιήθηκαν μόλις 6 calls και 15 puts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v