ΧΠΑ: Σε premium τα ΣΜΕ του FTSE 20

Την πορεία της υποτονικής Σοφοκλέους ακολούθησαν την Πέμπτη τα συμβόλαια στο ΧΠΑ. Τα ΣΜΕ του FTSE/ASE 20 γύρισαν σε διαπραγμάτευση με premium, ενώ εκείνα του FTSE/ASE Mid 40 συνέχισαν να διαπραγματεύονται με discount. Μικρό το ενδιαφέρον και στα ΣΜΕ επί μετοχών.

Την πορεία της Σοφοκλέους ακολούθησαν και σήμερα τα συμβόλαια στους δύο δείκτες, η οποία παρουσίασε αρκετές διακυμάνσεις, με χαμηλό όμως όγκο συναλλαγών.

Τα ΣΜΕ και των δύο δεικτών αρχικά κινήθηκαν πτωτικά. Στη συνέχεια ακολούθησε μια ανοδική αντίδραση, η οποία γρήγορα ανατράπηκε και λίγο πριν το κλείσιμο της spot αγοράς, το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον οδήγησε πάλι τα συμβόλαια στο θετικό πρόσημο και κοντά στο υψηλό ημέρας.

Σε premium γύρισαν τα συμβόλαια της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αντίθετα από τα ΣΜΕ στο FTSE/ASE Mid 40, τα οποία συνέχισαν να διαπραγματεύονται με discount.

Όσον αφορά τα ΣΜΕ επί μετοχών το συναλλακτικό ενδιαφέρον παρέμεινε υποτονικό, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος πραγματοποιήθηκε στο συμβόλαιο της Εθνικής. Στο Reverse Stock Repo το μεγαλύτερο όγκο εμφάνισε η μετοχή του ΟΤΕ (75 συμβόλαια), ενώ στο Stock Repo το συναλλακτικό ενδιαφέρον ήταν και σήμερα περιορισμένο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v