Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 5 2024

Το street party στη Ρηγίλλης, ο πυρσός και το καρφί Ντόρας για την απουσία Καραμανλή-Σαμαρά

Το street party στη Ρηγίλλης, ο πυρσός και το καρφί Ντόρας για την απουσία Καραμανλή-Σαμαρά

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αρωμα δεκαετιών του 80 και του 90 ανέδυε χθες στη Ρηγίλλης, κατά τη διάρκεια της γιορτής της ΝΔ για τα 50 της χρόνια.

Σημαίες με τον παραδοσιακό πυρσό (στην παλιά μορφή του που βλέπεται στη φωτό), ο ύμνος της παράταξης και τραγούδια, όπως το «Μύρισε θυμάρι και βασιλικός», θύμιζαν κάτι από τα παλιά. Βεβαίως, τώρα ο κόσμος ήταν πολύ λιγότερος από εκείνες τις εποχές και με λιγότερο πάθος και παλμό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των διοργανωτών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δύο σύντομα βίντεο, που συνόψιζαν σε λίγα λεπτά την ιστορία της ΝΔ και ακολούθησε η σχεδόν μισάωρης διάρκειας ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ: Εκτός από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, απών ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Αντίθετα, από την βελγική πρωτεύουσα είχαν έρθει ο νέος Επίτροπος, Απόστολος Τζιτζικώστας και οι ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Αυτιάς, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Δημήτρης Τσιόδρας, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, Θανάσης Μπακόλας, ο οποίος -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- δεν διανύει και τις καλύτερες σχέσεις με τον πρόεδρο του κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Δεν ξέρουμε αν ο κος Μεϊμαράκης ήταν «δικαιολογημένος», στην πράξη πάντως, έλλειψαν από την εκδήλωση και οι προηγούμενοι τρεις εν ζωή προηγούμενοι αρχηγοί του κόμματος, κατά σειρά Καραμανλής, Σαμαράς, Μεϊμαράκης.

Με τα εγγόνια της προσήλθε στην γιορτή της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία υποδέχτηκαν οι παριστάμενοι με θερμότητα. Σχολιάζοντας σε συνομιλητές της την απουσία Καραμανλή – Σαμαρά, αρκέστηκε να πει δεικτικά ότι «δεν είναι τα γενέθλια του Κυριάκου, της ΝΔ είναι».

Τη διαφωνία του για την απουσία των δύο εξέφρασε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις και ο Νικήτας Κακλαμάνης.
«Δεν συμφωνώ που δεν είναι απόψε εδώ, αλλά έχει ευθύνες και ο Κυριάκος», έλεγε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v