Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 3 2024

Φλωρίδης: Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο-Αντάρτικο Νο 2 στη ΝΔ-ΔΕΗ: Τα σχέδια Κοπελούζου-Tips για Jumbo, Alpha

Φλωρίδης: Το ξύλο βγήκε απ τον παράδεισο-Αντάρτικο Νο 2 στη ΝΔ-ΔΕΗ: Τα σχέδια Κοπελούζου-Tips για Jumbo, Alpha

ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Όσο πάει το κάνει και καλύτερο ο υπουργός Δικαιοσύνης. Χθες στον ΑΝΤ1 φαίνεται ότι θυμήθηκε τις εποχές της ελληνικής ταινίας «Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο» και επαίνεσε το παραδοσιακό… καταχέριασμα των παιδιών από δασκάλους και γονείς, ως αντίδοτο στη νεανική εγκληματικότητα. 

Το ότι είναι υπέρ των βαριών ποινών σχεδόν για όλα τα αδικήματα το είχαμε καταλάβει, αυτό που δεν είχαμε καταλάβει είναι ότι έχει και αντίστοιχες παιδαγωγικές αντιλήψεις, σωφρονισμού με… χαστούκια.

Διανθισμένες μάλιστα με απόψεις του τύπου ότι οι παλαιάς κοπής πτωχοί διαπαιδαγωγούσαν τα παιδιά τους αυστηρά και με αξίες, ενώ οι νέας κοπής πτωχοί (προφανώς διότι είναι χειρότεροι γονείς) δεν το κάνουν.

Χωρίς βεβαίως να αντιληφθεί ότι από εκείνες τις εποχές πολλά έχουν αλλάξει, όχι μόνο στις αξίες αλλά και στις διαφορετικές κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα, επηρεάζοντας όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους γονείς και τους δασκάλους. 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Για να μην τα πολυλογούμε, οι απόψεις του Γιώργου Φλωρίδη πήγαιναν χθες φούστα-μπλούζα με την έξοχη τοποθέτηση της βουλευτού Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Μονογυιού (γνωστής για τη βαθιά της μόρφωση), η οποία βρήκε τη λύση για τη νεανική εγκληματικότητα, για ένα εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα, στο πατροπαράδοτο… κατηχητικό!

Δείτε το βίντεο:

 

 

ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΙΙ: Περιττό να πούμε ότι ο υπουργός (επονομαζόμενος πλέον και «Ταλιμπάν» από τους... φίλους) έχει ταξιδέψει πια πολύ μακριά από τις ρίζες του στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.

Περισσότερο φέρνει σε γνήσιο εκπρόσωπο μιας παλιομοδίτικης δεξιάς, θυμίζοντας «την Ελλάδα του χωροφύλακα», όπως σχολίασε καυστικά στο «Χ» η Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, γνωστή εκπρόσωπος της φιλελεύθερης σχολής που φαίνεται τελευταία να έχει ξεπεράσει τον πλατωνικό έρωτά της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το μείζον όμως, που ορθώς παρατηρεί η κα Ευθυμιοπούλου, είναι ότι οι πολιτικές που υιοθετεί περίπου ετσιθελικά ο κ. Φλωρίδης (με τις πλάτες του Μαξίμου, που γέρνει σ' αυτά τα θέματα όσο πιο δεξιά μπορεί), αντί να στηρίζονται στους ειδικούς, στηρίζονται σε μια αντίληψη κομματάρχη που ψαρεύει ψήφους με λαϊκίστικο τρόπο.

Ήδη η «μεταρρύθμισή» του σε σχέση με τον δικαστικό χάρτη έχει δημιουργήσει τεράστια λειτουργικά προβλήματα. Το ίδιο εκτιμάται (από έμπειρους του νομικού χώρου, όχι από μας) ότι θα συμβεί σύντομα και με τις υπόλοιπες «μεταρρυθμίσεις» που έφερε, με επίκεντρο τον ποινικό κώδικα.

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Οι οκτώ γαλάζιοι βουλευτές που κατέθεσαν χθες ερώτηση για τη φαρμακευτική δαπάνη προς τους Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκη Κεραμέως είναι διαφορετικοί από τους 11 οι οποίοι πρόσφατα είχαν προβεί σε αντίστοιχη κίνηση για τα κόκκινα δάνεια. 

Κοινό χαρακτηριστικό: και οι μεν και οι δε επέλεξαν να θίξουν ζητήματα από την κοινωνική ατζέντα, που αφορούν τους πολλούς και δη τους πιο ευάλωτους οικονομικά.

Βασικός αποδέκτης της νέας κοινοβουλευτικής «ανταρσίας» είναι προφανώς το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο επιμένει να κρατά χαμηλούς τόνους και να μιλά για «αυτονόητο δικαίωμα» των βουλευτών.

Σε ό,τι αφορά την ανθρωπογεωγραφία, πέντε από τους οκτώ γαλάζιους (Χαράλαμπος Αθανασίου, Μίλτος Χρυσομάλλης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Γιώργος Καρασμάνης, Γιάννης Πασχαλίδης) τοποθετούνται πολύ κοντά στον Αντώνη Σαμαρά. 

Κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να μιλήσουν για «δάκτυλο» του πρώην πρωθυπουργού, δυο μέρες μετά το τηλεφώνημα που του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να τον προσκαλέσει στην αυριανή γιορτή της ΝΔ.

Υ.Γ.: Σημειώστε ότι οι «οκτώ» προτίμησαν να μην περιμένουν την προγραμματισμένη για σήμερα ενημέρωσή τους από τον Άδωνι Γεωργιάδη για θέματα αρμοδιότητάς του, όπου θα μπορούσαν να του θέσουν το ζήτημα. Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα αντίστοιχη ενημέρωση της Κ.Ο. της ΝΔ και από την υπουργό Εργασίας, αλλά μάλλον δεν τους έπεισε.

 

WORDLINE: «Φωτιά» στα νομικά τμήματα πολλών εταιρειών έχει βάλει το περίφημο εξώδικο της Viva, που είχε ουκ ολίγους αποδέκτες.

Ανάμεσα σ' αυτούς ήταν και η Wordline, η διοίκηση της οποίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης για τα νέα προϊόντα που θα λανσάρει στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους, ρωτήθηκε για το θέμα.

Η απάντηση που δόθηκε ήταν πως αποτέλεσε απόφασή της να «μη μετακυλίσει το κόστος» (σ.σ. εννοώντας το κόστος της υπηρεσίας για τη διασύνδεση των POS), το οποίο και απορρόφησε.

Περιορίστηκε να συμπληρώσει ότι «έχει εμπορική συνεργασία με τη Softone», καθώς, όπως εξηγήθηκε, δεν μπορεί να γίνει άλλο σχόλιο «γιατί έχει αναλάβει το νομικό μας τμήμα»...

Έρχεται νέο εξώδικο;

 

JUMBO: Ανοσία στην… bull trap που εκτυλίχθηκε στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου επέδειξε η μετοχή τη Δευτέρα, κλείνοντας με άνοδο σχεδόν 2% σε μια μέρα που το ταμπλό βάφτηκε… κόκκινο στο φινάλε.

Χθες μάθαμε ότι το «χαρτί» είχε… ίδια στήριξη, καθώς ξεκίνησε το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών από την εισηγμένη, και μάλιστα δυναμικά.

Όπως έγινε γνωστό με χρηματιστηριακή ανακοίνωση, η εταιρεία του Απόστολου Βακάκη απέκτησε τη Δευτέρα 55.144 ίδιες μετοχές με μέση τιμή 26,3635 ανά μετοχή. Η Jumbo κατέβαλε συνολικά σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ.

Δεν ξέρουμε πόσες αγορές έγιναν χθες, ο τίτλος όμως δεν απέφυγε τις απώλειες, κλείνοντας στα 25,7 ευρώ ή 1,9% χαμηλότερα.

 

ALPHA BANK: Στην έκδοση 137.597 μετοχών προχώρησε η Alpha Holdings. Οι εν λόγω μετοχές θα διατεθούν σε 36 στελέχη του ομίλου που την περίοδο 2 έως 13 Σεπτεμβρίου άσκησαν δικαιώματα προαίρεσης επί μετοχών.

Η διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο εκκρεμεί ενόψει της σχετικής έγκρισης. 

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έναντι 31 εκατ. ευρώ αγοράζει η Reds από την «ομόσταβλη» ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις το 100% της Νέας Μαρίνας Αλίμου, παραχωρησιούχου της μαρίνας Αλίμου, καθώς και τις δευτερογενείς ομολογίες έκδοσής της που είχε καλύψει η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις. 

 

WOLT: Με αρκετή καθυστέρηση, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη, αφού η εταιρεία μάς έχει συνηθίσει σ' αυτή την πρακτική, δημοσίευσε τις οικονομικές της καταστάσεις για τη χρήση του 2022.

Με βάση τον δημοσιευμένο ισολογισμό, ο τζίρος της αυξήθηκε 48,4% στα 37,974 εκατ. ευρώ, ενώ εμφάνισε ζημιές 374.675 ευρώ από κέρδη 248.189 ευρώ το 2021.  

 

WOLT ΙΙ: Την ίδια τακτική, δηλαδή της καθυστέρησης δημοσίευσης οικονομικών καταστάσεων, τηρεί και η ομόσταβλη Wolt Market, που εν έτει 2024 δημοσίευσε κι αυτή τις καταστάσεις του 2022!

Η εταιρεία εμφάνισε πωλήσεις 13,420 εκατ. ευρώ από 2,444 εκατ. ευρώ το 2021 και ζημιές 6.509 ευρώ από ζημιές 7.657 ευρώ το 2021.

 

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: Τηλεδιάσκεψη με τη Γενική Διευθύντρια της DG Energy της Κομισιόν Ditte Juul Jørgensen θα έχει το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ελληνας υπουργός Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.

Παρών στην τηλεδιάσκεψη θα είναι και ο Κύπριος υπ. Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου και αντικείμενο της ενημέρωσης θα είναι φυσικά οι θετικές εξελίξεις γύρω από τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, την οποία, ως γνωστόν, η ΕΕ χρηματοδοτεί με 657 εκατ. ευρώ.

Δεν γνωρίζουμε αν στο επίκεντρο θα βρεθούν και γενικότερα θέματα της ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς, όπως η αποσύζευξη των χρηματιστηρίων της ΝΑ Ευρώπης με αυτά της Κεντρικής, ωστόσο το βέβαιο είναι πως βασικό μενού θα αποτελέσει ο Great Sea Interconnector.

Σημειωτέον ότι στις 15 Οκτωβρίου ο Ελληνας υπουργός, επ' ευκαιρία του συμβουλίου υπ. Ενέργειας στο Λουξεμβούργο, θα κάνει κι άλλες επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και με την ηγεσία της ΕΤΕπ, σχετικά με το δάνειο των 500 εκατ. ευρώ για το καλώδιο.

 

ΔEΗ-ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ: Δεν πιστεύει η στήλη ότι ο Κοπελούζος μπήκε στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ για να μείνει μόνο στο 1,5%. Δηλαδή στο ποσοστό που εξασφάλισε μετά τη συμφωνία των 176 εκατ. ευρώ για την πώληση του πράσινου χαρτοφυλακίου του στην επιχείρηση, μαζί με άλλα assets.

Η στόχευση του ομίλου είναι να αποκτήσει σταδιακά μεγαλύτερο ποσοστό. Η πληροφορία προέρχεται από έγκυρη πηγή...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v