FOLLI FOLLIE 1: Στοιχεία που αποδεικνύουν κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης από τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, κατά την ευαίσθητη περίοδο συνομιλιών με τον ελβετικό όμιλο Dufry για τα ΚΑΕ, έφερε στο φως η ενδιάμεση έκθεση της PriceWaterhouseCoopers (PwC).
Οι Δημήτρης και Γεώργιος (Τζώρτζης) Κουτσολιούτσος αγόραζαν μετοχές του τότε ομίλου FFG (εμπεριείχε και τις δραστηριότητες αφορολόγητων ειδών και λιανικής ένδυσης), κατά τη διάρκεια της περιόδου, όπου εντατικοποιούνται οι συνομιλίες, για την εξαγορά του κλάδου αφορολογήτων από την Dufry.
Συγκεκριμένα, οι επικοινωνίες και συναντήσεις για την εξαγορά του κλάδου από την Dufry φαίνεται να ξεκινούν τον Ιούλιο του 2011 με μια συνάντηση στη Ζυρίχη, ενώ η δημιουργία του data room, για την έναρξη ανασκόπησης οικονομικών και άλλων στοιχείων των ΚΑΕ, λαμβάνει χώρα τον Νοέμβριο του 2011. Η επίσημη ανακοίνωση για την επικείμενη εξαγορά πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο αργότερα. Κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης στις 6 Δεκεμβρίου 2012.
Την περίοδο Αυγούστου-Νοεμβρίου 2011, οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος προβαίνουν σε αγορές μετοχών Folli Follie, μέσω εγχώριας χρηματιστηριακής.
Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αγοράζει 108.378 μετοχές αξίας 848 χιλ. ευρώ και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος 515.496 μετοχές, με αξία κτήσης 3,54 εκατ. ευρώ. Τα δε χρήματα για τις παραπάνω αγορές του Δημήτρη Κουτσολιούτσιου προήλθαν, μερικώς, από τα χρηματικά διαθέσιμα της FFSA (τότε ΚΑΕ), τα οποία μεταφέρθηκαν στον λογαριασμό που τηρούσε ο Δ. Κουτσολιούτσος στη χρηματιστηριακή. Στα βιβλία της εταιρείας εγγράφηκε ισόποση απαίτηση.
Τέλος, έχει εντοπιστεί επικοινωνία από τον A.H., τότε μέλος Δ.Σ. της Dufry, βάσει της οποίας τον Αύγουστο του 2008 προωθεί στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο αυτούσιο εσωτερικό ηλεκτρονικό μήνυμα, με υποστηρικτικό υλικό για τη συνάντηση του Δ.Σ. της Dufry, το οποίο θα διενεργούνταν στις 28 Αυγούστου 2008.
Το μήνυμα αναφέρει «PLEASE DELET SAME AFTER READING IT». Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος προωθεί το μήνυμα στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο την ίδια ημέρα.
Η PwC σημειώνει ότι «αν και δεν κατέστη εφικτό να διερευνηθεί αν οι ΔΚ και ΓΚ χρησιμοποίησαν την προνομιακή πληροφόρηση που έλαβαν με οποιονδήποτε τρόπο, ενδεχομένως να αποσκοπούσε στο να εισέλθουν στη μετοχική σύνθεση της Dufry, κατά την ενδεχόμενη έξοδο του τότε μετόχου Advent, όπως περιγράφεται σε επικοινωνία του A.H. από το 2007».
Δεν είναι σαφές αν τα αρχικά A.H. κρύβουν τον Μεξικάνο Andres Holzer Neumann, επί σειρά ετών αντιπρόεδρο της Dufry.
Ο Andres Holzer ως υπεύθυνος διαχειριστής της Petrus AG βοήθησε την οικογένεια να κερδίσει χρόνο καθώς η Petrus εμφανίστηκε, τον Ιούνιο του 2018, ως ενδιαφερόμενος επενδυτής, που θα έβαζε 250 εκατ. ευρώ στη Folli Follie, ενώ λίγο αργότερα δάνεισε με 36,45 εκατ. ευρώ την οικογένεια, ενεχυριάζοντας τη βίλα στις Σπέτσες.
FOLLI FOLLIE 2: Φόρους 237 εκατ. δολαρίων πλήρωσαν, για οκτώ φορολογικά έτη (από τη χρήση 2009/10 ως τη χρήση 2016-17), οι ασιατικές θυγατρικές της Folli Follie επί απόλυτα εικονικών κερδών. Για να χρηματοδοτήσουν την πληρωμή των παραπάνω φόρων, οι θυγατρικές δανείζονταν είτε από ξένες τράπεζες είτε από άλλες εταιρείες του ομίλου Folli Follie.
Για παράδειγμα, η FFGS δανειζόταν ως το 2016 από τη Citibank. Το 2017 συνήφθη δάνειο 46 εκατ. ευρώ από τη Safra Sarasin ενώ το 2018 πήρε δάνειο 26 εκατ. ευρώ από την FF Λουξεμβούργου, η οποία λίγους μήνες πριν είχε εκδώσει ομόλογο σε ελβετικό φράγκο.