Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Επιτελικό κράτος: Permacrisis και... κουμανταδόροι - Πόσοι μπήκαν στα «λαϊκά έντοκα» - Κομισιόν: Το χρήμα που… αναστήθηκε

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ: Τελικά φαίνεται πως δεν ήταν όλα ρόδινα σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων. Αυτό φάνηκε από τις χθεσινές δηλώσεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (φωτ.) πλάι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως διαβάσατε στο Euro2day.gr, η επικεφαλής της Κομισιόν δήλωσε πως η χώρα θα ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό από κονδύλια του Ταμείου Συνοχής της προηγούμενης περιόδου, που διαφορετικά θα χάνονταν, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, για εκταμιεύσεις φέτος (που επίσης θα χάνονταν) και την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Και εδώ αναφέρθηκε σε δύο αχρησιμοποίητα κονδύλια από το προηγούμενο πρόγραμμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η μπανανόφλουδα στον Φλωρίδη και ο Κασσελάκης - Τράπεζες: Αδεια από SSM για τα χρέη του Κάμπου - Τip για Optima

ΣΥΡΙΖΑ: Μέσα στην κυβερνητική αναμπουμπούλα και τα όσα ακούγονται για restart και ανασχηματισμούς, βρήκε ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση να πετάξει μια ωραία μπανανόφλουδα. Η πρόταση τροπολογίας για την κατάργηση της ασυλίας τραπεζικών στελεχών έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη (φωτ.), ο οποίος δεν έχει και πολλές συμπάθειες μέσα στη Νέα Δημοκρατία, ενώ κάποιοι στο εσωτερικό της τον φέρουν ως υποψήφιο για… καρατόμηση.

Το γιατί μιλάμε περί μπανανόφλουδας, θα το καταλάβετε (αν δεν θυμάστε το σούσουρο που έγινε με τον Φλωρίδη την εποχή των προγραμματικών δηλώσεων) από το ακόλουθο απόσπασμα της εισηγητικής έκθεσης για την τροπολογία. Τα λέει όλα:

Στυλιανίδης: Ο Κυριάκος τρολάρει τη… ΝΔ *ΤΑΙΠΕΔ: Ωρα προσφορών για το mega-φιλέτο *Οι κινήσεις Jumbo & ΕΚΤΕΡ

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Βόγκηξαν τα σχόλια στις ειδησεογραφικές σελίδες και τα σόσιαλ μίντια με την απόφαση του πρωθυπουργού να βάλει τον Χρήστο Στυλιανίδη (έως πριν λίγους μήνες υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θυμίζουμε) στη θέση του «παραιτηθέντος» υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Διότι όπως είχαμε γράψει στα μέσα Ιουλίου σε αναλυτικό σχόλιο της στήλης (με τίτλο Ο «ειδικός» Στυλιανίδης, οι φωτιές και το πόστο στην Ευρώπη), πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταστρεπτικών πυρκαγιών και βεβαίως πριν τη βιβλικών διαστάσεων πλημμύρα στη Θεσσαλία, μεγάλο μέρος της ευθύνης για όσα συνέβησαν φέτος το καλοκαίρι δεν μπορεί παρά να βαραίνει τον αρμόδιο υπουργό που ήταν στο πόστο σχεδόν δύο χρόνια και παρέδωσε ό,τι φάνηκε εκ του αποτελέσματος ότι παρέδωσε…

Χώρισαν οι δρόμοι HIG με Παναγιωτίδη - ΕΛΓΑ: Οι ζημιές και οι κουβέντες στα καφενεία - Σφηνάκια για Προοδευτική, Βιοκαρπέτ

HIG: Χώρισαν, μετά από μερικούς μήνες κοινής πορείας, οι δρόμοι HIG Capital και Πάνου Παναγιωτίδη (φωτ.) καθώς ο τελευταίος μεταβίβασε τις μετοχές του στη μεικτή εταιρεία που είχε συσταθεί προ μερικών μηνών και αποχώρησε.

Όπως προκύπτει από ανάρτηση της Inventio Edge Development στο ΓΕΜΗ, o κ. Παναγιώτης Παναγιωτίδης μεταβίβασε, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο υπογράφηκε στις 31 Ιουλίου, το σύνολο των μετοχών που κατείχε στην εταιρεία. Τις μετοχές πήρε έτερος μέτοχος Inventio Consulting. Ταυτόχρονα, ο Πάνος Παναγιωτίδης παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου.

Το «μόνο ο Μητσοτάκης» και οι 90 μέρες - Carrefour: Βγάζει στη σέντρα τους προμηθευτές - Ντιλ Metropolitan με Ionis

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Όταν διαβάζεις άρθρα που υποστηρίζουν, δικαίως ή αδίκως δεν έχει σημασία, ότι «μόνο ο Μητσοτάκης» μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής, πριν καλά καλά συμπληρωθούν 80-90 μέρες από τη θριαμβευτική νίκη στις εκλογές και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, δεν χρειάζεται να είσαι πολιτικός αναλυτής για να καταλάβεις ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό!

Τόσο βαρύ «σερί» δυσάρεστων για την κυβέρνηση εξελίξεων, σχεδόν χωρίς ανάσα, δεν έχει παρατηρηθεί τουλάχιστον κατόπιν της μεταπολίτευσης. Το «επιτελικό κράτος» φαίνεται να έχει… εξωκείλει, ενώ σειρά υπουργών έχει αποδειχτεί κατώτερη προσδοκιών και περιστάσεων, κάτι που χρεώνεται εν μέρει και στο εκτεταμένο rotation που έκανε ο πρωθυπουργός, παραβαίνοντας τον χρυσό κανόνα που λέει ότι «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις».

v