Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Κυριάκος: Τι κρύβει η νέα συνέντευξη - Φάκελο για Ελλάδα ετοιμάζει η OLAF - Σφηνάκια για CVC, Yalco, Foodlink, Δρομέα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Δεν πρόλαβε καλά καλά να βγει ο μήνας της ΔΕΘ κι ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στον «Alpha ΤV». Μάλλον δεν είναι σύμπτωση ότι μεσολάβησαν η τραγική αποστολή στη Λιβύη, η δεύτερη πλημμύρα στη Θεσσαλία και ένα μπαράζ δημοσκοπήσεων. Ούτε βεβαίως ότι την Κυριακή έχουμε τον πρώτο γύρο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου η ΝΔ κατεβαίνει με στόχο να κάνει το «13+3», σε περιφερειάρχες και δημάρχους μεγάλων πόλεων αντιστοίχως.

Επί της ουσίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σοβαρός και ευφραδής, αισιόδοξος, πειστικός σε πολλά -ιδίως στον χώρο της οικονομίας- και με (μετρημένο) αέρα «παίζω χωρίς αντίπαλο». Στα μειονεκτήματα (και πάλι) το ότι αποφεύγει την αυτοκριτική, ακόμη κι εκεί που θα ήταν εύκολο να την κάνει.

Χτίζουν σπίτια Lamda & Prodea - Χρυσά μερίσματα για ΟΛΥΜΠ - Στρατιά συμβούλων στο ΤΧΣ - Στροφή Viva στα stock option

ΤΧΣ: Στρατιά ξένων επενδυτικών τραπεζών συγκεντρώνει η έναρξη του προγράμματος αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις τράπεζες.

Το Ταμείο (φωτ. ο επικεφαλής Ηλίας Ξηρουχάκης), μετά την αυτόκλητη προσφορά της Eurobank, για την επαναγορά από την εισηγμένη holding του ομίλου του 1,4% του μετοχικού της κεφαλαίου, προσέλαβε ως σύμβουλο διάθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, την UBS. Στα καθήκοντα του συμβούλου περιλαμβάνεται η αξιολόγηση της προσφοράς της Eurobank και η διεξαγωγή ανταγωνιστικής διαδικασίας για την εξεύρεση τυχόν υψηλότερης προσφοράς όσον αφορά στο 1,4%.

Ο Μπέος, η ΝΔ και τα… καλσόν - Χάλασε το deal Lamda με Ρόκα - «Καμπανάκι» για Fieratex, tips για Space, Unibios

ΜΠΕΟΣ: Οn camera και παρουσία αστυνομικών, o δήμαρχος Βόλου σφαλιάρωσε προχθές πολίτη, ο οποίος προηγουμένως τον είχε εξυβρίσει. Όπως είπε σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή, είναι… παλαιών αρχών και τις διαφορές τις λύνει (και) με το ξύλο, ως άνδρας. «Εσείς λύστε τες με κανένα… καλσόν», είπε στους εμβρόντητους δημοσιογράφους, για να προσθέσει στο τέλος «Τι θα κάνουμε τώρα, θα γίνουμε… λουλούδες;».

Δείτε τη δήλωση μετά το 6:10...  

Αναμφίβολα ο χαρακτήρας ο σωστός, στο πλαίσιο της νέας ισχυρής και σύγχρονης Ελλάδας, σε θέση δημάρχου.

Κυβέρνηση: Οι τρεις κωλοτούμπες και το αυθαίρετο του… Καλατράβα - Σφηνάκια για Εθνική, SATO, Entersoft και ΕΣΥΜΒ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ουτε μία ούτε δύο αλλά… τρεις αναδιπλώσεις (για να μην πούμε κωλοτούμπες) μετρήσαμε σε λίγα 24ωρα και μάλιστα σε κρίσιμα για τον πολίτη μέτωπα: υγεία, φορολογία και ασφάλιση.

Η πλέον εντυπωσιακή ανήκει στην Ειρήνη Αγαπηδάκη, που εν μια νυκτί ανακάλεσε την εγκύκλιο που προέβλεπε συνταγογράφηση όλων των αντιγριπικών εμβολίων. Προηγήθηκε σκληρό βίντεο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με ολίγα «γαλλικά» αλλά και σοβαρά υπονοούμενα, τόσο για την ίδια όσο και για την κυβέρνηση.

«Μπέρδεμα» προέκυψε και από τις δηλώσεις του Χάρη Θεοχάρη για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις, αλλά άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο αλλαγής των συντελεστών. «Δεν μπορώ να πω καταρχήν αν θα αυξηθεί μια κλίμακα ή οτιδήποτε, αλλά συνολικά όμως είναι δεδομένο ότι πρέπει να πετύχουμε μια σειρά από στόχους με τη μεταρρύθμιση αυτή. Πρέπει να πετύχουμε την αύξηση των δηλωθέντων εισοδημάτων», σημείωσε. Δεν σταμάτησε μάλιστα εκεί. Συνέδεσε το θέμα και με τα κριτήρια με βάση τα οποία δίνονται επιδόματα, καθώς «τώρα οι πρώτοι που παίρνουν τα επιδόματα ή παίρνουν τα παιδιά τους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι όλοι αυτοί οι οποίοι δηλώνουν αυτά τα 1.000 ευρώ (σ.σ. εισόδημα) τον χρόνο και προφανώς περνάνε όλα τα εισοδηματικά κριτήρια».

H «κωλοτούμπα» της Ειρήνης Αγαπηδάκη και το βίντεο-έκρηξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Αναδιπλώθηκε ταχέως η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη (φωτ.), στο θέμα της συνταγογράφησης των αντιγριπικών εμβολίων.

Με προχθεσινή της εγκύκλιο, είχε ορίσει πως η χορήγησή τους θα γίνεται με ιατρική συνταγή. Χθες ωστόσο, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως συνταγή θα απαιτείται μόνο για τα ειδικά εμβόλια, που αφορούν άτομα άνω των 65 ετών, ενώ τα συμβατικά θα χορηγούνται από τον Νοέμβριο απ ευθείας από τα φαρμακεία.

Μεταξύ του προχθές και της χθεσινής «κωλοτούμπας» μεσολάβησε, μεταξύ πολλών άλλων αντιδράσεων υποθέτουμε (ξέρουμε σίγουρα για τους φαρμακοποιούς) εκρηκτικό βίντεο (story) που ανάρτησε χθες στα social media, o Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε ολίγον… έξαλλη κατάσταση.

v