Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Το deal Παγκρήτιας-Χανίων, οι αδιάθετες και η ρήτρα *Δύο εταιρείες «χτυπά» ο Ν. Καραμούζης *Πρεμιέρα για ΟΠΑΠ στην Κύπρο

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ: Στις 13 Απριλίου, Παγκρήτια και Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων υπέγραψαν ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο προβλέπει τη συγχώνευση των δύο οργανισμών, με απορρόφηση της Χανίων από την Παγκρήτια.

Βάσει του συμφωνητικού, η Παγκρήτια ανέλαβε, όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο, συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Μία εξ αυτών έχει ήδη πραγματοποιηθεί (μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, με αύξηση του αριθμού των μετοχών), ενώ μια άλλη, η ολοκλήρωση αύξησης κεφαλαίου, έχει ξεκινήσει.

Εφόσον προκύψουν αδιάθετες μετοχές μετά την άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης, οι μέτοχοι της Συνεταιριστικής Χανίων που θα προεγγραφούν, θα λάβουν μετοχές κατά προτεραιότητα, έναντι των υπόλοιπων ενδιαφερόμενων επενδυτών. Αυτή είναι η τρίτη δέσμευση την οποία ανέλαβε η Παγκρήτια.

Η Eurostat, οι κρατικές εγγυήσεις και πως η Αθήνα κρύβεται πίσω από τη Ρώμη

EUROSTAT-ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ. Πυκνή σε εξελίξεις η εβδομάδα που πέρασε για τις τράπεζες καθώς, πέραν της απόφασης της ΕΚΤ για αύξηση του παρεμβατικού επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης, κατατέθηκε και το draft του πορίσματος της Eurostat για τις κρατικές εγγυήσεις, οι οποίες έχουν δοθεί, πανευρωπαϊκά (σ.σ. κυρίως σε Ιταλία και Ελλάδα), επί των senior notes ομολογιών τιτλοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το draft προβλέπει ότι θα πρέπει να εξεταστούν οι τιτλοποιήσεις, που εντάχθηκαν σε σχήματα κρατικής εγγυοδοσίας, ανά περίπτωση από τις τοπικές στατιστικές αρχές ( ΕΛΣΤΑΤ στην Ελλάδα). Εφόσον διαπιστώνεται πως δεν πληρούνται όροι αγοράς και οι αγοραστές «φέτας» των mezzanine και junior notes ανέλαβαν πολύ μικρό κίνδυνο, σε σχέση με αυτό που ανέλαβε το κράτος, η εγγύηση θα προσμετράται στο χρέος.

Νέος διαγωνισμός, ίδιοι αντίπαλοι στα Δικαστήρια Πειραιά - Το ΔΑΑ και τα σενάρια - Η ΔΕΗ, η Μεταλιγνιτική ΑΕ και η Μετάβαση ΑΕ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στη βρετανική πρωτεύουσα βρίσκονται αρκετά στελέχη ελληνικών τραπεζών για το συνέδριο της Goldman Sachs.

Η στήλη πληροφορείται ότι υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους fund managers για την Ελλάδα, με αιχμή τα μακροοικονομικά μεγέθη της οικονομίας, με αιχμή την ιδιαίτερα καλή πορεία του ΑΕΠ. Επίσης, τις συζητήσεις μονοπώλησε και η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον επόμενο μήνα οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη.

 

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Σε δόσεις θα εισπράξει το τίμημα για την πώληση της ELCA στην Estée Lauder η εισηγμένη.
Το συνολικό τίμημα για την πώληση της συμμετοχής της Σαράντης στην κοινή εταιρεία με τον οίκο καλλυντικών ανήλθε σε 55,2 εκατ. ευρώ. Όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία, 16/6/2022 καταβλήθηκε το ποσό των 14 εκατ. ευρώ.

Εκλογικός νόμος: Η βεβαιότητα και το ενδεχόμενο - «Καίει» την Ελλάδα η φωτιά που άναψε η Ούρσουλα - Πλειστηριασμός… Grande

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Το ξενοδοχείο «Grand Chalet» της Κηφισιάς βγαίνει εκ νέου στον πλειστηριασμό από την Tράπεζα Πειραιώς στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στα 4,224 εκατ. ευρώ. Επί του ενιαίου οικοπέδου, όπως αναφέρεται στο δελτίο του πλειστηριασμού, υφίσταται τριώροφος ξενώνας - ξενοδοχείο με την επωνυμία «Grand Chalet» με στέγη (δώμα) και υπόγειο και εκτός περιγράμματος ξενοδοχείου, διώροφο υπόγειο γκαράζ και πισίνα.

Το ξενοδοχείο της Κηφισιάς που βρίσκεται στην περιοχή «Πάτημα» ή «Επάνω Αμπέλια» ανήκει στην ανώνυμη εταιρεία «Κεφαλάρι Κτηματική-Οικοδομική-Τουριστική-Ξενοδοχειακή και Εκμετάλλευσης Κέντρων Εστίασης».

Μεγάλες αμφιβολίες για το πλαφόν στη ρωσική ενέργεια - Το ψηφιακό… μέλλον της NOVA - Το θηριώδες επιτόκιο της Dimand και το ερώτημα

NOVA: Ανακοινώσεις για το επενδυτικό και επιχειρησιακό πλάνο της «νέας» NOVA, η οποία μέχρι το τέλος του χρόνου θα συγχωνευτεί με τη Wind δημιουργώντας τον δεύτερο πάροχο σταθερής τηλεφωνίας και συνδρομητικής TV στη χώρα, αναμένεται να κάνουν σήμερα οι CEO της United Group, Victoriya Boklag και της NOVA, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Το Ψηφιακό Μέλλον είναι Εδώ» φαίνεται για ακόμα μία φορά η σημασία που δίνεται στην ελληνική επένδυση της United Group, η οποία έχει ακόμα παρουσία σε Βουλγαρία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο.

v