Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρωτόγνωρες διχογνωμίες και εντάσεις για τον Μιχάλη Σάλλα

Κλίμα έντασης επικράτησε χθες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για μια υπόθεση που έρχεται από το… 2010 και αφορά την τότε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, (σε μνημονιακή περίοδο κρίσης και ανάγκης τραπεζικών ανακεφαλαιοποιήσεων) με μια κατηγορία κατά του τότε προέδρου της Μιχάλη Σάλλα, για «χειραγώγηση».

Η ουσία είναι ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε διχογνωμία, με κάθε πλευρά να εκφράζει τα δικά της επιχειρήματά, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη πλειοψηφούσα άποψη υπέρ της απαλλαγής, της απλής σύστασης, η της επιβολής προστίμου και με την πρόεδρο της Επιτροπής Βασιλική Λαζαράκου να επιλέγει τελικά το... «λευκό», επιφέροντας αδιέξοδο.

Η ΑΒ, οι αποχωρήσεις και τα μυστήρια - Πρώτη δουλειά της Hive Energy στην Ελλάδα - Πώς είδαν οι developers το «Σπίτι Μου»

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Στην τελική ευθεία βρίσκεται, αν πιστέψουμε την υπουργό Αμυνας της Γερμανίας, η υλοποίηση της συμφωνίας με την Ελλάδα για ανταλλαγή στρατιωτικών οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.

Σύμφωνα με την ίδια, σύντομα θα φτάσουν στην Ελλάδα 40 Marder και στη συνέχεια η χώρα μας θα παραδώσει 40 ρωσικής κατασκευής BMP-1 στην Ουκρανία.

Για το «swap» έγινε πολλή κουβέντα στην Ελλάδα, τώρα θα γίνει και στην Ουκρανία. Κι αυτό γιατί το Κίεβο επιθυμούσε διακαώς να παραλάβει γερμανικής τεχνολογίας οχήματα.

Κάτι που κατά πώς φαίνεται δεν θα γίνει…

ΕΧΑΕ: Τα νέα σχέδια, η ουσία και το ΧΑΚ - Οι μετοχές που διέψευσαν τις Κασσάνδρες - Οι διασώσεις θέλουν τον… Γερμανό τους

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μίνι stress test διεξάγει η ΕΚΤ, με αφορμή την αβεβαιότητα που προκαλεί η ενεργειακή κρίση και το περιβάλλον ύφεσης/στασιμοπληθωρισμού, στο οποίο βυθίζεται η Ευρώπη.

Ζητά ως εκ τούτου από τις τράπεζες, πανευρωπαϊκά, να τις αποστείλουν ως την 31η Οκτωβρίου ένα βασικό και ένα δυσμενές σενάριο, για την υλοποίηση ως το τέλος του 2023 του business plan.

Η άσκηση δεν αποτελεί προοίμιο του πανευρωπαϊκού stress test, που προβλέπεται να διεξαχθεί το 2023.

 

ΕΧΑE: «Βαριά» βιογραφικά, γνώση των επενδύσεων και των αγορών και πλήρης επίγνωση των βασικών τομέων από τους οποίους εξαρτάται στην πράξη η ελκυστικότητα ενός Χρηματιστηρίου, για ξένους και ντόπιους, θεσμικούς και ιδιώτες, εισηγμένες και μη εταιρίες.

Το χρυσό deal στο γάλα και το... διαζύγιο - Ινδία: Η... Κίνα της επόμενης μέρας - Tips από το conference call της ElvalHalcor

ATTICA-ASTIR: Κατατέθηκαν οι μη δεσμευτικές προσφορές για τις «φέτες» mezzanine και junior notes των τιτλοποιήσεων Astir I και ΙΙ της τράπεζας.

Οι UBS και Euroxx που λειτουργούν ως σύμβουλοι πώλησης ακούγεται ότι έλαβαν προσφορές από τις Waterwheel Capital Management, Bracebridge Capital, Fortress, Bain, Davidson Kempner.

 

ELVALHALCOR: Αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν από το χθεσινό conference call του εισηγμένου Ομίλου προς τους αναλυτές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

· Η επιβεβαίωση του χθεσινού δημοσιεύματος του Euro2day.gr σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία του δεύτερου εξαμήνου, με τη διοίκηση να αναφέρεται σε αρκετά ικανοποιητική πορεία σε σχέση με την επικρατούσα συγκυρία (συνεχίζει να μετακυλίει το αυξημένο ενεργειακό κόστος) και να εκτιμά ότι αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο, το 2022 θα εξελιχθεί σε γενικές γραμμές μια καλή χρονιά.

Ενέργεια: Οι ΗΠΑ δεν θα έρθουν για διάσωση τον χειμώνα - Οι πρώτες γκρίνιες της Italgas - Στο περίμενε μένουν επενδύσεις ΜμΕ

ΝΙΚΑΣ: Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,82 εκατ. ευρώ με μετρητά προχώρησε η αλλαντοβιομηχανία, μετά από απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης που συνήλθε στις 15 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Νίκας, συμφερόντων του επιχειρηματία Σπ. Θεοδωρόπουλου, κατέστη ιδιωτική εταιρεία μετά την επιτυχή ολοκλήρωση δημόσιας πρότασης.

 

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: Μολονότι η κυβέρνηση διά των αρμόδιων υπουργείων έχει δεσμευτεί ότι θα συνδέσει τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, καθώς πολλές εταιρείες περιμένουν την κίνηση για να προχωρήσουν τους επενδυτικούς τους φακέλους, ακόμη τίποτα δεν έχει συμβεί.

v