Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Mandate από Lamda στην Axia - Θα κάνει πίσω η Fed; - Κέρδη χωρίς τζίρο για Προοδευτική - Σφηνάκια για ΣΠΥΡ, ΟΛΠ, Καλλιμάνη

ΑΓΟΡΕΣ: Στην όπερα των... αρκούδων εισέρχεται ένας από τους βετεράνους στην αμερικανική αγορά μετοχών.

Ο Ed Yardeni, πρόεδρος της Yardeni Research, μια ιδιαίτερη μορφή στο επενδυτικό κύκλωμα της Wall Street με χαμηλό προφίλ, τα τελευταία χρόνια αποφασίζει να βγει προς τα έξω και να προειδοποιήσει πως το επιτόκιο της Fed δεν θα φτάσει το 4,5%-5% και εξηγεί στο Bloomberg γιατί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αναγκαστεί από τις συνθήκες που κυοφορούνται να αυξήσει τα επιτόκια μόνο μία φορά ακόμη.

Ο Ed Yardeni διαφωνεί με την τάση που έχει διαμορφωθεί, υποστηρίζοντας πως η επόμενη αύξηση των επιτοκίων της Fed θα είναι η τελευταία της. Η θεωρία του είναι σταθερή εδώ και δεκαετίες: η χρηματοπιστωτική σταθερότητα αποτελεί ύψιστη ανησυχία, όχι μόνο εγχώρια αλλά και παγκοσμίως.

Το ντιλ Attica-ANEK και η ουσία *Ο ΟΤΕ κάνει… πάρτι *Αγοράζει ΑΠΕ η Intrakat και… ελικόπτερο η ΟΛΥΜΠ

ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ: Σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος έκανε πέρσι η Ευρωκλινική, όπως προκύπτει από την έκθεση εταιρικής υπευθυνότητας 2021.

Ο όμιλος πέτυχε να μειώσει κατά 32% την κατανάλωση νερού, ενώ το ποσοστό «ψηλώνει» στο 37% ανά ημέρα νοσηλείας ασθενών. Αντίστοιχα η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 26% ανά ημέρα νοσηλείας ασθενών.

Οι επενδύσεις σε αντικατάσταση αντλιών ψύξης και μειωτών ροής νερού καθώς και η χρήση λαμπτήρων LED συνέβαλαν στις παραπάνω επιδόσεις.

ΕΤΕ: Το ΤΧΣ, οι Σαουδάραβες και το… σπαγγάτο - Τι βγάζει στο «σφυρί» η Λεβεντέρης - Σφηνάκια για Fieratex, BIΣ

FIERATEX: Παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών της, από τα κέρδη στις ζημιές (από +429 σε -459 χιλ. ευρώ) πέρασε η Fieratex κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο.

Πάντως, πολύ σημαντικό τμήμα των ζημιών προήλθε από τις υποαξίες του χρηματοοικονομικού (μετοχικού) της χαρτοφυλακίου, οι οποίες διαμορφώθηκαν στις 383 χιλ. ευρώ.

Πολύ χαμηλότερος της μονάδας ο δείκτης P/BV της μετοχής (ίδια κεφάλαια στις 30/6/2022 13,68 εκατ. ευρώ).


ΒΙΣ: Το θέμα των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων της ΒΙΣ (-257 χιλ. ευρώ) θα αντιμετωπιστεί μέσα από τη δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Τι ζητούν οι ομολογιούχοι από τη Frigoglass - «Χαμόγελα» για τρία small caps από τα εξάμηνα - Πού ποντάρει η ΚΡΕΚΑ

ΚΡΕΚΑ: Αυξημένες ζημίες (από 1,19 σε 1,65 εκατ. ευρώ) παρά την άνοδο των πωλήσεών της σημείωσε κατά το πρώτο εξάμηνο η ΚΡΕΚΑ, το κεφάλαιο κίνησης της οποίας (-30,9 εκατ.) και τα ίδια κεφάλαιά της (-24,9 εκατ. ευρώ) είναι αρνητικά.

Όπως σημειώνεται στις λογιστικές καταστάσεις, «η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε επικοινωνία με την doValue Hellas για τη ρύθμιση του δανεισμού της με τις τράπεζες, προκειμένου να εξαλείψει το θέμα του αρνητικού κεφαλαίου κίνησης και του αποχαρακτηρισμού των δανείων ως ληξιπρόθεσμων.

Παγκρήτια: Το μπρος πίσω των εφοπλιστών και το… δια ταύτα - Τι «χάλασε» τα ΕΛΠΕ - Σφηνάκια για Ακρίτα, Moda Bagno, Revoil

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ: Άλλαξαν γνώμη, λένε οι πληροφορίες, οι δύο εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης ως προς το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και μάλιστα με το μεγάλο ποσό των 25 εκατ. ευρώ. Το ότι ενδιαφέρθηκαν να βάλουν σοβαρά λεφτά είναι σίγουρο, διότι είδαν και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, όπως αναφέρουν διασταυρούμενες πληροφορίες από διαφορετικές πηγές.

Το γιατί ανέκρουσαν πρύμνα ίσως εξηγείται από το θολό τοπίο που δημιουργεί η ένταση μεταξύ της ΤτΕ και του μεγαλομέτοχου της Παγκρήτιας Μιχάλη Σάλλα, η οποία έχει βγει προς τα έξω, σε διάφορα επίπεδα. Λέμε ίσως, διότι η ένταση προϋπήρχε του ενδιαφέροντός τους και είχε δημοσιοποιηθεί, άρα δεν μπορεί να αποτέλεσε έκπληξη. Μάλλον μεσολάβησε κάτι περισσότερο.

v