Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σούπερ μάρκετ: H «φάκα» στο καλάθι με τα 50 προϊόντα - Νέο σαμποτάζ έπληξε τη Γερμανία - ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Το διαζύγιο και η REDS

ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ: Χρυσές δουλειές για τον γνωστό όμιλο που δραστηριοποιείται σε έναν «hot» κλάδο, αυτόν των ελαιούχων σπόρων, των δημητριακών, των ΑΠΕ και της παραγωγής βιοκαυσίμων.

Πέρυσι ο τζίρος του ξεπέρασε τα 359 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 13,94% σε σχέση με το 2020, το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε στο 7,25%, ενώ τα καθαρά κέρδη υπεδιπλασιάστηκαν ξεπερνώντας τα 12,195 εκατ. ευρώ από 5,438 εκατ. ευρώ το 2020.

 

ΕΝΔΥΣΗ: Πίεση περιθωρίων κέρδους και ενδείξεις επιβράδυνσης της ζήτησης έδειξαν τα αποτελέσματα εξαμήνου στον κλάδο, ενώ οι εκτιμήσεις των διοικήσεων για το υπόλοιπο του έτους ήταν επίσης συγκρατημένες.

Παγκρήτια: O Σάλλας και το τελικό «ορόσημο» - Ηρακλής: Πήραν... πρωτόκολλο ΕΤΕ & Πειραιώς - Οι δύο αναγνώσεις για τη ΛΥΚ

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ: H κίνηση οχημάτων στο α’ εξάμηνο του 2022 όσο και στο αμέσως επόμενο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου έχει επανέλθει στα επίπεδα κυκλοφορίας προ πανδημίας Covid-19, αναφέρει η διοίκηση της Αβαξ στις οικονομικές καταστάσεις 6μήνου.

Οι διελεύσεις ανήλθαν σε περίπου 230.000 σε μέση ημερήσια βάση, παρά την αναστολή της λειτουργίας των διοδίων για αρκετές ημέρες τον Ιανουάριο 2022, λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς και του εγκλωβισμού.

 

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ: Θέμα χρόνου φαίνεται να είναι η ενεργοποίηση των e-κληρονομιών, της διεκπεραίωσης δηλαδή και των αρχικών δηλώσεων κληρονομιάς μέσα από την πλατφόρμα MyProperty από το γραφείο των συμβολαιογράφων.

Μπαράζ αγορών για πάρκα και άδειες ΑΠΕ - Το ΣτΕ λύνει τα χέρια της ΕΥΔΑΠ - Σφηνάκια για Κέκροψ, Παγκρήτια, Alpha Trust

ΕΥΔΑΠ: Ανακατεύει την τράπουλα, δημιουργώντας ένα ουσιαστικό «παράθυρο» ευκαιρίας για την εισηγμένη, το μπλόκο του ΣτΕ στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για τη διαχείριση και συντήρηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της πρωτεύουσας, το οποίο ανήκει στην ΕΥΔΑΠ Παγίων, εταιρεία που ελέγχεται κατά 100% από το δημόσιο.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η ΕΥΔΑΠ εξαιρέθηκε από τον εν λόγω διαγωνισμό, ύψους 291 εκατ. ευρώ με διάρκεια παραχώρησης έως το 2040, καθώς ο ιδρυτικός της νόμος δεν επέτρεπε τη συμμετοχή της σε έργο ΣΔΙΤ (η νομοθεσία για τα έργα ΣΔΙΤ δημιουργήθηκε πολύ αργότερα από την ίδρυση της εταιρείας), κι έτσι ενώ διαθέτει την τεχνογνωσία για το έργο, βρέθηκε εκτός.

Λιμάνια: Σύγκριση που… βγάζει μάτια - Οι γκρίνιες για Γ. Γεωργαντά - Πονοκέφαλος για Σαββίδη - Νέες κινήσεις από Αφοί Σαράντη

ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ: Ολοκληρώνει αυτό το διάστημα ο όμιλος Φάις το πολυαναμενόμενο έργο στο ιστορικό ακίνητο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επένδυση περίπου 10 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι να εγκαινιαστεί πριν τα Χριστούγεννα, περί τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Έχουν τοποθετηθεί brands μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών με δραστηριότητα στην αγορά τροφίμων, από φρούτα, λαχανικά και είδη πρώτης ανάγκης, μέχρι βιολογικά, fair trade και παραδοσιακά προϊόντα από διάφορες χώρες του κόσμου.

Με χώρους εστίασης και πολιτιστικών δράσεων, η επένδυση του ομίλου Φάις φιλοδοξεί να αναβιώσει την πρώτη παραδοσιακή αγορά τροφίμων, με ιστορία 100 ετών, αφού ο μηχανικός Eli Modiano, με τον αρχιτέκτονα J. Oliphant, άρχισαν να τη χτίζουν μετά την πυρκαγιά του 1917 που κατέκαψε την πόλη.

Πωλητήριο στο «ζαφείρι» της Cepal - Ο Κόκκαλης «μένει Πάρνηθα» - H χαρά του ΑΔΜΗΕ και τα ραντεβού με τους θεσμούς

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ: Υπό όρους εγκρίθηκε μία επένδυση, στην καρδιά της Αθήνας.

Αφορά στη δημιουργία ξενοδοχείου στο διατηρητέο κτίριο της οδού Περικλέους, στον αριθμό 46, που χρονολογείται πριν από το 1955. Στο ισόγειο του κτιρίου, με βάση τη σχετική απόφαση, θα λειτουργεί κατάστημα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα επέκτασης των δύο υφιστάμενων ορόφων και προσθήκης ενός ακόμη.

Την επένδυση υλοποιεί η εταιρεία Ionian Sun, που συνδέεται με τον ξενοδοχειακό όμιλο Atlantica Hotels & Resorts, ο οποίος έχει ήδη ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα με περίπου 50 μονάδες.

v