Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Γιατί «προσγειώνει» το... Rafale η Εθνική - Οι πρωτιές του φετινού Roadshow στο Λονδίνο - ΤΧΣ: Ανοίξαμε και σας... περιμένουμε

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Τίτλοι τέλους για μια επένδυση που εντάχθηκε μεν στον Αναπτυξιακό νόμο, αλλά απεντάχθηκε λόγω ανωτέρας «βίας».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας Σπανός ΑΒΕΕ Τροφίμων που αφορούσε στην ίδρυση μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής αλεύρων, σιμιγδαλιών στο Τυχερό του Δήμου Σουφλίου, ύψους 1,678 εκατ. ευρώ, είχε ενταχθεί στον παλαιό αναπτυξιακό νόμο. Όμως λόγω του ότι η εταιρεία δεν πήρε το δάνειο που απαιτεί ο νόμος για την υλοποίηση της επένδυσης και την ίδια συμμετοχή, δήλωσε οριστική αδυναμία να εκτελέσει το επενδυτικό σχέδιο και αιτήθηκε την ανάκληση.

Ενέργεια: Γιατί το 2023 θα είναι… χειρότερο! - Ενισχύει τη θέση της η Autohellas - Σενάρια για Intertech, νέος παίκτης στα logistics

 AUTOHELLAS: Η εξαγορά της FCA Greece από κοινού με τη Samelet (δεν έχουν ανακοινωθεί τα ποσοστά στο joint venture) ενισχύει τη θέση της Autohellas στην εμπορία αυτοκινήτων.

Η FCA διενήργησε το 2021 πωλήσεις 114,7 εκατ. ευρώ και είχε προ φόρων κέρδη 1,85 εκατ. ευρώ. Η αλλαγή ιδιοκτησίας πιθανώς να περικόψει έξοδα. Λόγω της καθυστέρησης στις παραδόσεις που αντιμετώπισε πέρυσι αλλά και τους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς ο κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο, τα αποθέματα της FCA Greece στο τέλος του 2021 ήταν μειωμένα κατά σχεδόν 9,5 εκατ. ευρώ, έναντι του τέλους 2020.

Πλειστηριασμοί: Η κυβέρνηση και η… λούμπα - Το ελληνικό χρέος και η ωραία.. ατμόσφαιρα - Ο Β. Ράπανος, τα δάνεια και οι καπιταλιστές

AS COMPANY: Το θέμα της υπερβάλλουσας ρευστότητας της εισηγμένης και το κατά πόσο θα έπρεπε να είχε γίνει μια μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου είχε θιχτεί κάμποσες φορές από τους μετόχους μειοψηφίας στις τελευταίες γενικές συνελεύσεις της εισηγμένης.

Το ερώτημα της μειοψηφίας ήταν σαφές: Τι χρειαζόμαστε ένα τόσο μεγάλο θετικό καθαρό ταμείο στην εταιρεία (15,9 εκατ. ευρώ στις 30/6/2022), όταν τα επιτόκια καταθέσεων είναι μηδενικά; Το μόνο που καταφέρνουμε με αυτό τον τρόπο είναι να αυξάνουμε το P/E της μετοχής για όποιους επενδυτές δεν μπαίνουν στον κόπο να μελετήσουν σε βάθος τις λογιστικές καταστάσεις, έλεγαν.

Οι συγκρίσεις που «χαλάνε» τον Κ. Σκρέκα και τα σχέδια εποχής ΓΑΠ(!) - Κ. Κυρανάκης: Το Forbes και οι πλούσιοι… μακαρονάδες

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Εβδομάδες περάσαμε κοιτώντας το ποσοστό πληρότητας των αποθηκευτικών χώρων φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αναζητώντας ενδείξεις για το εάν θα βγει ο φετινός δύσκολος χειμώνας. Και με ποσοστά πληρότητας κοντά στο 90%, όσο να πεις κανείς αισθανθήκαμε μια ανακούφιση.

Ενας υπολογισμός όμως από το Bloomberg μάς προσγειώνει στη σκληρή πραγματικότητα. Από αυτές τις ποσότητες μόλις το 10% είναι υπό άμεσο κρατικό έλεγχο με τη μορφή στρατηγικών αποθεμάτων. Οι υπόλοιπες ανήκουν σε εταιρείες ενέργειας (σ.σ. κάποιες κρατικές), traders και επιχειρήσεις που είναι ελεύθερες να πουλήσουν σε όποιον δώσει τα περισσότερα.

Το ακριβό χρήμα «καίει» την Κομισιόν - Κίνδυνος να μείνουμε από… φέτα - Το χαμηλό Premia και η νέα συνεργασία της Βογιατζόγλου

NVEL-PRODEA: Σε αναχρηματοδότηση δανεισμού, τον οποίο είχε συνάψει με Εθνική και Πειραιώς για να χρηματοδοτήσει την αγορά της Prodea (τότε Πανγαία), προχώρησε, προ μηνών, ο όμιλος INVEL.

Δεν είναι σαφές αν η μεταβίβαση 37.640.076 μετοχών της Prodea από την Invel Real Estate B.V. στην Invel Real Estate (Netherlands) II B.V. σχετίζεται έμμεσα με την αναχρηματοδότηση. Η μεταβίβαση δεν μετέβαλε τις μετοχικές ισορροπίες καθώς η Castlelake, ως απώτερος μέτοχος, συνεχίζει να κατέχει το 95,3% της Prodea.

v