Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 24 2024

Intrakat: Δύο στοιχεία που χρήζουν προσοχής - Υποκλοπές: Η ατελείωτη έρευνα και ο Ανδρουλάκης - Tips για TITC, ETE, ΟΤΕ

Intrakat: Δύο στοιχεία που χρήζουν προσοχής - Υποκλοπές: Η ατελείωτη έρευνα και ο Ανδρουλάκης - Tips για TITC, ETE, ΟΤΕ

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Πάνω από δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που ξεκίνησε η Δικαιοσύνη την έρευνα της όλης υπόθεσης, αρχής γενομένης με την υπόθεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Μεσολάβησαν όσα μεσολάβησαν, με τον Νίκο Ανδρουλάκη και πολλούς άλλους, πλην όμως ακόμη δεν έχει προκύψει κανένα αποτέλεσμα. Ούτε κλήσεις υπόπτων ούτε τίποτα. Γεγονός μάλλον… ανεξήγητο σε υπόθεση τέτοιας βαρύτητας για το δημόσιο συμφέρον.

Έξι μήνες άλλωστε έχουν περάσει από τότε που πήρε τη δικογραφία για το σκάνδαλο των υποκλοπών, από τους αρμόδιους εισαγγελείς, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης. Κίνηση που έγινε με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, προκειμένου, όπως υποστηρίχθηκε, να επισπευσθούν οι έρευνες.

Ωστόσο, έξι μήνες αργότερα, δεν έχει γίνει ούτε το στοιχειώδες, δηλαδή η αντιπαραβολή μεταξύ προσώπων που παρακολουθούνταν από το Predator και εκείνων που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, ώστε να διαπιστωθεί επίσημα σε ποιο βαθμό οι στόχοι ήταν κοινοί. Κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως αντιλαμβάνεστε.

Υπάρχει όμως μια διαδικασία που φαίνεται ότι θα κινηθεί ταχύτερα. Η απόφαση του Αρείου Πάγου που επιτρέπει στον Νίκο Ανδρουλάκη (και σε πολλούς άλλους, αν το ζητήσουν) να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησής του έχει καθαρογραφεί. Οι πληροφορίες λένε ότι η ΑΔΑΕ θα συνεδριάσει, ίσως και σήμερα, για να προωθήσει (ως οφείλει βάσει του Συντάγματος, σύμφωνα με έγκυρους νομικούς) τα δέοντα προς την ΕΥΠ.

Τι θα λέει η απάντηση της ΕΥΠ; Δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι οι λόγοι θα είναι από ασαφείς έως και… ανύπαρκτοι στο σχετικό έγγραφο. Που σημαίνει ότι δεν θα είναι στοιχειοθετημένη και η απόφαση της εισαγγελέως που ενέκρινε την παρακολούθηση.

Άλλοι πάλι λένε ότι θα γίνεται επίκληση αιτήματος ξένων μυστικών υπηρεσιών, παρότι παλαιότερα, όταν είχε κυκλοφορήσει σχετική πληροφορία, είχε διαψευστεί από τις τότε φερόμενες ως εμπλεκόμενες χώρες, δηλαδή την Ουκρανία και την Αρμενία.

Κοντός ψαλμός αλληλούια. Σε σύντομο διάστημα όλο και κάτι θα μάθουμε μαζί με τον Ανδρουλάκη.

 

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΙΙ: Υπάρχει όμως και η διεθνής διάσταση, καθώς μετά το χτύπημα στο Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου ήρθε τώρα η δυσμενής έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με σημαντικές αναφορές και για το θέμα των υποκλοπών. Πέρα από την επίθεση που δέχτηκε η κυβέρνηση από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο, υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις στο εξωτερικό για την εικόνα της κυβέρνησης και της χώρας.

Που δεν θεραπεύονται με παράπονα για την έλλειψη αμεροληψίας των... Αμερικανών και για τις «κακές» ΜΚΟ, ούτε με θεωρίες συνωμοσίας. 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Το συζήτησαν οι αρμόδιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και αποφάσισαν να μη στείλουν υπόμνημα στον Άρειο Πάγο ζητώντας τον αποκλεισμό των «Σπαρτιατών» από τις ευρωεκλογές, με το σκεπτικό ότι «η Δικαιοσύνη δεν έχει ανάγκη από βαστάζους».

Αντί υπομνήματος λοιπόν, σκέφτηκαν να εκδώσουν μια πολιτική δήλωση, όχι απλώς κατά του μορφώματος αλλά και για τις αιτίες που τροφοδοτούν την ακροδεξιά, τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις διαδοχικές (ανεπιτυχείς) τροπολογίες της προς αντιμετώπιση των διαδόχων των χρυσαυγιτών κ.λπ.

Και τι έκανε ο αρμόδιος τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης όταν τον ρώτησαν σε τηλεοπτικό πάνελ αν αυτό που θα ανακοινώσουν είναι υπόμνημα; Απάντησε κατά λάθος… «ναι». Εξηγώντας μετά γιατί το κόμμα του προτίμησε πολιτική δήλωση αντί υπομνήματος. Την οποία πολιτική δήλωση, μάλιστα, είχε συντάξει ο ίδιος ως αρμόδιος τομεάρχης και νομικός.

Συμπέρασμα: Εκείνα τα media training που λέγαμε πρέπει να επεκταθούν και στους βουλευτές, όχι μόνο στους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Σε άπειρους και έμπειρους…

 

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Τα αποτελέσματα που έβγαλε χθες ο όμιλος μπορείτε να τα διαβάσετε αναλυτικά εδώ. Εμείς θα απομονώσουμε δύο πιο «στρατηγικά» στοιχεία με σημασία για τα… επόμενα αποτελέσματα.

1. Η απόκτηση της ΑΚΤΩΡ ήταν για πολλούς επικίνδυνο στοίχημα, καθώς υπήρχαν αμφιβολίες αν θα προσφέρει αξία ή λόγω μεγέθους θα αποδειχθεί βαρίδι. Εμείς ωστόσο είχαμε έγκυρα επισημάνει, αρκετά πριν γίνει η πώληση, ότι η ΑΚΤΩΡ θα πουληθεί σε κάποιον που έχει γνώση της εταιρείας «από μέσα».

Κι ο Αλέξανδρος Εξάρχου είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος, οπότε σίγουρα δεν αγόραζε «γουρούνι στο σακί».

Όπως τώρα αποδεικνύεται (εκ του αποτελέσματος), ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Γνωρίζοντας ότι η έμφαση των Ολλανδών, όταν είχαν τα ηνία, δεν ήταν στην ανάπτυξη αλλά στον περιορισμό των ζημιών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, πήρε το μαγαζί στην κατάλληλη φάση και απελευθέρωσε τις δυνάμεις που έκρυβε, καθιστώντας την ΙΝΤΡΑΚΑΤ έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστικούς ομίλους με ανεκτέλεστο έργων σχεδόν 5 δισ. ευρώ.

2. Το δεύτερο στοιχείο αφορά τη μεγάλη συμφωνία με τη ΔΕΗ για την από κοινού υλοποίηση επενδύσεων σε ΑΠΕ, που αφορά έως 2,7 Γιγαβάτ με δυνητικό ύψος επένδυσης 1 δισ. ευρώ. Κι αυτό διότι οι καρποί της συγκεκριμένης συμφωνίας, που υπογράφηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2023, προφανώς δεν περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα αλλά θα τα ενισχύσουν τα επόμενα χρόνια.

 

TITAN: Πέντε ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε ο τίτλος, που πλέον βρίσκεται σε υψηλά άνω των 16 ετών.

Η κίνηση στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν εντυπωσιακή για έναν όμιλο με κεφαλαιοποίηση 2,2 δισ. ευρώ. Ανοιξε στα 27,4 ευρώ (+1,11%) και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 28,35 ευρώ (+4,61%), επίπεδο που συνιστά και το υψηλό ημέρας. Αλλαξαν χέρια μετοχές αξίας 1,95 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Finance έχει βάλει τον πήχη στα 35,83 ευρώ, εκτιμώντας ότι θα συνεχιστεί η εντυπωσιακή πορεία σε ό,τι αφορά τα μεγέθη, φτάνοντας σε κέρδη ανά μετοχή 3,84 ευρώ το 2026.

 

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, η εισηγμένη ανακοινώνει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Η εκτίμηση της Eurobank Equities κάνει λόγο για έσοδα 139 εκατ. ευρώ και κέρδη EBIT στα 13,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 48% (ή 28% εξαιρουμένης της Stella Pack που αποκτήθηκε τον Γενάρη).

Στα 11,76 ευρώ η μετοχή, με άνοδο 1,91% χθες.

 

ΟΤΕ: Κοντά στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο για τη μετοχή, που χθες επέστρεψε στα 14,42 ευρώ (+2,27%).
Με την κίνηση αυτή κάλυψε τις απώλειες από την πρόσφατη διορθωτική κίνηση, η οποία ξεκίνησε στις 11 Απριλίου και οδήγησε έως και τα 13,81 ευρώ, πριν ξεκινήσει η διήμερη ανάκαμψη.

Ερώτημα αν θα επιχειρήσει ο τίτλος το κάτι παραπάνω…

 

PRODEA: Κι όμως κινείται! Η μετοχή ήταν αμετάβλητη από τις 12 Δεκεμβρίου, καθώς στη συντριπτική πλειονότητα των συνεδριάσεων άλλαζαν χέρια κάποιες δεκάδες μετοχές, ενώ δεν έλειψαν μέρες που δεν μεταβιβαζόταν ούτε ένα «χαρτί».

Χθες έσπασε το ρόδι για φέτος. Κατέγραψε άνοδο 6,12% στα 7,8 ευρώ. Βέβαια μην πάει ο νους σας σε τίποτα «τρελό». Αλλαξαν χέρια 1.455 τεμάχια, αξίας 11.321 ευρώ.

Όλα αυτά για εισηγμένη με κεφαλαιοποίηση που αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ.

 

EUROBANK-ΕΘΝΙΚΗ: Σε υψηλό έτους οι μετοχές των δύο τραπεζών που «ευλόγησε» η Ambrosia Capital ως «προτιμώμενoυς» τίτλους από τον κλάδο (σύσταση «αγορά» έδωσε και για τις Πειραιώς και Alpha Bank).

H Εθνική ανέβηκε χθες σχεδόν 4% στα 7,51 ευρώ, ενώ ο οίκος της έδωσε τιμή-στόχο τα 10,1 ευρώ. Για τη Eurobank (κέρδη 3,36% στο 1,98 ευρώ) ο πήχης βρίσκεται στα 2,15 ευρώ.

Αθροιστικά οι δύο τίτλοι πραγματοποίησαν χθες συναλλαγές 31 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή σχεδόν το 20% του συνόλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v