Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Βενιζέλος: Δεν υπάρχει πια…κανονικότητα - Τράπεζες: Ο Αndrea φεύγει, η Claudia έρχεται - S/M: Τέρμα το «τσάμπα» στο online

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι φαβορί για τη θέση του Andrea Enria στην ηγεσία του εποπτικού μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι η Γερμανίδα Claudia Buch (φωτ.), αντιπρόεδρος της Bundesbank, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, σε θέματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και εσωτερικού ελέγχου. Είναι επίσης αναπληρώτρια του προέδρου της γερμανικής κεντρικής τράπεζας στο διοικητικό συμβούλιο της ECB και στους G7, G20 καθώς και στο ΔΝΤ.

Γενικώς το βιογραφικό της είναι βαρύ, αλλά αυτό που προβληματίζει όσους έχουν πληροφορηθεί τα τεκταινόμενα, εδώ στην Ελλάδα, είναι η «γερμανική» νοοτροπία που εικάζεται ότι θα μεταφέρει σε σχέση με τον Iταλό Enria, ο οποίος ομολογουμένως αφήνει πίσω του θετικές εντυπώσεις.

ΤΕΝΕΡΓ: «Φως» για τη χρηματοδότηση του ντιλ - Ανδρουλάκης: Το ανάχωμα και το χθεσινό… γραμμάτιο - Ο παράγων Κασιδιάρης

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Σας ενημερώσαμε έγκαιρα ότι το θέμα των παρακολουθήσεων αποτελεί το πλέον βασικό ανάχωμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη, στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι δε πλέον ηλίου φαεινότερο ότι ο πρώτος δεν προτίθεται να αφήσει το θέμα να ξεχαστεί. Τουναντίον ενδέχεται να το ανεβάζει συνέχεια στην πορεία προς τις εκλογές, καθώς οκτώ μήνες μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του ιδίου, δεν έχει υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη από την πλευρά της δικαιοσύνης, στην οποία η κυβέρνηση έχει εναποθέσει τη διερεύνηση των υποκλοπών.

SPV με 6 δισ. ευρώ προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα «κόκκινα» στεγαστικά - Ασφαλιστικές: Οι κινήσεις CVC και το πωλητήριο

ΣΥΡΙΖΑ-SPV: Στο επιχειρησιακό μοντέλο που έχει επικρατήσει και ακολουθείται σήμερα (funds, servicers κ.λπ.) μαθαίνουμε ότι θα κινηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση «κόκκινων» δανειοληπτών που έχουν εγγύηση ακίνητα, παρέα με δύο ακόμη στεγαστικές πολιτικές, μία για «πράσινους» δανειολήπτες που πάνε να γυρίσουν «κόκκινοι» και μια για τα νέα ζευγάρια.

Το χοντρό κομμάτι, βεβαίως, των όσων αναμένεται να εξαγγελθούν απόψε το βραδάκι αφορά κόκκινα δάνεια ύψους περίπου 40 δισ. ευρώ. Τα βασικά σημεία αφορούν τη δημιουργία ενός SPV κάτω από την Αναπτυξιακή Τράπεζα, το οποίο εκτιμάται ότι θα χρειαστεί περίπου 6 δισ. ευρώ σε βάθος 15-17 ετών, προκειμένου να μοιράζεται το κούρεμα επί του δανείου με τα funds και τους λοιπούς παίκτες. Με τρόπο, μας λένε (κι αυτό μάλλον ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους servicers και τις εγγυήσεις του Ηρακλή), που να μη διαταράσσει τα υφιστάμενα business plans.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ-Intrakat: Η νέα ΑΜΚ και η αίρεση *Ερχεται νέα στήριξη δανειοληπτών *Τα Τέμπη, η πιστοποίηση και τα σπασμένα αυγά

PEOPLECERT: Για να γίνουν παρεμβάσεις μετά το ατύχημα στα Τέμπη, θα πρέπει να… «σπάσουμε αυγά και να δεχτούμε να γίνουν ‘χοντρές’ αλλαγές», δήλωσε ο κ. Βύρων Νικολαΐδης (φωτ.), ιδρυτής και πρόεδρος της PeopleCert, αναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας.

«Εμάς μας αγγίζει ιδιαίτερα αυτό το συμβάν. Μετά το ατύχημα στείλαμε υπόμνημα για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις πιστοποιήσεις μηχανοδηγών», επεσήμανε. Και η τοποθέτηση έχει σημασία καθώς μιλάμε για τον άνθρωπο που δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πιστοποιήσεων στον κόσμο.

Μαξιλάρι παντός καιρού για την... επόμενη κυβέρνηση - Ξαναμετρούν τον κίνδυνο οι τράπεζες - Οι φράχτες, ο Πάνορμος και η... Αρτα

ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, θα έχει ένα μεγάλο μαξιλάρι ανάπτυξης για να στηρίξει τις οικονομικές της επιδόσεις, ακόμη και στα δύσκολα. Ήδη έχουν καταχωρηθεί σε προγράμματα του  Ταμείου Ανάκαμψης (RRF) πάνω από 370 επενδυτικά σχέδια, που είτε έχουν εγκριθεί, είτε είναι σε φάση αξιολόγησης, είτε έχουν λάβει προέγκριση. Το συνολικό τους ύψος φτάνει τα 13 δισ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί επενδύσεις 5,5 δισ. ευρώ. Κι έπονται περισσότερα... 

Όσο ανεβαίνουν τα επιτόκια τόσο πιο συμφέρουσα γίνεται για τον ιδιωτικό τομέα η χρήση των χαμηλών επιτοκίων που προσφέρει το RRF. Κατά μέσο όρο, το επιτόκιο για όσους σπεύσουν τώρα είναι περίπου 3,7%, σαφώς χαμηλότερο από το τρέχον τραπεζικό επιτόκιο, ενώ αν υπάρχει δυνατότητα state aid μέσω κρατικής επιχορήγησης κ.λπ., τότε πέφτει έως το 1%.

v