Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Κατασκευαστικές: Μαχαίρια που... ματώνουν - Πάγωμα στεγαστικών: A bit... too late! - Γιατί η Profile «αλλάζει κατηγορία»

PROFILE: Δεν εξέπληξε τη στήλη η έκθεση του τμήματος ανάλυσης της Optima Bank που της δίνει τιμή στόχο στα 5,60 ευρώ, ήτοι upside... 93,7%. Κι όχι μόνο διότι η μετοχή είναι υποτιμημένη σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό της κατά περίπου... 50%. Αυτό άλλωστε είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν την εταιρεία-και κατά την άποψή μας εντάσσεται στο γενικότερο πρόβλημα του ελληνικού χρηματιστηρίου να αναδείξει την αξία αρκετών εταιρειών, κάνοντάς τες να αναζητούν αλλού καλύτερη στέγη.

Ο βασικότερος λόγος πολύ ισχυρής ανόδου είναι το ήδη υπάρχον ανεκτέλεστο σε συμβάσεις του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο του οργασμού έργων ψηφιακού μετασχηματισμού και τα projects που έπονται. Οπως αναφέρει η έκθεση, έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις ύψους…. 100 εκατ. ευρώ.

PRODEA: Flatline… διαρκείας - Γιατί «καίει» ο ισολογισμός της Μουζάκης - Σφηνάκια για ΟΛΥΜΠ, ΜΟΤΟ

PRODEA: Επίκαιρο μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των σχεδίων του CEO της ΕΧΑΕ Γιάννου Κοντόπουλου, για την αναβάθμιση της ελληνικής αγοράς, που περνάει μέσα από την αύξηση της διασποράς και της εμπορευσιμότητας των μετοχών κ.λπ. κ.λπ.

Ποιο σκοπό αλήθεια εξυπηρετεί η ύπαρξη μιας μεγάλης εισηγμένης εταιρείας, με κεφαλαιοποίηση σχεδόν 2,2 δισ. ευρώ(!), η μετοχή της οποίας εδώ και δύο μήνες κλείνει… αμετάβλητη στα 8,6 ευρώ; Αν δείτε το διάγραμμα, θυμίζει αυτό που λένε στα καρδιογραφήματα… “flatline”.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, θυμίζουμε, είδαμε μια σφοδρή τραπεζική αναταραχή, έγιναν αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, έχει γίνει «χαμός» με το ευρωπαϊκό real estate και άλλα διάφορα, αλλά η μετοχή εκεί. Στην ίδια ακριβώς τιμή. Επί σχεδόν δύο μήνες.

Η υποκειμενική… ομορφιά του ΙΑΣΩ - Νέα γκάφα ολκής με ΑΔΑΕ - ΙΝΤΕΑΛ: Τα 4 στοιχεία της ανόδου - Σφηνάκια για Πειραιώς, Intrum

 

ΙΑΣΩ: Τουλάχιστον δύο ενδιαφερόμενοι (ο ένας πολύ βαρύ όνομα με σημαντικό track record σε ελληνικές επενδύσεις εκτός του χώρου της Υγείας), έχουν χτυπήσει την πόρτα της Oaktree, λένε οι πληροφορίες, αλλά οι αποτιμήσεις που προσφέρουν, προς το παρόν τουλάχιστον, κρίνονται μη ικανοποιητικές από τον δυνητικό πωλητή. Αν ακούσαμε καλά, το επιδιωκόμενο Enterprise Value (αξία επιχείρησης συν τα δάνειά της) φέρεται να φτάνει τα 400 εκατ. ευρώ.  

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στα 33 εκατ. ευρώ ανήλθε πέρυσι το κόστος προστασίας έναντι πιστωτικού κινδύνου που πλήρωσε ο όμιλος.

Τράπεζες: Το στεγαστικό bonus και οι καταθέτες - Real Estate: Στροφή στην αγορά των ανακαινίσεων - Crash test: Ελληνικό vs Ντουμπάι

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Αν ζαλίζεστε από τις τιμές που ακούτε για τα σπίτια στον ουρανοξύστη που ετοιμάζεται στο Ελληνικό (10.000 - 15.000 ανά τ.μ.) και ήδη έχουν καπαρωθεί από πλούσιους Ελληνες και ξένους, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε.

Στο Ντουμπάι, πολυτελή διαμερίσματα που χτίζονται υπό την ομπρέλα διάσημων σημάτων (Four Seasons, Bulgari) έχουν γίνει ανάρπαστα. Αυτή την εβδομάδα πουλήθηκε διαμέρισμα με πέντε υπνοδωμάτια -που δεν έχει καν χτιστεί ακόμη- έναντι 55,3 εκατ. δολαρίων! Τιμολογήθηκε δηλαδή 40.600 δολάρια το τετραγωνικό μέτρο, ποσό-ρεκόρ.

Παπαθανάσης: Δεύτερη ματιά στο «στόρι» της ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ - Attica Bank: Σερί από... εθελούσιες - Σφηνάκια για ΓΕΚ, ΕΚΤΕΡ, Lamda

ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: Βρήκαμε χρόνο και κοιτάξαμε σε λίγο πιο μεγάλο βάθος τα οικονομικά στοιχεία της περίφημης εταιρείας των αφών Παπαθανάση και του συνεταίρου τους, για την οποία οι έγκυρες πληροφορίες μας λένε ότι θα «εξυγιανθεί» μέσω της γνωστής ΤΕΚΑΛ του κ. Παναγιώτη Ψαλτάκου, έναντι τιμήματος 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα διαγραφούν από τις τράπεζες χρέη από δάνεια ύψους σχεδόν... 16 εκατ. ευρώ.

Μιλάμε για κούρεμα «γουλί», της τάξεως του 90%. Κι αν κρίνουμε από τα όσα γράφονται στην τελευταία έκθεση, όλα αυτά για τη διάσωση των θέσεων εργασίας... εννέα (9) εργαζομένων. Πιθανώς και της εγγύησης που εξακολουθεί, όπως ο ίδιος είπε, να βαρύνει τον κατά τα λοιπά φίλτατο αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση.

v