Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Η Attica Bank, ο Εξάρχου και το... επόμενο στοίχημα - Eurobank: Τα κόστη για εθελούσια και κομπιούτερ! - Μονομαχία στο Ηράκλειο

ATTICA BANK: Πλήρως θα καλυφθεί η αύξηση κεφαλαίων, καθώς όλοι οι βασικοί συμμετέχοντες, περιλαμβανομένου και του ΕΦΚΑ, βάζουν τα ποσά που τους αναλογούν. Πρακτικά ο πρώτος κύκλος εξελίξεων θα κλείσει με την επίσημη ανακοίνωση αύριο και ανοίγει πλέον ο δεύτερος κύκλος, με απώτερο στόχο να καταστεί η Αττικής «όχημα» για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πόλου.

Προσώρας, η Τhrivest με την Παγκρήτια θα έχουν αθροιστικά ποσοστό της τάξεως του 13%.

 

ΕΞΑΡΧΟΥ: Ο «κουμανταδόρος» αλλά και μέτοχος του σχήματος Thrivest είχε χθες κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος. Από τη μια, έκλεισε η αύξηση στην Attica Βank κι από την άλλη, ελήφθη επισήμως από τη Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ η απόφαση μεταβίβασης της ΑΚΤΩΡ στην Intrakat.

Αττική Οδός-ΒΟΑΚ: Μαδάνε μαργαρίτες οι υποψήφιοι *Κλείνει πωλητήριο NPEs 2,2 δισ. η Alpha *Σφηνάκια για Prodea, Revoil, Ελαστρον

ALPHA-PROJECT SKY: Σε ολοκλήρωση βαίνει η συναλλαγή μεταβίβασης από τον όμιλο Alpha Bank στη Cerberus, χαρτοφυλακίου με «κόκκινα» κυπριακά δάνεια 2,2 δισ. ευρώ συν ανακτηθέντα ακίνητα.

Μετά την υπογραφή SPA μεταξύ των δύο πλευρών ακολούθησε due diligence από την Altamira για λογαριασμό του αγοραστή και εν συνεχεία η διαπραγμάτευση για τις προσαρμογές. Η συμφωνία ενδέχεται να ανακοινωθεί κοντά στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου (8 Μαΐου) του ομίλου Alpha από τον Β. Ψάλτη (φωτ.).

Στις 30 Σεπτεμβρίου η Alpha αποτιμούσε τα δάνεια και τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου (σ.σ. ταξινομημένο στα προοριζόμενα προς πώληση από 31/12/2021) σε 658,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 126,9 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε -ανακτηθέντα- ακίνητα.

Τράπεζες: Η σφήνα της Αpple, η ελληνική «ψαλίδα» και η… Viva Bank - Η νέα πολιτική κίνηση Ευμορφίδη - Η επαναφορά της ΣΙΔΜΑ

ΕΥΜΟΡΦΙΔΗΣ: Εξελίξεις είχαμε το Σαββατοκύριακο στο προεκλογικό σκηνικό, καθώς κατεβαίνει πλέον και στον πολιτικό στίβο ο δραστήριος επιχειρηματίας της Cocomat και της εισηγμένης ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ, ως ηγετικό στέλεχος της πρωτοεμφανιζόμενης «Ευ-Κίνησης», με οικολογικές ανησυχίες. Η οποία κίνηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση ίδρυσής της, απευθύνεται «σε αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους που αναγνωρίζουν το συμφέρον τους στην ένωση και αντιστέκονται στον πειρασμό της διαίρεσης».

Ομολογουμένως δεν καταλάβαμε ποιο ακριβώς είναι το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος, στο οποίο ο κ. Πολ Ευμορφίδης θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καθώς του όλου εγχειρήματος ηγείται επισήμως ο συγγραφέας και εκπαιδευτικός της φυσικής αγωγής Λεωνίδας Καραΐσκος.

Υπόθεση Λασκαρίδη: Σημεία των καιρών - Ο Κασιδιάρης, τα εκλογικά σενάρια και το ρίσκο - Σφηνάκια για Autohellas, Cenergy, Ελτον

ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ: Ντετέκτιβ δεν είμαστε, αλλά από πηγές που σχετίζονται άμεσα με τον εφοπλιστικό κλάδο μάθαμε ότι το φαινόμενο να χρησιμοποιούνται ως μέσα μεταφοράς από διεθνή κυκλώματα ναρκωτικών μεγάλα πλοία, εν αγνοία πληρώματος και πλοιοκτητών, δεν είναι ασυνήθιστο. Τουναντίον, φαίνεται να είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο.

Αυτό εξηγεί μάλλον και το γεγονός ότι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στον διεθνή Τύπο, δεν έχουν γίνει στη Βενετία κρατήσεις μελών του πληρώματος στο πλοίο της Laskaridis Shipping. Το ίδιο άλλωστε επισημαίνει και η εφοπλιστική εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Ομιλος Βαρδινογιάννη-Nova: Σχέσεις σε τρεις άξονες *Νέο αμοιβαίο από Πειραιώς *Σφηνάκια για Σαράντη, ΤΕΝΕΡΓ, Intertech

NOVA: Σε τρία επίπεδα, λένε οι έγκυρες πηγές της στήλης, κινείται η σχέση της με τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Το ένα αφορά το τηλεοπτικό κανάλι STAR, όπου ο Σέρβος μεγαλομέτοχος της United Group (που ελέγχει τη NOVA) Ντράγκαν Σόλακ (φωτ.) φέρεται να έχει καθαρά ρόλο παθητικού μετόχου, με τη διοίκηση να ασκείται αποκλειστικά από τον όμιλο.

Το δεύτερο επίπεδο αφορά τη συνεργασία στο λεγόμενο ICT, ήτοι τις μεγάλες κρατικές δουλειές πληροφορικής μέσα και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εκεί η κάθε πλευρά βάζει τη δική της τεχνογνωσία.

v