Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ο Τζορτζ Τσούνης και οι «Πρέσπες του Αιγαίου» - ΧΑ: Οι τελευταίοι… δεν έσονται πρώτοι - Εργολάβοι, εγγυητικές και ξένα χέρια

ΤΣΟΥΝΗΣ: Κανονικά θα έπρεπε να έχει σκάσει σαν βόμβα στο πολιτικό σύστημα, η πρόσφατη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη (φωτ.) ότι «καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει το μονοπώλιο του τι είναι σωστό και τι λάθος», ακόμη περισσότερο στους υπερ-πατριωτικούς κύκλους της Νέας Δημοκρατίας.

Εντούτοις, μάλλον έπεσε «μούγκα στη στρούγκα», με εξαίρεση τους γνωστούς… τουρκοφάγους, δεξιότερα της ΝΔ.

Θα το προσπερνούσαμε ίσως, όπως και την άλλη δήλωση του πρέσβη ότι θα υπάρξει «σοβαρή προσπάθεια για διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών», αν δεν υπήρχαν οι επίσης κατευναστικές δηλώσεις του Νίκου Δένδια, που κινούνται στη λογική του καλού κλίματος και του ίσως «να τα βρούμε» με τους Τούρκους, αλλά και το πρόσφατο άρθρο του συνεργάτη του ΕΛΙΑΜΕΠ Δρ. Ρόναλντ Μεϊνάρντους, στην Deutsche Welle. Σύμφωνα με το οποίο, μετά τις εκλογές, θα εκδηλωθεί σοβαρή πρωτοβουλία «της Δύσης» για την εξομάλυνση των σχέσεων με τη γείτονα.

Κασιδιάρης: Ο ένας στους δύο κερδίζει; - Το βαρίδι της Βαρβαρέσος - Σφηνάκια για Optima, Μουζάκη, Yalco

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Όπως αναμενόταν (κι όχι μόνο από εμάς) το κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη έμεινε εκτός εκλογών, με απόφαση του αρμόδιου τμήματος Α1 του Αρείου Πάγου, αλλά πέρασε το κόμμα ΕΑΝ, που είχε στην… καβάτζα, για να το πούμε λαϊκά, ο πασίγνωστος πλέον πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Ο ίδιος ο Κασιδιάρης πάντως δήλωσε μέσω της δικηγόρου του, «αναμέναμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Αύριο το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι επίσημες ανακοινώσεις μου».

Τράπεζες: To δίλημμα των καταθέσεων - Intracom Defence: Πώληση με... βούλα - Το ράλι για ΒΟΑΚ - Σερβίρει καφέ η Motor Oil

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μια ενδιαφέρουσα άποψη για το πώς μετασχηματίζουν τον τραπεζικό κλάδο οι ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονούν οι υπερβολές στην υιοθέτηση νέων λειτουργικών καναλιών, κατέθεσε στο Φόρουμ των Δελφών ο Ανδρέας Αθανασόπουλος (φωτ.), αναπληρωτής CEO της Eurobank.

Οι τράπεζες έχουν γίνει εξαιρετικά καλές στην παροχή λειτουργικών καναλιών και ψηφιακών υπηρεσιών, αλλά το να φέρουν μια αληθινή ανθρώπινη πινελιά σε αυτά τα κανάλια παραμένει, σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, έργο σε εξέλιξη.

Εκλογές: Πέφτουν… φάπες - ΑΔΜΗΕ: Ηχηρές προσλήψεις - ΜΙG: Ποιος πουλάει τώρα; - Σφηνάκια για Unibios, Profile, Ακρίτα

ΕΚΛΟΓΕΣ: Κάνοντας μια... σούμα των εξελίξεων τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται καθαρά ότι οι «φάπες» πέφτουν δεξιά και αριστερά με επίκεντρο τους περισσότερο «ακραίους» πολιτικούς σχηματισμούς. Από τον Γιάνη Βαρουφάκη, του οποίου τα σχέδια έγιναν scary talk of the town, και τον Κυριάκο Βελόπουλο που βρέθηκε να βρίζεται και να αλληλομηνύεται με βουλευτές του, μέχρι τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου που έμεινε εκτός εκλογικού νυμφώνος όπως και η Αφροδίτη Λατινοπούλου (μετά από προσφυγή του πρώην πολιτικού εταίρου της Κωνσταντίνου Μπογδάνου) και τους Θάνο Τζήμερο και Φαήλο Κρανιδιώτη, που βάλθηκαν να ξαναβγάλουν παράνομο το ΚΚΕ, προσφεύγοντας στον Άρειο Πάγο.

Επεσε κρίσιμη υπογραφή για ΤΕΝΕΡΓ - Τρία exit, ένα... in από Ταμβακάκη - Mύκονος: Προστίματα και… αμαρτήματα - Viohalco: Σε νέα υψηλά

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ: Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας είναι ο γνωστός επενδυτής που συμμετέχει στο Φόρουμ των Δελφών.

Ο επικεφαλής της EOS Capital, όπως μαθαίνει η στήλη, ετοιμάζεται για τρία «exit» από προηγούμενες επενδύσεις ενώ έχει στα σκαριά και μια νέα.

Αναφορικά τώρα με τον Φρεσκούλη (Eurocatering), στον οποίο έχει επενδύσει, η εταιρεία πηγαίνει ιδιαίτερα καλά. Ωστόσο παραμένει άγνωστο αν τελικά στην Eurocatering θα εισέλθει και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

 

ΤΕΝΕΡΓ: Εγκρίθηκε, χθες, από το Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς το σχήμα χρηματοδότησης της First Sentier, για τη συζητούμενη απόκτηση ως 67% (σε πρώτη φάση) του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Προηγήθηκαν εγκρίσεις από credit committee και risk committee.

v