Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
ΧΑ: Ρεκόρ με «καύσιμο» δημοσκοπήσεις *Η... Κοραή ενώνει Εθνική Ασφαλιστική-Dimand *Τα σχέδια Γεωργάτου για την Αίγλη

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ - DIMAND: Σε συζητήσεις με την Dimand (φωτ. ο Δ. Ανδριόπουλος) για την πώληση/αξιοποίηση του ακινήτου της στην οδό Κοραή βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Ασφαλιστική.

Η ασφαλιστική έχει καλύψει ομολογιακή έκδοση της Dimand, κίνηση που σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις της Dimand, διενεργήθηκε στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας.

Η Εθνική Ασφαλιστική μείωσε τα τελευταία χρόνια, πριν την πώλησή της στη CVC Capital Partners, την έκθεσή της σε ακίνητα. Στις 31/12/2021 η εύλογη αξία των επενδύσεών της σε ακίνητα ανερχόταν σε 94,5 εκατ. ευρώ.

Mύκονος: Τα «ντεσού» στο Nammos *Ερντογάν - Μπάιντεν: Σχέσεις… οργής *Σφηνάκια για Attica Bank, Φουρλής, Τιτάν

EUROBANK: Σήμερα παίρνει τη σκυτάλη ανακοινώνοντας, το απόγευμα, αποτελέσματα τριμήνου. Το consensus των αναλυτών κάνει λόγο για καθαρά κέρδη ελαφρά αυξημένα σε τριμηνιαία βάση, στα 225 εκατ. ευρώ.

Η Optima Bank σε χθεσινή της ανάλυση υπολογίζει τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα στα 495,1 εκατ. ευρώ και παράλληλα βλέπει μείωση εξόδων. Επισημαίνει ότι η προσοχή θα πρέπει να στραφεί στις εκτιμήσεις της διοίκησης για την εξέλιξη του επιτοκιακού περιθωρίου, τις προθεσμιακές καταθέσεις και τη δυναμική του ισολογισμού.

Τουρκία: Το «πόρισμα» των εκλογών - ΑΝΕΚ: Plan Β υπάρχει; - Σφηνάκια για Ideal, Βιοτέρ και Naval

ΤΟΥΡΚΙΑ: Με φθορά μεν, μετά από δεκαετίες εξουσίας, αλλά νικητής και πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν. Το θέμα της προεδρίας θα επισημοποιηθεί στον επόμενο γύρο της 28ης Μαΐου, όλοι όμως συμφωνούν ότι είναι πλέον το μεγάλο φαβορί. Αφενός, γιατί στις βουλευτικές εκλογές η συμμαχία του πήρε απόλυτη πλειοψηφία εδρών κι αφετέρου, διότι έφτασε το 49,51%, μια ανάσα από το 50,01% ενώ θεωρείται ότι οι ακροδεξιοί εθνικιστές ψηφοφόροι του τρίτου της υπόθεσης, του Σινάν Ογάν, προτιμούν τον «Σουλτάνο» έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Γερμανικός «κίνδυνος» για την οικονομία - Βελούδινο(;) διαζύγιο στην Εθνική Ασφαλιστική - Η νέα αξιολόγηση στην Alpha Bank

ALPHA BANK: Ευρεία και διαφοροποιημένη καταθετική βάση διαθέτει ο όμιλος καθώς οι καταθέσεις ιδιωτών αντιστοιχούν στο 70% των συνολικών καταθέσεών της, με απουσία συγκεντρώσεων και ύπαρξη χαμηλών μέσων υπολοίπων.

Ο όμιλος, υπό τον Βασίλη Ψάλτη (φωτ.), μετά τα «λουκέτα» και τις διασώσεις τραπεζών σε ΗΠΑ και Ελβετία, προχώρησε σε νέα αξιολόγηση του επιχειρησιακού του μοντέλου, η οποία επιβεβαίωσε, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις α’ τριμήνου, τη σταθερότητά του και την αντοχή του σε εξωγενείς αρνητικούς παράγοντες.

Εκλογές: Δύο ατάκες που ξεχώρισαν - Alert για το project finance - Το σίριαλ της Μπήτρος - Τα... pass και το ιρλανδικό μοντέλο

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμείς μπορεί να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ μισοάδειο, ο κ. Ανδρουλάκης τελείως άδειο, ο κ. Τσίπρας άδειο και θρυμματισμένο. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά αυτή τη στιγμή μεταξύ του ΠΑΣΟΚ όπως το γνώρισα στο παρελθόν και του ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη.

Πολύ «δυνατή» ατάκα χθες από τον πρωθυπουργό, η οποία απεικονίζει αρκετά το «σκηνικό» στη βάση της κοινωνίας που αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα της Kappa Research. Πράγματι τόσο οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το 2019 όσο και οι αυτοχαρακτηριζόμενοι ως κεντρώοι εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά αποδοχής βασικών κυβερνητικών πολιτικών και αποτελεσμάτων, ιδίως στην οικονομία. Είναι θα λέγαμε σχεδόν… διχασμένοι.

v