Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Εκλογές: Το διπλό μέτωπο της Ν.Δ - Σκέρτσος: Η αμετροέπεια και τα ΕΛΤΑ - Σφηνάκια για Motor Oil, Lavipharm, Βογιατζόγλου

ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Μάλλον το… παράκανε χθες ο σκέτα εκπρόσωπος πλέον της Νέας Δημοκρατίας. Για το θέμα των χάκερ που έκαναν άνω κάτω τις σχολικές εξετάσεις, έριξε πρακτικά τις ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που ανέλαβε… αντιπροχθές. Λες και δεν ξέρει ότι τέτοια θέματα αφορούν υποδομές και υπηρεσιακά στελέχη του δημοσίου και ότι οι σωστές υποδομές ΔΕΝ γίνονται μέσα σε δύο μέρες. Είτε προϋπάρχουν είτε… δεν υπάρχουν.

Η αμετροέπειά του έχει βεβαίως την εξήγησή της: Το «κάζο» ήταν βαρύ και αποτέλεσε το μεγαλύτερο «γεγονός» των δύο προηγούμενων ημερών, δυσαρεστώντας πολλούς μαθητές (και τους γονείς τους βεβαίως), ενώ οι δεύτερες εκλογές απέχουν μόλις 25 μέρες. Οπότε προσπάθησε να… εκτρέψει τις ευθύνες.

ΠΑΣΟΚ: Οι φόροι και η… Εσθονία - ΠΡΟΦ: Αλλάζει… κατηγορία - Τράπεζες: Η συζήτηση για μπόνους και το χουνέρι!

PROFILE: Έτοιμη για αλλαγή… κατηγορίας φαίνεται η εισηγμένη, καθώς στο πλαίσιο του τρέχοντος ανοδικού κύματος κατέγραψε χθες, σε μια πτωτική συνεδρίαση, νέο υψηλό πενταετίας, στα 3,79 ευρώ με άνοδο 6,16%.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας του Μπάμπη Στασινόπουλου (φωτ.) φτάνει πλέον τα 92,4 εκατ. ευρώ, μια ανάσα από το «όριο» των 100 εκατ. ευρώ, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η εμπορευσιμότητα σε σχέση με το παρελθόν.

Κάπως έτσι, το ξένο fund που αγόρασε στο πρόσφατο placement ιδίων μετοχών, γράφει μέσα σε πέντε συνεδριάσεις περίπου 10% απόδοση.

Το... γιαταγάνι της Μυκόνου - Ιντρακάτ: Έρχεται double στις μεταγραφές - Φρέσκο χρήμα στο Latsco Family

LATSCO: Το Family Office της Μαριάννας Λάτση (φωτ.) προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου. Σχετική απόφαση έλαβε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Η αύξηση ήταν 3,635 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το μετοχικό κεφάλαιο στα 11 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι τελευταία επένδυση του Family Office ήταν στην Douleutaras.

 

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Πολύ έμπειρος για να συνεχίσει το σερί των εξαγορών, αφού ήδη πήρε την πιο μεγάλη «μπουκιά», την ΑΚΤΩΡ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου και το επιτελείο του ασχολούνται στο ενδιάμεσο διάστημα έως την υλοποίηση της συνένωσης, με το χτίσιμο της εσωτερικής… υποδομής.

Πού «κοιτάζει» τώρα ο Μιχάλης Σάλλας - Aegean: Τα warrants και η Lufthansa - Σφηνάκια για Q&R και Austriacard

ΣΑΛΛΑΣ: Τις προάλλες σάς ενημερώσαμε για την αλλαγή σκοπού που θα κάνει η Lyktos Participations, εταιρεία του Lyktos Group που ως τώρα είχε ως αποκλειστικό σκοπό τις τοποθετήσεις σε τράπεζες. Ο σκοπός διευρύνεται προκειμένου να προβλέπει ευρύτατο πεδίο δράσης.

Μαθαίνουμε ωστόσο ότι το βλέμμα του έμπειρου τραπεζίτη και επιχειρηματία Μιχάλη Σάλλα (φωτ.) συγκεντρώνουν τέσσερις τομείς. Ενέργεια, φιλοξενία, τρόφιμα και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, πλην τραπεζών.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ενθουσιασμένοι με τα ενημερωτικά «σεμινάρια» που κάνουν μέσω διαδικτύου σε επιχειρήσεις εμφανίζονται υψηλά στελέχη της τράπεζας. Μεγάλο «ατού» το γεγονός ότι μπορούν να συγκεντρώνουν μεγάλο πλήθος ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, αλλά και να έχουν ως ομιλητές πραγματικά υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, χωρίς κανένας να φεύγει από το γραφείο του, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Κόντρα Ελλάδας-Ουκρανίας για πέντε εφοπλιστές *Motor Oil: Μεγάλο deal, λίγα στοιχεία *Σφηνάκια για ΔΕΗ, Alpha Bank, Lavipharm

MOTOR OIL: Εντυπωσιακή σε ονομαστικό μέγεθος η τελευταία συμφωνία της εισηγμένης, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ωστόσο οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι δεδομένου του μεγέθους τόσο του deal όσο και της εταιρείας, η σχετική ανακοίνωση (που εξ ορισμού αφορά την ενημέρωση υφιστάμενων χρηματιστηριακών μετόχων και νέων εν δυνάμει επενδυτών) ήταν ιδιαιτέρως ασαφής.

Ούτε το τίμημα αναγράφηκε ούτε οι επενδυτικές δαπάνες που θα απαιτηθούν, προκειμένου να λειτουργήσουν τα φωτοβολταϊκά στο σύνολό τους. Ούτε βεβαίως και περιγράφεται έστω και στοιχειωδώς το χαρτοφυλάκιο, το οποίο κατά την ανακοίνωση βρίσκεται «σε διάφορα στάδια» ανάπτυξης! «Κάποια» πάρκα, λέει, είναι έτοιμα για άδεια σύνδεσης άμεσα και «το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων», έχει ορίζοντα άδειας σύνδεσης το τέλος του έτους.

v