Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τράπεζα θεμάτων: Ο μύθος των «σούπερ χάκερ» κατέρρευσε - Μοιράζει μέρισμα η ABB - Σφηνάκια για ΙΑΤΡ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αττική Οδό

ΑΒΒ: Μπορεί Μυστακίδης (φωτ.), Τσάκος και Αφθονίδης να μην έχουν βρει ακόμη τη χρυσή τομή, ώστε να εισέλθει ο πρώτος ως μέτοχος στην Αegean Baltic Bank, αλλά η τράπεζα, συνεχίζοντας την καλή πορεία της, προτίθεται να μοιράσει το ποσό των 8 εκατ. ευρώ, ως μέρισμα χρήσης 2022.

Η ABB Bank πέτυχε το 2022 ρεκόρ κερδών (καθαρά κέρδη 17,5 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου, 15,6 εκατ. σε εταιρικό επίπεδο), χάρη σε αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 69,5% (30,4 εκατ. ευρώ) και σε διεύρυνση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου σε 2,73% (σ.σ. το υψηλότερο πέρυσι μεταξύ των εγχώριων τραπεζών).

Μυτιληναίος: Τhe name of the game - Quest: Το μπόνους και το μέρισμα - Η Fοsun πούλησε στην Goldman

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Επάξια πλέον δικαιούται τον τίτλο της μεγαλύτερης γνήσια ελληνικής πολυεθνικής. Δεν είναι σύνηθες η δραστηριότητα ελληνικής εταιρείας να γίνεται πρωτοσέλιδο στα ξένα ΜΜΕ, όπως συνέβη χθες στον Καναδά, με το μεγάλο deal που έκλεισε στην Αλμπέρτα, συνολικού επενδυτικού ύψους σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ.

Μέσω της συνέντευξης του Έλληνα επιχειρηματία σε καναδική εφημερίδα έγινε άλλωστε γνωστό ότι σκέπτεται να κατασκευάσει και εργοστάσιο αλουμινίου στην αμερικανική ήπειρο, όπου η ενέργεια είναι πολύ φθηνότερη σε σχέση με την Ευρώπη και τα κίνητρα σημαντικά.

EΨΑ: Η σφήνα του Νίκου και η Βίκος - Νέες επενδυτικές κινήσεις από HIG - Μίνι buyback από την Dimand

EΨΑ: Πολύ θα αναρωτηθούν πώς κατάφερε ο Νίκος Καραμούζης και μπήκε πλειοψηφικά μέσω του SMERemediumCap στην ιστορική εταιρεία, όταν η ΒΙΚΟΣ είχε ήδη «βάλει πόδι» εδώ και χρόνια, με το 25%.

Η απάντηση μάλλον είναι ότι η πλευρά του Πέτρου Σεπετά θεωρούσε ολίγον τι αλαζονικά πως τον έχει δεμένο τον… γάιδαρό της. Κι έτσι προχώρησε σε καθαρά ανταγωνιστικές κινήσεις μπαίνοντας στα αναψυκτικά και στις γυάλινες συσκευασίες. Τώρα βεβαίως θα ακολουθήσει η έξοδος από τη διοίκηση, πιθανώς και από την εταιρεία.

Τράπεζα Θεμάτων: Η «γιγάντια» επίθεση που ΔΕΝ έγινε! - Η Ζωή και οι... ληστές τραπεζών - Lamda: Μοιράζει δωρεάν ίδιες μετοχές

 

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Η μάλλον αιφνιδιαστική μείωση του πληθωρισμού στην Ισπανία, τη Γερμανία, αλλά και τη Γαλλία, σε συνδυασμό με τα δύο τρίμηνα βιομηχανικής ύφεσης στην πιο ισχυρή οικονομία της Ευρώπης, δημιουργεί κάποιες προσδοκίες χαλάρωσης της πολιτικής της ΕΚΤ ως προς τη μελλοντική αύξηση των επιτοκίων.

Στο ίδιο αποτέλεσμα συντείνει το ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για ταχύτατη ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας μετά την έξοδο από τα lockdown, εξέλιξη που θα οδηγούσε σε νέα έκρηξη στις τιμές πρώτων υλών.

ΓΕΚ Τέρνα: Διπλό Bonus - Η ασπίδα του ελληνικού Real Estate - Ο Πολάκης της… Νέας Δημοκρατίας - Dimon for President!

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Διπλό μπόνους για την κερδοφορία του ομίλου που «τρέχει» ο Γιώργος Περιστέρης (φωτό), το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Πρόκειται για κέρδος 7,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 20,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022, από τη μεταβολή της εύλογης αξίας του ενσωματωμένου παραγώγου, το οποίο έχει αναγνωριστεί στο πλαίσιο λειτουργίας της θυγατρικής «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας». 

Επιπρόσθετα, κέρδος 8 εκατ. ευρώ καταγράφηκε από την αποτίμηση παραγώγων στον τομέα ενέργειας από θερμικές πηγές. 

v