Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ο «μάστορας» Αδωνις - Wall Street: Ανοδος με... επτά κούκους - Σφηνάκια για ΔΕΗ, Profile, ΕΧΑΕ και Αλουμύλ

ΑΔΩΝΙΣ: Ενας είναι, κι αρκετές φορές δεν συμφωνούμε μαζί του, ενώ συχνά του κάνουμε κριτική. Αυτή άλλωστε είναι και η ουσία της Δημοκρατίας.

Ωστόσο για να αποδώσουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», πρέπει να πούμε ότι ο Άδωνις είναι μεγάλος «μάστορας» στις προεκλογικές του εκστρατείες. Ακούραστος, πανταχού παρών, εντός και εκτός των social media, μέσα στα μεγάλα σαλόνια αλλά και στις λαϊκές αγορές, με χρήση ολογραμμάτων και λοιπών τεχνολογιών, κατάφερε να πάρει… παραμάσχαλα και τον αναπληρωτή υπουργό του, τον Νίκο Παπαθανάση, τον οποίο είχε μαζί σε τόσες εκδηλώσεις της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου, που νομίζαμε ότι τον έχει... υιοθετήσει.

Alpha Bank: Η ακτινογραφία του corporate - Ο Τσαμάζ και ο... «κατάλληλος άνθρωπος» - Κρίσιμες ημέρες για Avramar

ALPHA BANK: Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που έδωσε η τράπεζα που «τρέχει» ο Βασίλης Ψάλτης (φωτ.) και αφορούν την σχέση της τράπεζας με τους μεγάλους πελάτες της/επιχειρήσεις.

Το 60% των εν λόγω επιχειρήσεων διατηρεί σταθερή σχέση με την Alpha Bank για περισσότερα από 20 χρόνια. Σε επίπεδο χρηματοδότησης (funding) η τράπεζα βρίσκεται σε ανοικτή ενεργή γραμμή με το 80% των μεγάλων επιχειρήσεων και με το 65% των μικρομεσαίων.

Η τράπεζα έδωσε αναλυτικά στοιχεία και για τη διάρθρωση του δανειακού της χαρτοφυλακίου στο corporate banking: Έχει λοιπόν χρηματοδοτήσει με 3,5 δισ. ευρώ τη βιομηχανία, με 3,5 δισ. ευρώ τις κατασκευές, με 2,5 δισ. ευρώ τις επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας και με 2 δισ. ευρώ το εμπόριο.

Ο Ακης και τα Skertsonomics - Τραπεζικά πακέτα ΤΧΣ: Σπεύδε… βραδέως - Η ΑΜΚ του ΠΑΟΚ και το «στεγαστικό» της Lamda

ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Είναι γνωστό ότι όλοι οι άνθρωποι δεν κάνουν για όλες τις δουλειές. Ένας συμπαθής και έξυπνος τεχνοκράτης, ο Άκης Σκέρτσος, επιτυχημένος στους προηγούμενους ρόλους του στο Μαξίμου (γεγονός που δημιούργησε και εσωπαραταξιακές αντιπάθειες, όπως συνηθίζεται) ανέλαβε κυβερνητικός εκπρόσωπος και εν συνεχεία εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να αναδείξει το τεχνοκρατικό, συμπαθές και μετριοπαθές πρόσωπό της.

Ωστόσο δεν ήταν αρκετά έμπειρος για να αποφύγει τις… λούμπες, όπως φάνηκε τώρα που έμπλεξε με τον διμέτωπο στα φορολογικά, εναντίον ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα; Να βουλιάζει πιο βαθιά στη λούμπα, μέρα τη μέρα, να φθείρει το τεχνοκρατικό προφίλ του (που δεν έχουν και πολλοί πολιτικοί εδώ που τα λέμε), υποπίπτοντας σε σοβαρά επικοινωνιακά και ουσιαστικά λάθη.

Χρηματιστήριο: Η ελληνική εξαίρεση - Τακτικές... Βακάκη στον Προϋπολογισμό - Σφηνάκια για ACAG, ΟΠΑΠ και ΑΛΜΥ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Οι εποχές όπου οι προβλέψεις των ελληνικών κυβερνήσεων για την πορεία της επόμενης χρονιάς αποδεικνύονταν υπεραισιόδοξες φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν.

Αντίθετα κατά τα τελευταία χρόνια οι ελληνικοί κρατικοί προϋπολογισμοί χαρακτηρίζονται από… τακτικές «Απόστολου Βακάκη», καθώς οι προβλέψεις που περιλαμβάνονται σε αυτούς αποδεικνύονται σαφώς χαμηλότερες από αυτές που τελικά έρχονται.

Έτσι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα, το 2021 το ΑΕΠ έκλεισε στο +8,4% έναντι πρόβλεψης +4,8% του Προϋπολογισμού, το 2022 στο +5,9% έναντι +2,3% του Προϋπολογισμού. Για φέτος ο πρόεδρος της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου έκανε λόγο για επίδοση υψηλότερη του 3%, όταν αρχικά ο προϋπολογισμός μιλούσε για +1,8% και η εαρινή αναθεώρηση για +2,3%.

ΧΑ: Τέρμα τα… δίφραγκα - Θεοδωρόπουλος: Μπήκαν 105 εκατ. στην Βespoke - Σκέρτσος vs Δουδωνής: 1-1 ή μήπως... όχι;

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό καταβλήθηκε το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 140 εκατ. ευρώ της Bespoke SGA, της holding του επιχειρηματία (φωτ.) μέσω της οποίας ελέγχει συμμετοχές όπως στην ΙΟΝ.

Τα πρώτα 35 εκατ. ευρώ είχαν καταβληθεί με τη σύσταση της εταιρείας. Στα μέσα της περασμένης χρονιάς καταβλήθηκαν επιπλέον 70 εκατ. ευρώ, ενώ τον περασμένο Μάιο το υπόλοιπο ποσό των 35 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα ήδη να έχει καταβληθεί ολοσχερώς το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η καταβολή των 105 εκατ. ευρώ, πέραν των 35 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί κατά τη σύσταση της εταιρείας, προβλεπόταν ότι θα γίνει σε τέσσερις δόσεις ύψους 26,25 εκατ. ευρώ, η πρώτη δόση μέχρι τις 31/12/2023, η δεύτερη δόση έως τις 31/12/2024, η τρίτη έως τις 31/12/2025 και η τέταρτη μέχρι τις 31/12/2026.

v