Συνέχεια στην αντίδραση στο ΧΑ, καθώς οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες κινούνται στον ρυθμό προεξόφλησης συμφωνίας δανειστών - Αθήνας και για τα "κόκκινα δάνεια".
Σε αντίθετη πορεία με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, το ελληνικό κινείται μετά από καιρό κόντρα ανοδικά στη μικρή υποχώρηση των περισσότερων αγορών, με τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι έως 0,55% χαμηλότερα.
Πάνω από 1,75% το ποσοστό αντίδρασης για τον Γενικό Δείκτη, με υπεραπόδοση για τον τραπεζικό κλάδο και συνακόλουθη κίνηση σχεδόν όλων των εισηγμένων/μετοχών-σηματωρών και των blue chips, και ενδιαφέρον στοιχείο την υψηλότατη συναλλακτικότητα και τον μεγάλο τζίρο.
Επίσης ενδιαφέρον είναι το ότι διαχέεται σε ικανό αριθμό μετοχών από το σύνολο των κλαδικών δεικτών, προσδίδοντας έτσι έναν ευρύτερο χαρακτήρα σε μία κίνηση που αποδίδεται σχεδόν απόλυτα στα "ισχυρά χέρια".
Πάνω από τις 585 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, αντιδρώντας νωρίτερα (στις 10:55) έως τις 588,01 μονάδες, σε μία εμφανή προσπάθεια... βιαστικής επαναπροσέγγισης του στόχου των 600-605 μονάδων. Δεδομένου ότι στα πρώτα 30-40' η κίνηση συντελέστηκε με υψηλές συναλλαγές και τζίρο (που παραπέμπει και σε περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις/κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων), θα πρέπει στη συνέχεια, σε ενδεχόμενη οπισθοχώρηση της αγοράς, να μη χαθούν για τον ΓΔ οι 577-575 και για τον FT 25 οι 170-169/168 μονάδες.
Στα "τοπικά υψηλά" των 10:55 θα πρέπει να θεωρηθεί ως βέβαιον πως έγιναν πωλήσεις από αγοραστές στα χαμηλά της Τρίτης-Τετάρτης (όπως αναφερόταν στο προσυνεδριακό σχόλιό μας).
Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, με αυξημένη βαρύτητα πλέον, με προπομπό την Alpha Bank, συνακόλουθη τη Eurobank, αλλά θετική εξέλιξη το ανοδικό "γύρισμα" της Εθνικής. Πλέον από τις 4 συστημικές με απώλειες συνεχίζει η Πειραιώς.
Στα 2,04-2,11 ευρώ οι συναλλαγές στη μετοχή της Alpha Bank, καθώς "χτίζονται" θέσεις πάνω από την τιμή της α.μ.κ., των 2 ευρώ, έως το 0,938 στη Eurobank, πλησιάζοντας κι άλλο την τιμή της α.μ.κ. του 1 ευρώ.
Επεται η Εθνική, καθώς από Δευτέρα εισέρχονται οι "νέες μετοχές", με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, με εμφανή την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα "μαξιλάρι" με σημείο αναφοράς το 0,30 ευρώ της α.μ.κ. Η μετοχή της Πειραιώς απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από το 0,30 της α.μ.κ., με τις πρώτες ουσιαστικές κινήσεις αγοράς από τα χαμηλά του 0,214 ευρώ στις 11:05.
Με το 89% (!) του τζίρου στις 4 συστημικές τραπεζικές, για τις άλλες 21 του δείκτη δεν μένουν και πολλά, στοιχείο που θα πρέπει να προσεχθεί στη συνέχεια. Το γεγονός της αρχικά έντονης κίνησης έως 2% για τον ΓΔ, με τη μερίδα του λέοντος στις τράπεζες και άνοδο των blue chips χωρίς σημαντικές υποστηρικτικές αγορές, απαιτεί την αυξημένη προσοχή μας για τη συνέχεια.
Ακόμη δε περισσότερο που ΔΕΝ επιβεβαιωθούν οι ενδοσυνεδριακές στηρίξεις που προαναφέρθηκαν.
Συγκριτικά αυξημένος τζίρος σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, με τη μετοχή της Επιχείρησης στο επίκεντρο αλλά και για τις τρεις να υπολείπεται σημαντικά η πρώτη σοβαρή αντίσταση. Και οι τρεις μετοχές θέλουν ακόμη... δρόμο για να πείσουν έναν μη βραχυπρόθεσμο παίκτη.
Επίσης συγκριτικά ικανοποιητικός τζίρος σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίο, ΕΧΑΕ, ΤΙΤΑΝ.
Αρκετά πακέτα στην Πειραιώς στα 0,165-0,205, ενώ δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η προσυμφωνημένη πράξη για 98.610 μετοχές των ΕΧΑΕ στα 4,93 ευρώ.
Για τη μετοχή των ΕΧΑΕ σχετική ανάρτηση στον Εκηβόλο της 31ης Οκτωβρίου, με εστίαση στην αύξηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών σε μετοχές (και δευτερευόντως σε παράγωγα).
Τα πακέτα στις τράπεζες θα συνεχισθούν και δη σε Πειραιώς, και από την επόμενη εβδομάδα στην Εθνική μετά την είσοδο των "νέων χαρτιών".
Στις 11:15 είχαν αλλάξει χέρια πάνω από 115 εκατ. μετοχές, συνολικής αξίας 33+ εκατ. ευρώ.
Απώλειες 12% καταγράφονται για τη μετοχή της FF Group, λόγω αυξημένων ρευστοποιήσεις-πιέσεων που αποδίδονται σε δημοσίευμα του Bloomberg ότι ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Guo Guangchang, πρόεδρος του Fosun Group, δεν μπορεί να βρεθεί.