Δισταγμός και triple witching στο ΧΑ

Με εντυπωσιακό κατέβασμα ρυθμών, τόσο σε τζίρο όσο και σε πρωταγωνιστές, ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί με το triple witching. Πτώση για Εθνική, Εurobank, Alpha. Kέρδη για Folli, 3E.

Με εντυπωσιακό κατέβασμα ρυθμών, τόσο σε τζίρο όσο και σε ημερήσιους πρωταγωνιστές, ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί με το triple witching Σεπτεμβρίου.

Απόλυτα διστακτική η εικόνα στο ταμπλώ του 20αρη, ακόμα χειρότερα τα πράγματα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση και όλα δείχνουν ότι η Αγορά περιμένει κάποια είδηση, προκειμένου να μην επιστρέψει σε πτωτική αναμονή.

Αν και η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με σχετική κινητικότητα στους Δεικτοβαρείς Τραπεζικούς τίτλους που έφερε την μετοχή της Alpha Bank μέχρι τα 1,64 ευρώ (+3,8%), της Εθνικής μέχρι τα 2,05 ευρώ (+2,5%), της Eurobank μέχρι τα 1,12 ευρώ (+6,67%), της Πειραιώς μέχρι τα 0,4190 ευρώ (+4,75%) και τον Τραπεζικό δείκτη μέχρι τις 300,19 μονάδες (+2,52%), γρήγορα οι πρωινοί αγοραστές έμειναν από δυνάμεις.

Η επόμενη κίνηση, από πλευράς αγοραστών, ήλθε με την μετοχή της Coca-Cola που αναρριχήθηκε μέχρι τα 15,34 ευρώ (+4,07%), για να υποχωρήσει σημαντικότατα στην συνέχεια.

Στο Λονδίνο η 3E

Στην περίπτωση της ίσως αξίζει υποσημείωσης το δημοσίευμα του Βρετανικού Skynews, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία εξετάζει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχοντας ήδη διορίσει τραπεζίτες, δικηγόρους και συμβούλους. Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι είναι ασαφές εάν αυτό θα σημάνει την αποχώρηση της εταιρείας από το Χ.Α. ή εάν θα διατηρήσει διπλή εισαγωγή στις δυο Αγορές.

Εάν τελικώς εισαχθεί στο Βρετανικό Χρηματιστήριο, αναφέρει το δημοσίευμα, η κεφαλαιοποίησή της, εξασφαλίζει μια θέση στη σύνθεση του δείκτη FTSE 100, μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών, οι μετοχές των οποίων απαρτίζουν των εν λόγω δείκτη.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, η εισηγμένη απάντησε ότι, όπως έχει πρόσφατα δηλώσει, εξετάζει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των Χρηματιστηρίων στα οποία είναι εισηγμένες οι μετοχές της. Η σχετική προσπάθεια συνεχίζεται. Δεν έχει υπάρξει κάποια οριστική κατάληξη.

Δεν δείχνουν να ανησυχούν οι συγκρατημένα αισιόδοξοι, εκτιμώντας ότι το ανοδικό momentum δεν θα αλλάξει, με την προϋπόθεση να σημειωθεί και κάποια πρόοδος στα σημαντικά θέματα που απασχολούν τη Χώρα.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει οπωσδήποτε στη συνέχεια να προωθηθούν αναπτυξιακά μέτρα και όχι άλλα μέτρα που απειλούν την κοινωνική συνοχή.

Σε περίπτωση όμως που οι εξελίξεις πάνε και πάλι πίσω χρονικά, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν τα πλέον δυσάρεστα σενάρια, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωζώνη.

Από την άλλη, υπάρχει και η πιο “ανήσυχη” σχολή σκέψης που εντοπίζει ότι για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση παρατηρείται διάβρωση των αποτιμήσεων σε πολλούς τίτλους, ότι η Αγορά έχει χάσει την δυναμική της και ότι για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ο τζίρος επιμένει σε πλαγιοκαθοδική πορεία, που σήμερα πήρε διαστάσεις.

"Λίγα πράγματα" στον 20άρη

Στο ταμπλώ του 20αρη όπου αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Jumbo, μόλις έξι τίτλοι διασώθηκαν με θετικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα οι Coca-Cola (+0,41%), Motor Oil (+3,78%), Folli Follie Group (+1,3%), Ελ. Πετρέλαια (+1,34% και στο υψηλό ημέρας), ΟΠΑΠ (+0,19%) και ΟΤΕ (+0,64%).

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για MIG (-8,16%) και Eurobank (-6%). Απώλειες μεγαλύτερες του 5% για Βιοχάλκο, Τιτάνα και Πειραιώς και μικρότερες για τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με πτωτικές διαθέσεις υποχωρώντας μέχρι τις 739,69 μονάδες (10.43), για να ακολουθήσει αντίδραση και πολλαπλές προσκρούσεις στις παρυφές των 755 μονάδων.

Όμως από εκεί και πέρα επικράτησε η “νότια” τάση, κάθε ενδοσυνεδριακή κορυφή ήταν χαμηλότερη της προηγούμενης και τελικά ο Δείκτης έκλεισε πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 734,99 μονάδες με απώλειες 1,08%, ενώ ο τζίρος συρρικνώθηκε στα 47,2 εκατ.

Κακή η τελική εικόνα με 54 ανοδικές μετοχές έναντι 83 πτωτικών, ενώ για 23 τίτλους οι ημερήσιες απώλειες ξεπέρασαν το 5%.

Μένοντας στον 20αρη, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι κάπως καλύτερη εικόνα επέδειξαν Motor Oil και Folli Follie Group, καθώς και οι δύο τίτλοι κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο, ο δεύτερος όμως με εξαιρετικά χαμηλέ συναλλαγές.

Τεχνικά και στην περίπτωση της Motor Oil, πάρα πολλά θα παιχτούν στην ζώνη αντίστασης 5,80 – 5,90 ευρώ, ανοδική διάσπαση της οποίας θα δώσει κίνηση προς τα 6,40 ευρώ.
Σαφώς πιο δύσκολη η “αποστολή” της Folli Follie Group, που θα χρειαστεί πολλά “καύσιμα” για να υπερκεράσει την “γραμμή Μαζινό” που οριοθετείται μεταξύ 8,30 και 9,00 ευρώ.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν μία στοιχειώδη αντίδραση από τον τίτλο του ΟΠΑΠ, μετά την μίνι συντριβή της Παρασκευής.

Η εικόνα στη μετοχή του ΟΠΑΠ

Αντ΄ αυτού ο τίτλος του Οργανισμού Προγνωστικών αναλώθηκε σε μία κίνηση αλλαγής προσήμων μεταξύ 5,04 (-2,89%) και 5,38 ευρώ (+3,66%), για να κλείσει τελικά με οριακά θετική μεταβολή.

Δεν έχουν καταλήξει ακόμη οι μακροχρόνιες συζητήσεις με την ΕΕ για το θέμα της φορολόγησης παιγνίων, απάντησε το Υπουργείο Οικονομικών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε σχέση με τον ΟΠΑΠ.

Από την άλλη, συνεταίρος του ΟΠΑΠ με 49% στην εταιρεία που ηγείται της κοινοπραξίας για τα λαχεία, θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, το Τσεχικό fund PPF, το οποίο σημειωτέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κύριους μετόχους της Τρ. Πειραιώς.

Η συμμετοχή στην κοινοπραξία στην οποία μετέχουν επίσης Intralot– Lottomatica – Scientific Games είχε πέσει στο τραπέζι εδώ και μήνες υπήρχαν όμως εκκρεμότητες: α) το background check και το due diligence του τσεχικού fund, από την πλευρά του ΟΠΑΠ και των συμβούλων του, προϋπόθεση που ικανοποιήθηκε στο μεσοδιάστημα και β) η έγκριση της σχετικής συμφωνίας από το ΤΑΙΠΕΔ, η οποία δόθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Ταμείου.

Το μήνυμα της Citi

“Η Γερμανία δε θα επιμείνει στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πάση θυσία, αν οι Έλληνες δεν προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις που ζητούνται από το δημοσιονομικό πρόγραμμα” αναφέρει η Citi σε ανάλυσή της. "Δεν είναι μια λευκή επιταγή για το μέλλον", σχολιάζει ο οίκος αναφερόμενος στα θετικά δημοσιεύματα αλλά και τα σχόλια Γερμανών πολιτικών για την Ελλάδα.

H Citi υπογραμμίζει ότι η επιχείρηση περαιτέρω καθυστέρησης της απόφασης για την Ελλάδα φαίνεται "λογική", περιμένοντας ότι και η ΕΚΤ θα ανεχτεί μια περαιτέρω επέκταση της χρήσης του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας από την ΤτΕ.

Απαραίτητα είναι για την Ελλάδα η ελάφρυνση του χρέους και η πρόσθετη χρηματοδότηση, ώστε να καταστεί βιώσιμο το πρόγραμμα προσαρμογής, εκτιμά το ΔΝΤ. Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε πρόσθετα μέτρα.

Ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο, Θάνος Κατσάμπας, τονίζει ότι οποιαδήποτε επιπλέον χρηματοδότηση της Χώρας δεν πρόκειται να προέλθει από το ΔΝΤ, αλλά αποκλειστικά από την Ευρώπη, αναφέροντας ότι η τρόικα θα επικαιροποιήσει το μνημόνιο, διασφαλίζοντας επιπλέον πόρους από μία επιμήκυνση ή από ένα νέο κούρεμα. Τέλος, εκτιμά ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης από το ΔΝΤ δεν πρόκειται να γίνει πριν από το τέλος Οκτωβρίου.

Από την άλλη, προειδοποίηση ότι περαιτέρω καθυστέρηση της έκθεσης της Τρόικας και του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, «μπορεί να είναι λόγος για ένα “event risk”, που θα εντείνει τις πιέσεις στην Ελληνική οικονομία», εξέδωσε το IIF.

Η εικόνα στις διεθνείς αγορές

Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα στις Ευρωαγορές και ενώ επικρατεί μερική απογοήτευση μετά το Eurogroup της Κύπρου που δεν οδήγησε σε σημαντικές αποφάσεις για το χειρισμό της Ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, κάτι που αρχίζει να διαφαίνεται εκ νέου στις Αγορές ομολόγων.

“Υπάρχει ολοένα αυξανόμενη ανησυχία ότι εξαιτίας της πρόσφατης σταθεροποίησης που παρατηρήθηκε στις Αγορές αλλά και στις αποδόσεις των ομολόγων της Περιφέρειας… οι πολιτικοί ίσως να μην είναι σε επιφυλακή ή συνολικά να εμφανίζονται λιγότερο πρόθυμοι να προωθήσουν τα κρίσιμα νέα μέτρα όπως η Τραπεζική ένωση”, σχολιάζει ο Markus Haber της ETX Capital.

Άλλοι διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι η νευρικότητα θα επιστρέψει στις τάξεις των επενδυτών όσο η Ισπανία δεν εγγυάται πως θα συναινέσει στους αυστηρούς όρους λιτότητας που απαιτεί η συμμετοχή της στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πάνω από το ψυχολογικό όριο του 6% επέστρεψε σήμερα το απόγευμα η απόδοση του Ισπανικού 10ετούς, ενώ ανοδικά κινείται και η απόδοση του αντίστοιχου Ιταλικού τίτλου που ξεπερνά το 5,1%.

Μικρή διολίσθηση των δεικτών στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street, που έδειξε αρκετά ψύχραιμη στην υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον Egan Jones, την Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, την πιστοληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα ο Ευρωπαϊκός οίκος Egan Jones, σε “ΑΑ-“ από “ΑΑ”.

Ο δείκτης μεταποίησης Empire που μετρά την μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη, σημείωσε πτώση μεγαλύτερη από αυτή που ανέμεναν οι επενδυτές. Συγκεκριμένα, ο δείκτης βρέθηκε στις -10,41 μονάδες έναντι εκτιμήσεων για -2,00 μονάδες και έναντι -5,85 μονάδων που ήταν η προηγούμενη μέτρηση, επιβεβαιώνοντας την κρίσιμη, κατά πολλούς, κατάσταση της Αμερικανικής οικονομίας.

Τι σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς

Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους, τονίζει ο Στρατής Πολυχρονέας.

Τρία βήματα εμπρός, ένα πίσω και ένα σημειωτών, ήταν ο απολογισμός της εβδομάδας, που πέρασε, για τον Γενικό Δείκτη. Αλλά το μεγάλο βήμα μπροστά ήταν αυτό της αύξησης της συναλλακτικής δραστηριότητας (πάνω από τα €100 εκατ.), το οποίο βέβαια αποτελεί και το ουσιαστικό σημείο αναφοράς για τη συνέχεια, καθώς σήμερα ο τζίρος υποχώρησε εντυπωσιακά.

Γενικά, οι αγορές μετοχών και Κρατικών χρεογράφων συνεχίσθηκαν και την παρελθούσα εβδομάδα, κεφαλαιοποιώντας τη βελτίωση του κλίματος που υπάρχει στο εξωτερικό για την Ελλάδα, κάτι βεβαίως που δεν μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι συμβαίνει και στο εσωτερικό.

Η ασυμφωνία των πολιτικών αρχηγών του Κυβερνητικού συνασπισμού για πολλοστή φορά σχετικά με την οριστικοποίηση των €11,5 δισ., επώδυνων μέτρων, δημιουργεί εύλογες ανησυχίες, αν αναλογισθεί κανείς ότι τα μέτρα αυτά θα κατατεθούν στη Βουλή για ψήφιση σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορεί η Τρόικα να αξιολογήσει θετικά την πορεία της Ελληνικής οικονομίας πριν ψηφισθούν τα μέτρα αυτά; Και πότε θα γίνει αυτό; H καθυστέρηση της εκταμίευσης των δόσεων προς την Ελλάδα βαθαίνει την ύφεση, αυξάνει τις πιθανότητες απόκλισης από τους στόχους που έχουν τεθεί και βέβαια μεταθέτει χρονικά τις ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών.

Βέβαια δεν θα πρέπει να παραγνωρίσει κανείς ότι η καθυστέρηση αυτή μας έχει βοηθήσει στο εξωτερικό, όσον αφορά τη μεταστροφή των δηλώσεων των ξένων αξιωματούχων και κυρίως των Γερμανών. Ωστόσο τα €11,5 δισ. θα πρέπει να γίνουν έργα, χωρίς αστοχίες και εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, κάτι το οποίο φαντάζει δύσκολο βάσει των προηγούμενων στόχων που έχουν τεθεί. Κατά συνέπεια η τρέχουσα θετική εικόνα που παρουσιάζει η εγχώρια Αγορά ενδέχεται να έχει περιορισμένη διάρκεια και αποτέλεσμα.

Οι επενδυτές λοιπόν θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους, καθώς παρά τα πραγματικά μεγαλύτερα βήματα που κάνει η ΕΕ ή μάλλον καλύτερα η ΕΚΤ, αυτά δεν είναι ικανά να οδηγήσουν στον τερματισμό της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, τουλάχιστον στην τρέχουσα φάση.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με τον αναλυτή της Solidus Sec., η όποια διόρθωση στην τρέχουσα φάση δεν πρέπει να δώσει κλεισίματα του Δείκτη χαμηλότερα των 705 μονάδων και ιδιαίτερα η όποια περαιτέρω υποχώρηση δεν πρέπει να συνδυαστεί με αυξημένες συναλλαγές.

Τα “καύσιμα” του πρώτου ανοδικού κύματος δείχνουν να έχουν εξαντληθεί, παρά ταύτα το γενικότερο κλίμα παραμένει, υπό προϋποθέσεις, θετικό.

Αναδίπλωση του ΓΔ στις 784 μονάδες

Άκρως φυσιολογική φαίνεται να είναι στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών η καθοδική αναδίπλωση του Γενικού Δείκτη μετά την πρώτη επαφή με την ισχυρή αντίσταση των 784 μονάδων, καθώς ο δρόμος, που είχε ήδη διανύσει είχε υψηλή γωνία κλίσης και χρειαζόταν μια γρήγορη “εξαέρωση” της ορμής, τονίζει ο Απόστολος Μάνθος (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ).

Μάλιστα τα πράγματα θα εξελίσσονταν πολύ πιο καλύτερα εάν δεν υπήρχε στη τελευταία μέρα της προηγούμενης εβδομάδας η καθοδική θρυαλλίδα της μετοχής του ΟΠΑΠ με το -16.56% , στα 5,19 ευρώ. Για τη συνέχεια τώρα ο Δείκτης θα πρέπει να μην απειλήσει το βραχυχρόνιο επίπεδο στήριξης των 725 μονάδων για να μπορέσουμε διαγραμματικά να συντηρήσουμε το ανοδικό σενάριο διάσπασης της περιοχής των 780 μονάδων, όπου θα βάλει ως στόχο το βάθος της σχηματιζόμενης “κούπας με χερούλι” του Ιουνίου στις 900 μονάδες περίπου.

Αναμενόμενη ήταν και η συμπεριφορά του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς είχαμε αναφέρει από την προηγούμενη εβδομάδα την δυσκολία διαπέρασης με τη μία της ζώνης αντίστασης των 265 με 295 μονάδων. Η περιοχή αυτή χρειάζεται από τεχνικής απόψεως “δούλεμα” για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο του δείκτη πάνω από τις 320 μονάδες.

Λίγο πριν αγγίξει την άνω πλευρά (6,90€) του μεσοπρόθεσμου ανοδικού καναλιού η μετοχή του ΟΠΑΠ (ελέω φημών για αυξημένη φορολογία) έχασε απότομα “το έδαφος κάτω από τα πόδια της” τερματίζοντας στη συνεδρίαση της Παρασκευής λίγο πάνω από το κεντρικό μέσο των 55 ημερών στα Donchian Channels. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις επόμενες συνεδριάσεις η ζώνη στήριξης των 5,20 με 4,90 ευρώ, καθώς αποτελεί το κάτω όριο του ανοδικού καναλιού. Εάν δεν διασπαστεί καθοδικά με αυξημένο όγκο συναλλαγών θα έδινε ένα πολύ καλό σήμα εισόδου χαμηλού ρίσκου.

Σημαντική ανοδική ένδειξη είχαμε την περασμένη εβδομάδα από τον Τραπεζικό δείκτη, καθώς μετά από δύο σχεδόν χρόνια καθοδικής πορείας και αδυναμίας αντίδρασης μπόρεσε να διασπάσει ανοδικά τον Exponential Moving Average 21 εβδομάδων θέτοντάς μας ακόμα περισσότερο σε εγρήγορση για το τι θα επακολουθήσει, παρά τα μέχρι τώρα αρνητικά στοιχεία για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών.

Το σενάριο παραμένει θετικό, εκτός αν ο εν λόγω δείκτης δώσει καθοδική διαφυγή χαμηλότερα της ζώνης 260 – 250 μονάδων, επισημαίνει ο κ. Μάνθος.

Η εικόνα στο ΧΠΑ - ο δανεισμός τίτλων

Συνεδρίαση νεότερης υποχώρησης, με τις συναλλαγές να παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα, λόγω και της μετακύλισης θέσεων, ενώ σχετικά χαμηλότερα κινήθηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, όπου διακινήθηκαν συνολικά 81.975 συμβόλαια

Τα συμβόλαια του 20αρη με σαφώς καλύτερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, γύρισαν σε υπερτίμηση 1,03%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 12.465, τιμή εκκαθάρισης 274,25), κινήθηκαν μεταξύ 271,75 και 283,5 μονάδων.
Σε ακινησία από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (5.000 Ελ. Πετρέλαια, 5.000 Βιοχάλκο, 7.000 ΟΤΕ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (18.761), Alpha Bank (10.384), Κύπρου (17.634), ΔΕΗ (2.206), ΟΤΕ (3.801), ΟΠΑΠ (3.058), CPB (14.673), Πειραιώς (2.241), Ελλάκτωρα (413), Μυτιληναίο (606), Intralot (234), Eurobank (1.659), ΓΕΚ (2.354), MIG (2.029), Motor Oil (181), Ελ. Πετρέλαια (1.072), Coca-Cola (308).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE-20 μειώθηκε στο 46% ενώ δραματική υποχώρηση παρουσίασε το ενδιαφέρον των επενδυτών αφού άλλαξαν χέρια μόλις 282 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (225 δικαιώματα αγοράς και 57 δικαιώματα πώλησης). Σύμφωνα με το Χ.Α. δεν σημειώθηκαν ανοιχτές πωλήσεις.

Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (5.013.349 τεμ.).

Να σημειωθεί ότι 15938 συμβόλαια, του 20αρη, λήξεως Σεπτεμβρίου δεν έχουν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v