Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όλη η Σοφοκλέους για την Εθνική

Για ακόμη μία συνεδρίαση όλο το ΧΑ…δουλεύει για την ΑΜΚ της Εθνικής. Σήμερα επιστρατεύονται ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, MIG, Τιτάν για να περιοριστεί η υποχώρηση του 20άρη στις 700 μονάδες. Πτώση για ΤΤ, ΕFG.

Εγκλωβισμένο παραμένει το Χ.Α. στη συνεχιζόμενη πίεση που δημιουργείται λόγω της Εθνικής Τράπεζας.

Με τους βασικούς δείκτες προσεκτικά διαμορφούμενους, καθώς ο Γενικός παραμένει οριακά πάνω από τις 1.460 και ο FΤ 20 ελάχιστα υψηλότερα των 700 μονάδων. Με την αξία των συναλλαγών στα 77,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία 30 και πλέον στη μετοχή της Εθνικής.

Στη μετοχή της τράπεζας οι ρευστοποιήσεις συνεχίζονται και σήμερα, πιέζοντας την τιμή προς τα 7 ευρώ, με τις συναλλαγές να πραγματοποιούνται στο στενότατο εύρος των 7,18 - 7,03 ευρώ.

Για τον 20άρη χαμηλή τιμή- μέχρι τώρα- έχει σημειωθεί στις 698,5 μονάδες καθώς σήμερα επιστρατεύονται άλλες δυνάμεις. Είναι η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, που με 4,6% αντιδρά στα 5,74 ευρώ, αλλά και της MIG στο 0,80 ευρώ, του ΟΠΑΠ στα 11,65 ευρώ, του Τιτάνα στα 15,10 ευρώ και της ΜΟΗ στα 7,68 ευρώ.

Απόλυτα ελεγχόμενο το… παιχνίδι τουλάχιστον από τις δυνάμεις του FΤ 20, αφού εδώ και καιρό είναι εμφανές πως καταβάλλεται η πάσα δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τηρούνται τα… προσχήματα και να συντηρούνται (τουλάχιστον ο ΓΔ και ο FT 20) εντός παιδιάς.

Παιχνίδι που για το μεγαλύτερο μέρος του… ταμπλό και την πλειονότητα των παικτών έχει παρακουράσει και έχει εξαντλήσει τα όρια της ανοχής τους. Σε αυτό το περιβάλλον, πέραν των 6 - 8 μετοχών, το υπόλοιπο της αγοράς καταδικάζεται σε αργή - βασανιστική απαξίωση ακόμη και όταν αφορά σε τίτλους εταιριών του Mid 40, για να μην αναφερθούμε σε χαρτιά του S.C. 80.

Η μετοχή της Eurobank παραμένει χαμηλότερα 3,2% στα 4,28 ευρώ, ενώ απώλειες μετρά και η Alpha Bank στα 4,47 ευρώ.

Εντείνεται η πίεση (έως -4,5%) στη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που έχει καθηλωθεί χαμηλότερα των 4 ευρώ. Μετά τους βραχυπρόθεσμους παίκτες, που κατοχύρωσαν έγκαιρα θέσεις τους στο Τ.Τ., τις τελευταίες 2 - 3 συνεδριάσεις εντοπίζονται πωλήσεις από συγκεκριμένες τραπεζικές χρηματιστηριακές. Το αν σημαίνει κάτι αυτό θα φανεί στη συνέχεια και αφού μέσα στο Σ/Κ… υπάρξουν και πάλι σενάρια επί χάρτου για το πού θα καταλήξει το Τ.Τ.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η αποκλίνουσα πορεία των περισσότερων ευρωαγορών, με τον DAX να έχει γυρίσει ανοδικά και με αντίδραση έως 0,5% να φτάνει στις 6.260 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v