Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικές εκπλήξεις στις δημοπρασίες!

Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη, που τον φέρνει χαμηλότερα από την αποφασιστική στήριξη των 1540 μονάδων. Στο χαμηλό ημέρας μέσω δημοπρασιών ο ΓΔ και 7 blue chips.

Η πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη είναι γεγονός, που τον έφερε χαμηλότερα από την αποφασιστική στήριξη των 1540 μονάδων και η οποία αν επιβεβαιωθεί με συνεχόμενα κλεισίματα, θεωρείται περίπου βέβαιη η επιστροφή των τεχνικών σεναρίων για διολίσθηση προς την επόμενη στήριξη των 1457 μονάδων.

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, η σημαντική συρρίκνωση του τζίρου (ο χαμηλότερος των τελευταίων τριών συνεδριάσεων), η προβληματική εικόνα των μη Τραπεζικών τίτλων του 20αρη (προεξάρχοντος του ΟΤΕ που συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις κλείνοντας μάλιστα στο χαμηλό ημέρας και ουσιαστικά ακύρωσε την προηγούμενη ανοδική αντίδραση), η διάθεση μεμονομένων θετικών διαφοροποιήσεων στο Τραπεζικό ταμπλό και βέβαια οι αρνητικές εκπλήξεις (που ισοφάρισαν τις χθεσινές θετικές) από τις τελικές δημοπρασίες.

Οι τελευταίες έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας τους Coca-Cola, Ελλάκτωρα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάνα, Εθνική και Alpha Bank και πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας τον Γενικό Δείκτη που στις 17.00 ήταν στις 1542,97 μονάδες και μέσω των δημοπρασιών βρέθηκε στις 1535,17 μονάδες για να κλείσει οριακά ψηλότερα.

Στους θεωρούμενους λιγότερο η περισσότερο Δεικτοβαρείς τίτλους, ξεχώρισε η MPB (+6,37% και τις υψηλότερες συναλλαγές από τις 11/8) και η MIG (+2,22%)

Με θετικό πρόσημο Eurobank και Κύπρου που κινήθηκαν μόνιμα στο “πράσινο”, αλλά και οι Ταχ. Ταμιευτήριο και Ελ. Πετρέλαια, ενώ αμετάβλητος έκλεισε ο τίτλος της Αγροτικής.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 4% για ΟΤΕ και Coca-Cola και του 2% για ΟΠΑΠ, Τιτάνα και Jumbo.

Μικρότερες αλλά αξιοσημείωτες απώλειες για Ελλάκτωρα, Πειραιώς, Motor Oil, Alpha Bank και αρνητική ημερήσια μεταβολή για Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Μυτιληναίο και Εθνική.

Ο Γενικός Δείκτης ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων συνεδριάσεων ξεκίνησε ανοδικά φθάνοντας τις 1565,33 μονάδες (10.32), για ακολουθήσουν σχετικές διακυμάνσεις.

Όμως μετά τις 10.57 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και έκλεισε στις 1535,83 μονάδες με απώλειες 1,55%, ενώ ο τζίρος σημαντικά μικρότερος έφθασε τα 77 εκατ. από τα οποία τα 9,9 αφορούσαν “πακέτα”.

Περίπου ισοβαρής η τελική εικόνα με 75 ανοδικές μετοχές έναντι 86 πτωτικών, 24 τίτλοι με ημερήσια κέρδη από 7 έως 9,97% και 25 τίτλοι με ημερήσιες απώλειες από 4 έως 14,29%.

Σε πρόσφατη έκθεσή της η Alpha Finance σημείωνε: “Αν και αποφεύγουμε οποιαδήποτε κερδοσκοπία με υποψηφίους εξαγορών και συγχωνεύσεων, πιστεύουμε ότι τα deals που περιλαμβάνουν μια Ελληνική και μια Κυπριακή Τράπεζα θα μπορούσαν να είναι περισσότερο συμπληρωματικά και λιγότερο σύνθετα από λειτουργική σκοπιά”.

Σύμφωνα με την ΑΧΕ, σε αντίθεση με τις Ελληνικές ανταγωνίστριές τους, οι Κυπριακές Τράπεζες έχουν σχετικά μικρή παρουσία στην Ελλάδα (άρα δεν θα υπάρχει το πρόβλημα κλεισίματος καταστημάτων και υπεράριθμου προσωπικού στον Ελλαδικό χώρο) και περιορισμένη στις χώρες της ΝΑ. Ευρώπης.

Από την άλλη πλευρά, κατέχουν ηγετικά μερίδια στην Κυπριακή Αγορά και ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το κομμάτι των διεθνών εργασιών τους. Ο χαμηλός βαθμός επικαλυπτόμενων εργασιών σημαίνει ότι τα deals μπορούν εύκολα να υλοποιηθούν και να οδηγήσουν σε ένα δυνατότερο σχήμα, αν και οι συνέργιες κόστους θα είναι χαμηλότερες.

Κάποιες πρώτες ενδείξεις, συνεπικουρούμενο και από φήμες, έδωσε σήμερα το ταμπλό στην Σοφοκλέους.

Από εκεί και πέρα κάθε πρόβλεψη για την αυριανή συνεδρίαση έχει πολλές πιθανότητες να αποδειχθεί επισφαλής, αφ΄ ενός λόγω επερχόμενου triple witching και αφ΄ ετέρου αν συνεχιστεί το rebalancing που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες συνεδριάσεις εν όψει αλλαγών που θα ισχύσουν από την Δευτέρα 20/9 στους δείκτες FTSE.

Αν εξαιρεθούν οι μικρές επιμέρους θετικές διαφοροποιήσεις, το γενικότερο κλίμα δείχνει ότι συνεχίζει να είναι βαρύ, τόσο από την ανακοινωθείσα και αναμενόμενη αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής, όσο και από τα αρνητικά μηνύματα που έρχονται από το μέτωπο των ομολόγων και από “εισαγόμενες” δηλώσεις.

Το κακό μάλιστα είναι ότι τα spreads των Ελληνικών ομολόγων εξακολουθούν να κινούνται σε δυσθεώρητα ύψη (άνω των 900 μονάδων), γεγονός που καθιστά αδύνατη την επιστροφή της Χώρας απευθείας στις Αγορές ομολόγων, παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου.

Παράλληλα οι ξένοι επενδυτές συνεχίζουν να διακρίνουν σημαντικές αποκλίσεις σε ορισμένα μακροοικονομικά μεγέθη της εγχώριας οικονομίας. Αυτή η εξέλιξη ασφαλώς δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα στο διεθνές επενδυτικό κοινό, καθώς η καθυστέρηση στο κλείσιμο των όποιων αποκλίσεων στα macro μπορεί να βγάλει την Ελλάδα εκτός των στόχων του Μνημονίου. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι το κακό κλίμα σε όλους σχεδόν τους επιχειρηματικούς κλάδους της Ελληνικής οικονομίας το οποίο συνοδεύεται από αυξημένα λουκέτα και απολύσεις, δεν βοηθάει στην ανάκαμψη του Χ.Α.

Παρατεταμένη ύφεση στην οικονομία με αύξηση των ανέργων στο 1 εκατομμύριο το 2011, υποχώρηση, έως και 10 χρόνια, του βιοτικού επιπέδου και των αποδοχών και κατά πολλές δεκαετίες πιο πίσω των δικαιωμάτων (εργασιακών και ασφαλιστικών) προβλέπει η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που εκτιμά ότι τα μέτρα λιτότητας που θα γνωρίσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι την προσεχή τριετία θα επιδεινώσουν τουλάχιστον κατά 30% το βιοτικό τους επίπεδο.

Το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας θα υπερβεί το 20% (1 εκατ. άτομα) φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα της πεντηκονταετίας.

Με αυτές τις δυσοίωνες προβλέψεις φαίνεται να συμφωνούν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που “είδαν” το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τα οποία κατά το β΄ τρίμηνο του 2010 το ποσοστό ανεργίας ήταν 11,8%, έναντι 11,7% του προηγούμενου τριμήνου και 8,9% του αντίστοιχου τριμήνου 2009.

Σύμφωνα με επαγγελματίες του χώρου για να υπάρξει σημαντική αναστροφή του αρνητικού κλίματος πρέπει να υπάρξει άρδην αλλαγή της Κυβερνητικής στρατηγικής στους δύο καταλύτες που δεν είναι άλλοι από τον άξονα των εσόδων - δαπανών και τον άξονα της ανάπτυξης. Στον τομέα των εσόδων η περαιτέρω αύξηση της φορολογίας δεν μπορεί να αποτελέσει πανάκεια καθώς μπορεί να μειώσει περαιτέρω την κατανάλωση.

Στον τομέα της ανάπτυξης είναι επιτακτική η δημιουργία ενός ευέλικτου μηχανισμού που θα περιορίσει τη γραφειοκρατία και θα προσελκύσει διεθνείς επενδυτές. Το άνοιγμα κάποιων κλειστών επαγγελμάτων και τα φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις είναι κάποια από τα αναγκαία μέτρα για την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Δυστυχώς η απουσία ενός τέτοιου πλάνου απομακρύνει την δημιουργία ενός βιώσιμου θετικού momentum στο Χ.Α., καθώς η Αγορά το μόνο που “βλέπει” είναι η ουσιαστική στάση πληρωμών από το Δημόσιο.

Με αυτά και αυτά δεν σημαίνει ότι έπαυσαν οι “εισαγόμενες” δηλώσεις που επαναφέρουν τα θεωρούμενα τρομολαγνικά σενάρια για την Ελληνική οικονομία και τα οποία θεωρούν εξαιρετικά πιθανά οι Αγορές.

“Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει χωρίς αναδιάρθρωση των δανείων της”, εκτιμά ο Π. Στάινμπρουκ πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και προσθέτει ότι “θα ήταν σοβαρό λάθος, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα ορισμένων Τραπεζών, να αναβάλλεται διαρκώς και εις βάρος των φορολογουμένων το αναπόφευκτο”.

Διευκρινίζει δε ότι “δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να απαλλάξουν τη Χώρα οι πιστωτές από ένα μέρος των χρεών της, παρατείνοντας το χρόνο αποπληρωμής, χαρίζοντας τα τοκοχρεωλύσια ή – όπως είναι ο τεχνικός όρος – εφαρμόζοντας ένα ‘haircut’”.

Κινούμενη σε αυτό το μήκος κύματος και η Γερμανία, ανακοίνωσε ότι βρήκε την νομική φόρμουλα βάσει της οποίας η πρόταση για ελεγχόμενo default μιας Χώρας μέλους της Ευρωζώνης δεν χρειάζεται να μπει στην Συνθήκη της Λισαβόνας άρα να επικυρωθεί από τα 27 Εθνικά Κοινοβούλια της Ε.Ε.

Η διαρροή έγινε σε δημοσιογράφους διεθνών πρακτορείων, λίγο πριν την έναρξη της σημερινής Συνόδου Κορυφής αρχηγών Κρατών στις Βρυξέλες. Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι με αυτό τον τρόπο η πρόταση θα μπορεί να περάσει με πολιτική συμφωνία από το συμβούλιο του Eurogroup. Πρόσθεσε ωστόσο ότι τελική απόφαση θα παρθεί στο συμβούλιο κορυφής του Οκτωβρίου και όχι σήμερα.

Ήδη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχει επιβεβαιώσει ότι όλα τα μέλη της Ε.Ε. “γνωρίζουν ότι η Γερμανική πρόταση για ελεγχόμενη πτώχευση είναι μέρος των μέτρων προς συζήτηση”.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Οι εξελίξεις στο μέτωπο των ομολόγων και την διεθνή οικονομία δεν επιτρέπουν την επιστροφή της αισιοδοξίας, εκτιμά ο Νίκος Σκουριάς.

Σύμφωνα με την άποψη του διευθυντή επενδύσεων της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, βασική αφορμή των ανωτέρω υπήρξε η σημαντική αύξηση του κόστους δανεισμού της Πορτογαλίας κατά τη δημοπρασία εντόκων 12μηνης διάρκειας (3,369%, δηλαδή +63,1 μ.β. υψηλότερα της απόδοσης που προέκυψε κατά την προηγούμενη δημοπρασία που έλαβε χώρα την 1η Σεπτεμβρίου), καθώς οι επενδυτές πιστεύουν ότι η κρίση κρατικού χρέους στην Χώρα θα επιδεινωθεί λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης, ενώ παράλληλα εκτιμούν ως ανεπαρκείς τις έως τώρα προσπάθειες που έχουν καταβληθεί προς αποφυγή της “Ελληνικής τύχης”.

Προς την ίδια κατεύθυνση επέδρασε και η αβεβαιότητα σχετικά με την ισχύ και τη βιωσιμότητα της οικονομικής ανάκαμψης που προκάλεσαν τα μεικτά μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ, τα οποία κατέδειξαν ι) απρόσμενη υποχώρηση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης το Σεπτέμβριο, και ιι) εντός των προβλέψεων ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο, συνοδευόμενη, ωστόσο, από προς τα κάτω αναθεώρηση της ανόδου της τον Ιούλιο.

Το Ελληνικό χρέος συνεχίζει να περιβάλλεται από έλλειψη αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης όπως και η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης και μεταρρύθμισης της Ελληνικής οικονομίας από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Σε αυτή την περίπτωση το κλίμα για το Ελληνικό χρέος παραμένει βαρύ και δύσκολα αναστρέψιμο, τουλάχιστον για όσο διάστημα θα κυριαρχεί μεταξύ των επενδυτών η έντονη δυσπιστία, η επιφυλακτικότητα, αλλά και η πεποίθηση ότι η αναδιάρθρωση αποτελεί αναπόφευκτη λύση.

Κατά τον κ. Σκουριά, σίγουρα η θετική έκθεση του ΔΝΤ που ακολούθησε την εκταμίευση της 2ης δόσης της μεικτής οικονομικής στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ δε συμβάλει προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των πιέσεων, καθώς επισημαίνεται η αναγκαιότητα βελτίωσης της φορολογικής συμμόρφωσης και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, αλλά και του ελέγχου των δαπανών, προκειμένου να επιτευχθεί μια βιώσιμη δημοσιονομική εξυγίανση, έστω και αν ο διεθνής οργανισμός αναγνωρίζει ότι η πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής βρίσκεται σε καλό δρόμο αφού κινείται έως τώρα σύμφωνα με τα αρχικώς προγραμματισθέντα.

Αντίθετα συγκρατημένα αισιόδοξος δηλώνει ο Βασίλης Βλασταράκης, που επισημαίνει ότι η Αγορά στην παρούσα φάση κινείται νωχελικά, με χαμηλούς τζίρους και με κυριότερο καταλύτη μελλοντικών εξελίξεων την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής.

Με την αναμενόμενη έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται άμεσα η αποκοπή του δικαιώματος, με ζητούμενο την συμπεριφορά της μετοχής κατά την διάρκεια της ΑΜΚ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης της Beta Sec. και με δεδομένο ότι η αύξηση της Εθνικής είναι ήδη εγγυημένη, δεν θα είναι έκπληξη αν η μετοχή κινηθεί ανοδικά κατά την διάρκεια της αύξησης υποστηριζόμενη από σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Κατά την άποψη του κ. Βλασταράκη, σημαντικό καταλύτη θα συνεχίσουν να αποτελούν και οι διεθνείς Αγορές, με το καλό κλίμα να φαίνεται ότι διατηρείται προς το παρόν.

Αντίθετα εξαιρετικά συγκρατημένος δηλώνεις ο Απόστολος Μάνθος που επισημαίνει ότι ο μόνος τίτλος από τον 20αρη που δείχνει να επιβεβαιώνει το σήμα αγοράς που έχει δώσει είναι αυτός της MPB.

Σύμφωνα με την τεχνική εικόνα που έχει για τον εν λόγω τίτλο το μέλος της επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, η εν λόγω μετοχή έχει δώσει βραχυπρόθεσμο σήμα αγοράς από τα επίπεδο των 1,62 ευρώ και αν συνεχίσει ανοδικά οι επόμενες αντιστάσεις οριοθετούνται στην ζώνη 1,75 – 1,79 και 1,90 ευρώ.

Ιδιαίτερα προβληματική η τεχνική εικόνα του FTSEM, που σύμφωνα με τον κ. Μάνθο έχει μία τελευταία στήριξη στις 1718 μονάδες, πριν κατρακυλήσει προς τις επόμενες στηρίξεις στην ζώνη 1665-1625. Για να αλλάξει κάτι επί το θετικότερο για τον εν λόγω δείκτη, πρέπει να δώσει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 1800 μονάδων.

“Μία από τα ίδια” ήταν η απάντηση του φίλου Μάνου Χατζηδάκη, όταν ερωτήθηκε από τον γράφοντα για την σημερινή εικόνα του Χ.Α.

Η αναιμική εικόνα που ακολουθεί τα ανοίγματα των τελευταίων συνεδριάσεων είναι χαρακτηριστική της στάσης αναμονής που τηρούν τα μεγάλα χαρτοφυλάκια ενόψει της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής και του χρονοδιαγράμματος της ρευστότητας που ενδεχομένως θα απαιτηθεί για μια πιθανή συμμετοχή τους στην αύξηση του κεφαλαίου.

Επίσης η φθορά της μη ανακοίνωσης κάποιου φημολογούμενου Τραπεζικού deal είναι ορατή στους τίτλους που είχαν τον πρώτο λόγο στις ανοδικές εξάρσεις κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στην τήρηση κάποιων αποστάσεων από την Αγορά, ειδικά στο επίπεδο των τοποθετήσεων όπου η αναθεώρηση της προσέγγιση μας θα γίνει μόνο σε κάποια τοπική υπερβολή, τονίζει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Πτωτικών συνεδριάσεων συνέχεια, που συνδυάστηκε με μετακυλίσεις θέσεων και σαφώς χαμηλότερο συναλλαγών στα συμβόλαια του FTSE.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με καλύτερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη γύρισαν σε μικρές υπερτιμήσεις 0,35%, ενώ ο δεύτερος μήνας (Δεκέμβριος) μείωσε το discount στο 0,60%.

Περισσότερο “short” θέσεις μετακυλίουν τα ξένα χαρτοφυλάκια, ενώ εμφανίστηκαν πωλητές και στον πρώτο μήνα.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 40094, τιμή εκκαθάρισης 743,92) κινήθηκαν μεταξύ 740,75 και 752,75 μονάδων.

Παρέμεινε ο δανεισμός τίτλων (24900 Alpha Bank, 19200 Πειραιώς, 5800 MPB, 101900 Coca-Cola, 14100 MIG, 6900 ΟΤΕ, 10000 Τιτάν, 8300 Ιντρακόμ, 8500 ΕΧΑΕ, 100000 Κύπρου), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (5815), Alpha Bank (6496), Πειραιώς (1245), Eurobank (2555), ΟΤΕ (15165), MIG (7797), Ταχ. Ταμιευτήριο (983), Μυτιληναίος (2123), Αγροτική (3451), MPB (7419), ΓΕΚ (38321), Ιντρακόμ (1169), ΟΠΑΠ (908), Coca-Cola (2128), Ελλάκτωρ (702), Intralot (932), Κύπρου (1740), Ελ. Πετρέλαια (348), ΕΧΑΕ (500), Μέτκα (348), ΔΕΗ (322), Βιοχάλκο (384), Σιδενόρ (426), Motor Oil (410), Τιτάν (137).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 16/9 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε Εθνική (13404 τεμ.), Πειραιώς (249961 τεμ.), Alpha Bank (153204 τεμ.), Eurobank (144098 τεμ.), MPB (15000 τεμ.), Ιντρακόμ (8230 τεμ.), Αγροτική (54650 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Eurobank (90000 τεμ.), Τιτάνα (10000 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (8335333 τεμ.), Eurobank (17038551 τεμ.), Εθνική (34359513 τεμ.), Κύπρου (8363837 τεμ.), Πειραιώς (11878982 τεμ.), MIG (4349914 τεμ.), MPB (4495513 τεμ.).

Ας σημειωθεί ότι 10094 συμβόλαια του FTSE, λήξεως Σεπτεμβρίου, δεν έχουν κλείσει ή μετακυλιστεί θέσεις.

Επίσης ίσως αξίζουν σημείωσης τα 500 δικαιώματα πώλησης για τον ΟΤΕ, λήξεως Σεπτεμβρίου με τιμή εξάσκησης τα 6,00 ευρώ και άλλα 500 δικαιώματα πώλησης για τον ίδιο τίτλο, λήξεως Δεκεμβρίου, με την ίδια τιμή εξάσκησης.

Η διαχειρίστρια εταιρεία GLG PARTNERS LP γνωστοποιεί με την από 15/9/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι μετά από ανοικτή πώληση -100.000 μετοχών (-0,0165% του μετοχικού κεφαλαίου) της εκδότριας εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ η οποία έλαβε χώρα την 15η Σεπτεμβρίου 2010 κατέχει καθαρή ανοικτή θέση -655.000 μετοχών της ανωτέρω εκδότριας εταιρείας ή ισοδύναμο ποσοστό -0,1079% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v