Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προσπάθειες αναστροφής χαμηλού τζίρου...

Χαμηλού τζίρου προσπάθεια αντίδρασης του Γενικού Δείκτη και του FΤ20 με την Εθνική να "παλεύει" τα 10 ευρώ. Υπεραπόδοση για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, υψηλότερες τιμές για Eurobank, Alpha, Marfin Popular, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρα.

Αντίδραση έως τις 1.562 μονάδες με μέτριο τζίρο και αχνές ενδείξεις ανάσχεσης της εμφανούς διορθωτικής τάσης.

Συνολικότερη, απ΄ ότι φαίνεται η προσπάθεια στα πρώτα 40-45΄της συνεδρίασης για τις μετοχές του Ftse20 που φτάνει τις 762 μονάδες και με την συνδρομή των ευρωαγορών δίνει κάποια αποτελέσματα. Στα 10,10 ευρώ και πάλι η μετοχή της Εθνικής, στα 5,13 της Eurobank, στα 5,29 ευρώ της Alpha Bank με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα 4,53 ευρώ.

Η αξία των συναλλαγών μέτρια, όπως αναφέραμε, δεν ξεπερνά τα 8,5 εκατ. ευρώ (στις 11.05) από τα οποία σχεδόν τα 2,5 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Εθνικής ενώ αυξημένος παραμένει ο τζίρος και στο ΤΤ. Μικρές "ανάσες" παίρνουν μέχρι στιγμής και τα κυριότερα ευρωπαικά χρηματιστήρια με τον DAX να σταθεροποιείται στις 5.930-5.940 μονάδες και τους άλλους δύο δείκτες οριακά χαμηλότερα.

Κλίμα και στάση αναμονής στην Φρανκφούρτη αν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θεωρείται δεδομένο και σε μεγάλο βαθμό έχει προεξοφληθεί-ενσωματωθεί από το γερμανικό χρηματιστήριο. Εν πάσει περιπτώσει παρ΄ ότι χαμηλότερα της σημαντικής στήριξης, ο DAX φαίνεται πως επιχειρείται να βρει μία στήριξη μέχρι νεοτέρας.

Στο ΧΑ ζητούμενη θεωρείται η ανθεκτικότητα της Εθνικής, εάν δηλαδή επιτευχθεί η σταθεροποίηση της τιμής υψηλότερα των 9,90-10,0 ευρώ καθώς περιορισμένες εντολές αγοράς ωθούν υψηλότερα τις υπόλοιπες του κλάδου.

Στηρίξεις και από ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και δευτερευόντως ΟΤΕ με τη μετοχή της πρώτης στα 12,38 ευρώ, του Οργανισμού στα 11,43 ευρώ και του ΟΤΕ στα 5,49 ευρώ. Ενδιαφέρον, για ευνόητους λόγους, παρουσιάζει η διακύμανση των μετοχών της ΜΟΗ στα 7,97 ευρώ και των Ελ.Πε στα 5,74 ευρώ.

Ζητούμενη για τη συνέχεια η συντήρηση του ΓΔ υψηλότερα των 1.550-1.555 και του 20άρη πέριξ των 760-765 μονάδων. Με την προυπόθεση, ότι η Εθνική δεν θα πιεστεί χαμηλότερα των 10 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v