Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Οι πωλητές έχουν το "πάνω χέρι"

Χάθηκαν οι 2.100 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, που δίνει μάχη να κρατηθούν κρίσιμες στηρίξεις. Επιμένουν οι πωλητές στην Τράπεζα Πειραιώς και δευτερευόντως στην Eurobank.

Σε συνεδρίαση για γερά νεύρα εξελίσσεται και η σημερινή με τους βασικούς δείκτες να "χάνουν" τις πρώτες στηρίξεις τους και την αγορά να υποχωρεί χαμηλότερα των 2.080 μονάδων.

Συνεχείς εναλλαγές στην διακύμανση των βασικών δεικτών, μετοχών, υψηλή μεταβλητότητα και σήμερα για τραπεζικούς τίτλους και εταιρείες του FTSE 20.

Συνέπεια αυτής της αβεβαιότητας η διακύμανση του 20άρη σε εύρος 2,2% μονάδων με χαμηλό τις 1.050 και υψηλό ημέρας τις 1.073 μονάδες.

Ούτως ή άλλως δύσκολη η μάχη με τις 1.050 μονάδες για τον FTSE 20 δίνεται μέχρι τώρα με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί και πάλι χαμηλότερα των 178 ευρώ και τις Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank να δέχονται πιέσεις μέχρι 3,2% χαμηλότερα. Το πρόβλημα και οι πωλήσεις στις τράπεζες παραμένουν με την Alpha Bank να κρατά τα 7,1 ευρώ, ενώ προ ολίγου και η Τράπεζα Κύπρου γύρισε πτωτικά στα 4,59 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης διορθώνει μέχρι 1,3% στις 2.075 δηλαδή μόλις πέντε μονάδες χαμηλότερα από το κρίσιμο όριο των 2.080 μονάδων. Από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση ακόμη και η Coca Cola Hellenic, που αρχικά είχε αγοραστές έως τα 16,86 ευρώ υποχώρησε στη συνέχεια μέχρι τα 15,96 ευρώ (με την αποτίμηση της να διορθώνει στα 5,8 δις. ευρώ).

Εύλογα και η σχέση ανοδικών-καθοδικών έχει ανατραπεί σε βάρος των πρώτων με 68 μετοχές να υποχωρούν και σχεδόν τις μισές να αντιδρούν υψηλότερα. Από τις μετοχές που "διορθώνουν" στην πρώτη θέση Ελφίκο-Λανακάμ με 15,9% και 13,6% αντίστοιχα ως απόρροια της ακραίας διακύμανσης των προηγούμενων ημερών (επτά συνεχόμενα limit up στο διάστημα 5-14/1 ένα στις 18/1 και δύο limit down στις 17 και 19 του μήνα). Χαμηλότερα ακόμη ορισμένες μετοχές της κατηγορίας αλλά με συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τις χίλιες-δύο χιλιάδες μετοχές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v