Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημειωτόν με μέτριες συναλλαγές στο Χρηματιστήριο

Eπιφυλακτικοί πωλητές-αγοραστές, μόλις δύο συνεδριάσεις πριν από τις εκλογές. Επιλεκτικές εντολές, ανάλογα με την εκτίμηση του κάθε παίκτη, λίγο κάτω των υψηλών 9ετίας.

Σημειωτόν με μέτριες συναλλαγές στο Χρηματιστήριο

Προσπάθεια για θετικό «γύρισμα» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και λόγω της καλής εικόνας που διαμορφώνεται στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης, με την επιφυλακτικότητα να διατηρείται.

Σε θετικό έδαφος συντηρείται οριακά το Χρηματιστήριο Αθηνών, με σύντομες διορθώσεις που προσώρας δεν προβληματίζουν όσον αφορά στην επιβεβαίωση κύριων στηρίξεων, σημείων αναφοράς που είχαν δοθεί στο προσυνεδριακό σχόλιο.

Παραμένει μέτρια η ροή εντολών, σε ανάλογη της χθεσινής μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών, σε μία περισσότερο εξισορροπητική συνεδρίαση, με μικτές τάσεις από την πλευρά πωλητών-αγοραστών.

Στο εύρος των 1.135,72-1.139,84 μονάδων η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, σε στενό κανάλι χωρίς σημαντικά περιθώρια ενδοσυνεδριακών κινήσεων. Διακριτή η επιφυλακτικότητα τόσο των πωλητών όσο των αγοραστών, μόλις δύο συνεδριάσεις πριν τις εκλογές. Δεδομένου ότι ουσιαστική προεξοφλητική τάση δεν υπήρξε, μέχρι και τώρα, ει μη μόνον επιλεκτικές εντολές διευρυνόμενες τις τελευταίες ημέρες, δεν φαίνεται πιθανό να διαφοροποιηθούν αισθητά οι δύο πλευρές.

Φυσιολογική η αναμονή, η μείωση ή η ενίσχυση θέσεων, ανάλογα με την εκτίμηση του καθενός με αποτέλεσμα μία ισορροπία ελάχιστα χαμηλότερα των «υψηλών» 9ετίας. Ελάχιστες μονάδες υψηλότερα το σημείο αναφοράς, σύμφωνα με χρηματιστές, είτε θα διασπαστεί ανοδικά από τη Δευτέρα είτε θα αποτελέσει περιοχή περισσότερων ρευστοποιήσεων, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει βραχυπρόθεσμα. Και στη συνέχεια προς τη δεύτερη κάλπη.

Μεθαύριο λήγει η σειρά Μαΐου στα Παράγωγα, αδιάφορο το ΧΠΑ με υποτονικές συναλλαγές και χωρίς ενδεικτική κατεύθυνση, σε αναμονή και οι επενδυτές σε ΣΜΕ του δείκτη.

Επίσης ενδεικτικό της στάσης όσων είναι ενεργοί το ότι πλην εξαιρέσεων, η μεταβολή για μετοχές του δείκτη δεν ξεπερνά τη μία ποσοστιαία μονάδα. ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Helleniq Energy και Jumbo, με τον όμιλο διύλισης να ανακοινώνει μεγέθη 3μήνου αύριο Πέμπτη.

Σήμερα η προσοχή είναι σε Eurobank, Cenergy Holdings, με εισροές και στις δύο μετοχές. Στα 1,44 και 4,95 ευρώ αντίστοιχα, και σε νέο ιστορικό υψηλό για τον τίτλο του ομίλου Viohalco.

Συγκριτικά ικανοποιητικός τζίρος σε Εθνική, Alpha Bank, Mytilineos, Πειραιώς και ΟΠΑΠ, αλλά χωρίς δυναμική τάσης είτε σε short είτε σε long.

Στοιχεία που εξηγούν τη δυναμική των εισηγμένων, η αύξηση κατά 8,3% στον τζίρο των επιχειρήσεων το πρώτο 3μηνο, ευρύτερα της οικονομίας η θεαματική προσφορά 2,18 δισ. για τις επανεκδόσεις των δύο ομολόγων ύψους συνολικά 400 εκατ. ευρώ.

Με αυτά η σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 40/57 μετοχές, με διακριτικό το μικρό ωστόσο πλεονέκτημα των πωλητών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v