Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση με επιφυλάξεις στο Χρηματιστήριο

Περιορίζεται η αρχική ανοδική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με την προσοχή των επενδυτών στη Wall αλλά και σε ενεργειακά - επιτόκια. Σταθεροποιητικά οι τράπεζες, οι πέντε μετοχές που προσελκύουν το ενδιαφέρον.

Αντίδραση με επιφυλάξεις στο Χρηματιστήριο

Προσπάθεια ανασύνταξης στα ευρωπαϊκά συμπεριλαμβανόμενου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τη συνδρομή της θετικής εικόνας στην προθεσμιακή αγορά της Wall Street.

Από 0,75% υψηλότερα και τις 3.952 μονάδες τα futures του S&P500, στη Νέα Υόρκη.

Στις 12.840 (0,65%) ο DAX στη Φρανκφούρτη, στις 7.312 (0,32%) ο FTSE100 στο Λονδίνο και στις 836 (0,75%) ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα.

Επιφυλακτικό -εύλογα- το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με την προσοχή στραμμένη στα (κυρίως) δύο ανοιχτά μέτωπα ενεργειακό/επιτοκιακό, προσανατολισμένη σε Πέμπτη-Παρασκευή, με τις όποιες ανακοινώσεις να καθορίζουν τη στάση traders, επενδυτών.

Φυσιολογική η ροή εντολών, με πωλητές-αγοραστές σε εύρος λίγων μονάδων, διακριτή την προσπάθεια ανάκτησης μέρους των σημαντικών απωλειών της χθεσινής συνεδρίασης.

Σε Εθνική, Mytilineos, OTE, Alpha Bank, Eurobank οι πρώτες 5 επιλογές των επενδυτών, ενδεικτικές της στόχευσής τους.

Από τις 834 μονάδες οι πρώτες εντολές, έως τις 839,87 οι αγορές και προς τις 834 οι πωλήσεις στη συνέχεια.
Ανάλογη διακύμανση για τον FTSE25 οριακά πάνω από το όριο των 2.000 μονάδων και για τον Δείκτη Τραπεζών πέριξ των 525-530 μονάδων.

Ωστόσο το αρχικό 40λεπτο μόνο ως διερευνητικού χαρακτήρα θα πρέπει να εκληφθεί, υπό το βάρος των πιέσεων που συντηρούνται στις ευρωπαϊκές αγορές.

Για αυτό χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν ως πιθανότερο το ενδεχόμενο της συντήρησης δυνάμεων σήμερα-αύριο (σε αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ), καθαρά αμυντικής τακτικής, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει βραχυπρόθεσμα.

Ενδεικτικά στον τραπεζικό κλάδο οι αρχικές αγορές λ.χ. στη μετοχή της Εθνικής έως τα 3,06 είχαν συνέχεια με πωλήσεις προς τα 3,036 ευρώ και μεταβολή από το «πράσινο» στο «κόκκινο».

Το ίδιο και στα blue chips, λ.χ. με τη Mytilineos από τα 14,62 στα 14,33 ευρώ, στην ΕΥΔΑΠ από τα 7,50 στα 7,34 ευρώ κ.α.

Προφανές πως η κόντρα πωλητών vs αγοραστών θα έχει συνέχεια στην εξέλιξη της συνεδρίασης, με τους δεύτερους να επιχειρούν να ανακτήσουν μέρος της χθεσινής διόρθωσης.

Στις 47/26 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 88 μετοχές χωρίς μεταβολή στις 11:20.

Με την αξία συναλλαγών στα 6,9 εκατ. Το 1,88 εκατ. μέσω πακέτων σε Εθνική, Mytilineos.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v