Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικός βηματισμός στο Χρηματιστήριο

Κίνηση πάνω από τις 870 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τον FT 25 να υπερβαίνει τις 2.100. Κέρδη καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές αλλά και οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Coca Cola. Μόχλευση στα «μεσαία».

Θετικός βηματισμός στο Χρηματιστήριο

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, πάνω από τις 870 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με την προσοχή κυρίως στις διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου, οι επενδυτές συνεχίζουν υψηλότερα.
Παρότι οι προσδοκίες για άμεσο αποτέλεσμα παραμένουν ελάχιστες, οι αγοραστές είναι αυτοί που
έχουν το πλεονέκτημα και σήμερα.

Με τα futures του S&P500 από 0,23% υψηλότερα και τις 4.577 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 1,35% στις 14.612 μονάδες και στα καθ' ημάς η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους αγοραστές από τις 868 προς 3-4 μονάδες υψηλότερα, με τις εντολές να επικεντρώνονται στις τραπεζικές μετοχές αλλά και σε συγκεκριμένα blue chips.

Μέτρια η ροή συναλλαγών, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 5 εκατ. με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, διάστημα κατά το οποίο επιβεβαιώθηκε η ευρύτερη περιοχή των 850 ως στήριξη-σημείο αναφοράς για κλείσιμο Μαρτίου/πρώτου 3μήνου.

Οπως σημείωναν χρηματιστές, οι επενδυτές έχουν ενσωματώσει στις κινήσεις τους το μεγαλύτερο μέρος του μέχρι τώρα κόστους από το μέτωπο της Ουκρανίας, έχουν προσαρμόσει την τακτική στους στα μέχρι τώρα δεδομένα. Και ανάλογα ενεργούν, ανεβαίνοντας προσεκτικά προς υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, με τον ΔΤΡ να πλησιάζει τις 640 (για την ακρίβεια, τις 638,39 μονάδες), με Eurobank, ETE, Alpha Bank στις πρώτες τρεις θέσεις και ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΔΕΗ, Mytilineos, Motor Oil, Jumbo να έπονται.

Εως το 1,054 ευρώ οι εντολές στη μετοχή της Eurobank, έως τα 3,302 της Εθνικής και έως το 1,1205 ευρώ για τον τίτλο της Alpha Βank. Τιμές που καταγράφηκαν στα πρώτα 10'-15' και πιθανότατα θα αποτελέσουν αντιστάσεις για τη συνέχεια της συνεδρίασης, καθώς ενεργοποιούνται εντολές μερικής κατοχύρωσης θέσεων.

Επίσης με αγορές στον ΟΤΕ έως τα 16,67 ευρώ, στον ΟΠΑΠ έως τα 13,35 ευρώ, ενώ ανάλογες υψηλές τιμές αρχής θεωρούνται αντίσταση για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΔΕΗ, Mytilineos κ.λπ.

Ζητούμενη η απορρόφηση της προσφοράς σε τιμές όχι χαμηλότερα των 865 μονάδων για τον ΓΔ και αντίστοιχα των 630 για τον ΔΤΡ. Σε αυτή την περίπτωση, πιθανόν οι αγοραστές να επανέλθουν σταδιακά με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές.

Καλή η εικόνα για ευρύτερο μέρος της αγοράς, με 66 μετοχές σε άνοδο έναντι 16 που υποχωρούν.
Με ικανοποιητική μόχλευση σε επιλεγμένα mid caps, ενδεικτικότερες δε οι περιπτώσεις των Epsilon Net, Papoutsanis, Performance, Πλαστικά Θράκης, Μοτοδυναμική κ.α.

Στα 6,7 εκατ. η αξία συναλλαγών, στις 11:15.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v