Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα μάχη για τις 800 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Το θετικό διεθνές κλίμα εκμεταλλεύεται η εγχώρια αγορά, κινούμενη εκ νέου ανοδικά με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο. Βελτιωμένη η εικόνα σε ό,τι αφορά την αξία των συναλλαγών. Αντίδραση και για τις μετοχές ΟΤΕ και Coca Cola.

Νέα μάχη για τις 800 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Ηλιόλουστη Τετάρτη, θερμό ξεκίνημα στις αγορές. Από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών traders και επενδυτές να αξιοποιούν τη συγκυρία.

Με τους long να περνούν το μήνυμα, από την προσυνεδρίαση κιόλας, με τον Γενικό Δείκτη να «ανοίγει» από τις 791,85 και σταδιακά να ενισχύεται περί τις 10 μονάδες υψηλότερα. Σταθερό το φλερτ των αγοραστών με την περιοχή των 800 plus μονάδων, ενεργή η συμμετοχή τους, κάτι που αποτυπώθηκε από τις πρώτες εντολές που πέρασαν στο σύστημα.

Ενδεικτικό το ότι με τη συμπλήρωση 20' είχε πραγματοποιηθεί τζίρος 8,36 εκατ., με τα 2,10 εκατ. να περνούν μέσω πακέτων σε ΟΠΑΠ (111.000 στα 10,50) και Jumbo (65.400 στα 14,26 ευρώ).

Ο τραπεζικός κλάδος-κλειδί στη θέση του οδηγού, με τους αγοραστές να διευκολύνονται και λόγω της τάσης που διαμορφώνεται πανευρωπαϊκά. Μία εξήγηση έχει δοθεί, από νωρίς, στον Εκηβόλο.

Εως 3,84% υψηλότερα, στις 530 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, συγκεντρώνοντας και σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των intraday/trading συναλλαγών. Με τις τραπεζικές υψηλότερα, ακολουθούν, στην πλειονότητά τους, τα blue chips ενώ μόχλευση δημιουργείται και στις χαμηλότερες κατηγορίες.

Ενδεικτικό το 6/1 της σχέσης ανοδικών/πτωτικών, με 63 μετοχές στο συν, λίγο πριν τις 11:00.

Το ενθαρρυντικό για τους αγοραστές είναι ότι βγαίνει αντίδραση σε «βαριές» μετοχές όπως λ.χ. ΟΤΕ, Coca Cola, ενώ ενισχύεται για άλλες με long τάση. Σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ η μεγαλύτερη συναλλακτικότητα, Εθνική, Alpha Bank, ακολουθούν Jumbo και Πειραιώς, ΔΕΗ, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Mytilineos, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α., όλες με θετικό πρόσημο.

Και αυτό ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην αρχή της συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v