Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή αγοραστών στο Χρηματιστήριο

Στη ζώνη των 765 μονάδων επανέρχεται ο Γενικός Δείκτης μετά τη χθεσινή «βουτιά», με τους τίτλους των τραπεζών και της ΔΕΗ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο «πράσινο» το σύνολο των μετοχών του FT 25. Σε ικανοποιητικά επίπεδα ο τζίρος.

Επιστροφή αγοραστών στο Χρηματιστήριο

Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Από Φρανκφούρτη μέχρι Αθήνα, με μικρότερη ή μεγαλύτερη ένταση, η επιχείρηση επαναφοράς μετά τη χθεσινή... βουτιά.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 0,25% στις 12.310 μονάδες, στην Αθήνα ο ΓΔ κατά 1,15% στις 763 μονάδες, με προσεκτικές κινήσεις από την πλευρά και των πωλητών και των αγοραστών. To χθεσινοβραδινό «μάζεμα» των αρχικά μεγαλύτερων απωλειών και η ήπια εικόνα, νωρίτερα, των futures στη Wall Street διευκολύνουν μεν τους χειρισμούς των long, ωστόσο από τη στιγμή που στην «αγορά των αγορών» έχει δημιουργηθεί αυξημένη μεταβλητότητα πολύ κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα τιμών, απαιτείται προσοχή.

Αυξημένη προσοχή από τη στιγμή που στις αγορές διαμορφώνεται volatility ευρύτερο των προηγούμενων ημερών.

Με μάλλον ικανοποιητικές συναλλαγές και ανάλογο τζίρο, στα πρώτα κρίσιμα 45' της συνεδρίασης και με τη... μερίδα του λέοντος στους συνήθεις... υπόπτους, ο τραπεζικός κλάδος είναι αυτός που «βιάζεται» περισσότερο να επανέλθει προς τις 630 μονάδες. Το 27% της αξίας συναλλαγών πραγματοποιείται στις μετοχές των 4 συστημικών τραπεζικών, με την παράμετρο της ενδεχόμενης επαναφοράς στον δείκτη MSCI Greece να διαδραματίζει τον ρόλο της.

Στο 0,7545 ευρώ η μετοχή της Eurobank, στο 1,932 της Εθνικής, σε διαδικασία επαναφοράς όμως και η Alpha Bank στο 1,311 και η Πειραιώς στο 1,785 ευρώ.

Συγκριτικά ικανοποιητικός τζίρος σε μετοχές των ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Motor Oil αλλά και Intralot, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco κ.α. και φυσικά στον ΟΤΕ. Αφήσαμε τελευταία τη μετοχή του Οργανισμού γιατί στις 11:15 ήταν η μόνη από τις 21+4 του δείκτη με οριακά αρνητικό πρόσημο.

Προς τις 1.980 μονάδες ο FTSE25, με την Coca Cola να αντιδρά στα 32,44, με τελευταίο υψηλό στα 33 ευρώ.

Στο 1,386 με αντίδραση 3,68% η μετοχή της ΔΕΗ, που θυμίζουμε ότι χθες ήταν η μοναδική εξαίρεση από τις μετοχές του δείκτη με θετικό πρόσημο.

Επανενεργοποίηση των αγοραστών σε Μυτιληναίο στα 9,485 ευρώ, σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 5,02 ευρώ, σε Viohalco στα 3,23 ευρώ.

Στα 16,14 ευρώ η μετοχή της Jumbo, συνεπικουρούμενη από την ανακοίνωση των καλών αποτελεσμάτων του ομίλου. Στο 1,666 ευρώ η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Στις 58/15 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, αποτυπώνοντας τις διαθέσεις των traders στη διάρκεια της πρώτης ώρας συνεδρίασης, με αξιοπρόσεκτη την άμεση ενεργοποίηση των αγοραστών σε μία σειρά μετοχών της μεσαίας/χαμηλότερης κατηγορίας, που με τη χθεσινή διόρθωση έδωσαν ευκαιρίες εισόδου από χαμηλότερα επίπεδα. Ο λόγος για τίτλους των Paperpack, Intralot, Attica Bank, Κτήμα Λαζαρίδη, Profile, Πλαίσιο, Τεχνική Ολυμπιακή, MIG κ.α. από αυτές τις κατηγορίες.

Στα 6,1 εκατ. ο τζίρος στις 11:20, με το 26% να έχει αλλάξει χέρια στον τραπεζικό κλάδο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v